Jump to content

Препоручена порука

4 minutes ago, Paradoksologija рече

Pošto su prošli izbori i sve postizbrno i ja da kažem svoje, jerbo su Radulijanci ovde žestoko ispljuvali one za koje ja glasam od 2000. godine kada sam postala punoletna.

И опет ћемо, жута. :);) То легло нашминканих штеточина треба да нестане са политичке сцене. И нестаће, не због ДЈБ већ због сопствене неспособности и политикантства. Ко је на овим изборима гласао за ДС, несвесно је допринео њиховом нестанку јер је гласао за интересну групу из врха ДС-а која је Милисављевића и Павићевића оставила ван Скупштине, а у њу угурала Живковића, Петровића, Гордану Чомић, Балшу, Јешића, Пајтића, Мићуна, једном речју - себе! ДС је самостално, без Нове, већ испод цензуса и то је невероватно добра ствар за све грађане Србије, па и гласаче ДС-а, иако то не разумеју. Једнако као што ће добре последице по све нас имати нестанак СНС-а, СПС-а, СРС-а итд.

6 minutes ago, Paradoksologija рече

Znači, ovde govorimo o velikom porezu na prost krov nad glavom (koji se ponegde uopšte ne oporezuje - 15-20 kvadrata po osobi u nekim državama EU je neoporeziv životni prostor, za šta se ja zalažem; ako živiš sam u vili, u redu je da za to plaćaš porez) uz smanjeni porez na prihode (koji mi nikada nije bilo žao da plaćam - ako dobijam novac, znači da imam prihode i mogu deo da odvojim za druge; ako imam krov nad glavom, to ništa ne znači osim da nisam beskućnik).

Ne uzimati velike poreze od onih koji imaju velike prihode već od onih koji imaju krov nad glavom; porezima primorati siromašne da ono jedino što imaju prodaju bogatima koji im to isto mogu onda izdavati.

Ukratko, napadati one koji uzimaju od bogatih i daju siromašnima i umesto toga uzimati od siromašnih i dati bogatima - kako mladi libertarijanci staju iza ovoga? A mladi koji se zalažu za socijalnu pravdu?

Ништа страшно, левичарима економија никад није била јача страна. :)

Узгред, не могу, а да не приметим да си рекла да ћеш гласати за њега ако оснује странку, притом га моливши да то учини. :)

8 minutes ago, Paradoksologija рече

A izjednačiti DS i SNS mogu samo oni koji su spavali proteklih 20-30 godina ili oni koji su suviše mladi da se sećaju 90ih. Ne kažem da DS nije kriv za SNS - jeste, i to gotovo isključivo Tadić i Rakić. Oni više nisu u DS iz različitih razloga.

Не изједначити ДС и СНС може само неко ко за време владавине ДС-а није живео у Србији и ко није видео ДС и СНС на власти (које делају потпуно исто, осим у пар сегмената као што су медији нпр.) и коме и данас није јасна улога ДС-а у довођењу Вучића на власт (која је много шира од Тадића и Ракића), а што наравно није највећи грех ДС-а јер имају немерљив допринос у уништавању економије (наћи гласача ДС-а који познаје основе економије је тражење игле у пласту сена), урушавању институција, лоповлуку, пљачкашким приватизацијама, осиромашењу народа, стварању губиташа, уплитања државног новца у медије (има леп извештај СЗБПК)... Ништа од тога Вучић није измислио, само је наставио и усавршио Тадићеву институционалну и Динкићеву економску политику (исти његови људи су сад код Вучића и ту пада свака прича о различитој економској политици). Вучић је само способнији и бахатији од људи из ДС-а у бављењу тим, истим послом (што није комплимент ДС-у, а ни Вучићу). :)

Гледај у будућност, Парадоксологијо, окани се пропалих неокомунистичких пројеката који се представљају за демократске, нема код њих ни „д“ од демократије, били су исувише дуго на власти да би се грађани масовно преварили да опет гласају за њих. Дошли су као мање зло, оставили за собом веће и то је углавном опис постојања недемократске странке.

Подели на овим сајтовима

3 hours ago, Џуманџи рече

Негде су писали баш Акви и ДејаВу о серији True detectives, па ту има нека реченица "It's like a nightmare you keep walking into". Немам појма који је контекст био, али ми то остало у глави, кованица к'о створена за нас из Србије - баш у политичком смислу.

To sam ja imao u potpisu kad sam bio radulov bot. 

Glasilo je optrilike:

In Serbia, where there is parasitic system, nothing can grow. Nothing can become. Nothing changes. So Radulovic created DJB to kill parasitic system... And you are reborn, but into the same parasitic system that you've always been born into... When you can't change your lives that is the terrible and the secret fate of all life. You're trapped by that nightmare you keep waking up into.

Nesto na tu foru, ali uglavnom u parazitskom sistemu se nista ne menja, nista ne raste (osim javnog duga), sve je isto i ti to ne mozes da promenis, svako jutro se budis u istom sistemu i zarobljen si u tom  parazitskom kosmaru i sve je kao sto Genije kaze deja vu. Jedina nada je naravno Radule :D 

Ali van tog botovanja i sprdnje, tacno je to sto pises, da je ovo nase u neku ruku kosmar za svakog ko hoce da ostvari bilo sta korisno za ovu zemlju, sto ta post-komunisticko birokratsko partokratska bagra simbolicno u kosmaru izrazena kao cudovista koja te cekaju na kraju tvog puta da uradis nesto, napadaju i kidaju i na taj nacin guse bilo kakav potencijal kod ljudi, demotivisu ih i ispiraju im mozak glupostima kao u nekakvom jezivom okultnom ritualu gde menjas svest i gledanje na svet oko sebe. 

Originalni citat iz TD je: ''In eternity, where there is no time, nothing can grow. Nothing can become. Nothing changes. So Death created time to grow the things that it would kill. And you are reborn, but into the same life that you've always been born into. I mean, how many times have we had this conversation, detectives? Well, who knows? When you can't remember your lives, you can't change your lives, and that is the terrible and the secret fate of all life. You're trapped by that nightmare you keep waking up into.'' i mozete pogledati ovde: https://en.wikiquote.org/wiki/True_Detective_(TV_series)

Подели на овим сајтовима

11 minutes ago, Paradoksologija рече

DS je jedina stranka koja zaista poseduje unutrašnje demokratske kapacitete (stvarne i neizvesne izbore, smenjivanje predsednika, nepostojanje kulta ličnosti jednog jedinog 'vođe') i jedina iole socijalno-demokratski nastrojena proevropska opozicija.

А ја сам једнорог. :) Проевропска опозиција Вучићу? Good luck with that! 12:smeha:

12 minutes ago, Paradoksologija рече

Koje je tvoje opravdanje što si glasao za libertarijance, ti koji si iskazao neke principe povezane sa idejom socijalne pravde ovde?

Које либертаријанце? Пратила си Радуловићев блог, јел' си видела колико се често сукобљавао са либертаријанцима? Или прочитај неки текст Душана Павловића из часописа који се баве економијом (тамо нећеш наћи текстове људи из ДС-а, ипак им је економија увек била непознаница, хе хе). Хајде да кажемо и да је Стевановић либертаријанац, али опет погледај његове расправе на Тржишном решењу. И чак кад завршимо са етикетама на личном нивоу, треба прочитати програм и показати да је либертаријански на конкретним примерима, па тек онда залепити „либертаријанизам“ (добро је да није неолиберализам). :)

Принципе које Радуловић спомиње је ДС почела да копира након 26 година постојања (одједном се сетили да постоје) и то очајно (када би увели потпуну транспарентност, иштампали би сами себи карте за неку од казнено-поправних установа).

Што се тиче социјалне правде, пре етикетирања ДЈБ као либертаријанске опције (што никако нећеш моћи да докажеш), прочитај програм и видећеш много лепих ствари којих код ДС-а нема ни у назнакама, а које либертаријанци углавном називају левичарском демагогијом.

И не знам зашто себи стављаш терет одбране ДС-а, то је неодбрањива позиција. Та странка је свима са факултетском дипломом обећала посао, па ти види кол'ко ти се исплати да браниш тај „програм“. :)

Подели на овим сајтовима

41 minutes ago, Aquilius Cratus рече

dok ja kao tehnokratski minarhista filriram one koji znaju da igraju sah od onih koji ne znaju. Sa tim da su svi koji ne znaju pozvani da uce i cim postignu x stepen mogucnosti predvidjanja sahovskih poteza sticu pravo glasa. Moze da se glasa o opstoj strategiji i taktikici a i o pojedinacnim potezima

A kako bi odredjivao ko zna da igra sah, a ko ne zna? Za sah je mozda lako dati odgovor, ali ako imas npr. 6 miliona ljudi koji treba da odluce o necemu na izborima, kako ces ti da odredis ko je tu pametan, sposoban, strucan kako bi njima dao pravo glasa, a ovima koji ne znaju to oduzeo? 

Подели на овим сајтовима

ДЈБ су за левичаре либертаријанци, а за либертаријанце левичари и то доста говори о самој политичкој опцији и отклону који је направила од идеолошког погледа на економију. :)

Подели на овим сајтовима

@Paradoksologija Једно питањце, без обзира на све до сада речено. Пошто се слажемо око тога да Вучић не ваља, кажи ми, јел' стварно верујеш да ДС може да га угрози на било који начин?

Подели на овим сајтовима

8 minutes ago, Ромејац рече

Ова тема се претворила у препуцавање политичких неистомишљеника! На ивици је да прерасте у пљувачину!

Причамо пристојно, Ромејац, уз малу дозу шале на рачун „противника“, опусти се. :)

Подели на овим сајтовима

20 minutes ago, Плутон рече

@Paradoksologija Једно питањце, без обзира на све до сада речено. Пошто се слажемо око тога да Вучић не ваља, кажи ми, јел' стварно верујеш да ДС може да га угрози на било који начин?

Da. Inače ih ne bi godinama blatio.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

46 minutes ago, Aquilius Cratus рече

Poenta drustvo/ekipa/zajednica koja mogucnsot donosenja odluka koja se ticu svih dozvoljava onima cije sposobnosti pravljenja adekvatnog modela sveta

Ok sad vidim. Jel se racunaju politikolozi u pravljenje adekvatnog modela sveta? Ako da, that's not bad. :D

Interesantno je to da naucnici na neki nacin ''vladaju'', svakako u okviru liberalnih institucionalnih ogranicenja, ako to podrazumeva ta tehnokratija koju spominjes posto sam vidjao da si to i ranije pisao kako ti nisi demokrata u klasicnom smislu nego tehnokrata bez nekog preciznijeg objasnjenja sta to znaci. Ok prave modele koji predvidjaju odredjene pojave pa se u skladu sa tim donose politicke odluke. Kad uhvatis vreme mogao bi bolje da objasnis, sad ne bih da ulazim u dublju diskusiju o tome, spava mi se, ali recimo da se u neku ruku slazem sa tim, padala mi je slicna ideja ali ne tako nesto nego manje ambicioznije o sudu pored Ustavnog sa vetom na zakone. 

Uglavnom kad budes raspolozen i imao vremena ovih dana ili bilo kad, neka diskusija oko toga bi mi prijala, posto me jel te zanima, studiram takve stvari. 

Подели на овим сајтовима

14 minutes ago, Paradoksologija рече

Da. Inače ih ne bi godinama blatio.

Шта би више волела, да Вучић влада још 4-6 година па да га замени ДС или да влада још две године па да га замени ДЈБ, а да ДС нестане са СНС-ом? Буди искрена. :)

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Плутон рече

Шта би више волела, да Вучић влада још 4-6 година па да га замени ДС или да влада још две године па да га замени ДЈБ? Буди искрена. :)

Kakva lažna dilema!

DS je Vučić blatio dok je Radulović još bio u njegovoj vladi.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, Paradoksologija рече

Kakva lažna dilema!

DS je Vučić blatio dok je Radulović još bio u njegovoj vladi.

Вучићев министар? То је Пајтићев ниво дискусије, информеровски, само са супротне стране, не спуштај се на то. :)

Подели на овим сајтовима

3 minutes ago, Плутон рече

Вучићев министар? То је Пајтићев ниво дискусије, информеровски, само са супротне стране, не спуштај се на то. :)

Radulović je ušao u vladu sa Vučićem kada smo svi mi znali o kome i čemu se radi. Samo je on mislio da može nešto tu da postigne. Zašto ja treba da se povinujem njegovoj uzvišenoj mudrosti kada sam tada bolje znala od njega kako će to da se završi? I on je jedina prava opozicija Vučiću?

Ti sve vreme koristiš Vučićev diskurs protiv DS-a, usput.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

@Paradoksologija

Ево зашто су ДС и СНС исти. Ова компанија не ради ово од јуче, него од 2010. када их је ДС довела у Србију и платила иживљавање над радницима 10000 евра по радном месту.

Спомињала си неку социјалну правду? Ево како то изгледа у режији ДС-а.

Radnica Jure: Nemamo ime i prezime, mi smo ID broj za njih

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...