Jump to content

Препоручена порука

Čaluković: Radulović novi lider opozicije, Dačić tragičar

Urednik politike u "Nedeljniku" Nenad Čaluković ocenio je u Novom danu televizije N1 da je posle parlamentarnih izbora jasno da će lider naprednjaka Aleksandar Vučić morati da napravi ozbiljniju vladu kako bi se održao na vlasti, da je Saša Radulović novi lider opozicije, dok predsednik socijalista Ivica Dačić može biti najveći tragičar.

Подели на овим сајтовима

42 minutes ago, Плутон рече

Само немој да га зовеш регресивним, то имамо сад. :)

Не делује ми да су веома ниски порези његова вредност, не знам...

И то мора да се каже - није либертаријанац. Хоће "прогресивно опорезивање", "социјалну правду" и остале ствари... :)

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, Господин Бореалис рече

Не делује ми да су веома ниски порези његова вредност, не знам...

И то мора да се каже. Није либертаријанац.

„Либертаријанци“ из ДЈБ се малопре расправљају на Твитеру око увођења акцизе на шећер. :)

А Павловић је скоро написао и текст о томе: http://www.dusanpavlovic.in.rs/mypage/Blog/Entries/2016/5/6_Entry_1.html

Подели на овим сајтовима

17 minutes ago, Плутон рече

„Либертаријанци“ из ДЈБ се малопре расправљају на Твитеру око увођења акцизе на шећер. :)

А Павловић је скоро написао и текст о томе: http://www.dusanpavlovic.in.rs/mypage/Blog/Entries/2016/5/6_Entry_1.html

Шта се њих тиче колико ја шећера уносим? :)

Нису ми они мама и тата...

Подели на овим сајтовима

9 hours ago, Плутон рече

Фокус није на томе. Не знам како ће ово звучати теби и Ђорђу, ал' моје форумске поруке нису званичан став ДЈБ (шта год ви видели у тим порукама, па и те одстреле и сл., и још као фокус политике).

Нарочито то нису радиле претходне опозиције, а довољан аргумент је то што су скоро сви ти ликови и даље на слободи и још као политички актери.

Zvucace mi tako kako si i napisao. Razumem da je to tvoj licni stav ali cisto komentarisem da bih volela da DJB zadrzi svoj konstruktivni kurs vezano za konkretne predloge kao i do sada, a ne da se razvodnjava i raspipa energiju na neke odmazde i sl... da se ne ponavljam... 

@Paradoksologija

Nemoj molim te da pises da je Radulovic libertarijanac jer je to obostrana uvreda i za njega i za nas koji simpatisemo libertarijanske ideje :)

Inace, mislim da su ga libertarijanci pretezno podrzali na ovim izborima nadajuci se da ce u praksi biti bar malo manji socijalista nego sto prica/pise/obecava. Drugim recima, podrzali smo ga nadajuci se da NECE ispuniti predizborna obecanja :) a i mogao bi ako Bog da koliko-toliko ocistiti teren za pojavu jedne prave libertarijanske stranke (bez poreza ili sa minimalnim ravnim porezima!) koja bi konacno spasila Srbiju!

Подели на овим сајтовима

12 hours ago, Deja Vu рече

ako imas npr. 6 miliona ljudi koji treba da odluce o necemu na izborima, kako ces ti da odredis ko je tu pametan, sposoban, strucan kako bi njima dao pravo glasa, a ovima koji ne znaju to oduzeo? 

Јес' да је одговорио, али да кажем и ја ( :D ) пошто сам и започела ту причу: Ако си ти Ок са тиме да се о будућности туђе и твоје деце (човечанства) питају људи као што су Т. Јовановић, С. Велков, Милан Тарот, Марковић Палма, Весна Ривас, Деретић и сл., онда мислим да ти се концепт (да не кажем осећај) правичности, налази на првом месту и сматрам да је то Пилатово прање руку, а не смирење (како многи умеју да побркају).

И уопште се не ради о томе ко одлучује (на шта се циља у питању), већ шта. Која је, онда, разлика између твог принципа и твојих вредности и Аквилијевог не-знам ( :D ) система елиминације? Чак његов делује мање субјективно. :)

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

@Плутон  Јао  не могу да одолим а да не приметим ....никада  ниси имао лепшу профилну... :0205_whistling:

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Рапсоди рече

@Плутон  Јао  не могу да одолим а да не приметим ....никада  ниси имао лепшу профилну... :0205_whistling:

Хвала, хвала... :)

Подели на овим сајтовима

Још мало о томе зашто је економска политика (тј. политикантство које везе са економијом нема) ДС-а и СНС-а иста, једнако погубна по привреду, зашто нема никакве везе са социјалном правдом већ представља урушавање институција и одузимање неких од најосновнијих права грађанима терајући их да носе пелене на послу, због чега уместо да имамо раст од 6% и више који је потпуно реалан за државу као што је Србија, већ 8 година стагнирамо итд.

Зато ДЈБ, за разлику од ДСНС-а, предлаже да фокус буде стварање повољног пословног окружења, смањење пореза, намета и бирократије, реформа правосуђа, реформа банкарског сектора, а не узимање новца од домаће привреде и помагање сиромашних економија Немачке, Јужне Кореје, С.А.Д. итд.

Субвенције страним „инвеститорима“ – јефтини политички поени који нас скупо коштају

Подели на овим сајтовима

14 hours ago, Aquilius Cratus рече

Sta je sah u realnoj politici? Mogucnost pravljenja najboljih mogucih modela svetova Kakvih svetova? Ekonomskih (inflacija, referentna kamatna stopa, kriptovalute), hidro-meteroloskih (drzavna strategija u resavanju problema izazvanih klimatskim promenama), medicinskih (pitanje obavezne vakcinacije i imunizacije, standardi pri kontroli kvaliteta vode i hrane), biolosko-poljoprivrednih (gmo, vestacko meso etc).

Ko se na ova pitanja nalupeta o zaverama, masonima, rotarijancima, harpovima, farmakomafiji i neoliberalizmu taj ocito nema pojma o cemu prica i automatski ne bi smeo da ima pravo glasa dok se ne obrazuje i nauci pre svega sta je to cemu se protivi.

A zasto to liberalna demokratija ne  bi mogla resiti? Ok, tacno je da u demokratiji postoji sklonost ka populizmu i neresavanju spomenutih problema, ali ako je u nekoj zemlji liberalizam sa svim svojim institucijama jak, onda imas mnogo manje populizma. Vlade ne donose odluke uvek po ''volji naroda'', nego kako procene situaciju. 

Sa druge strane, da li bas ima toliko ljudi koji su skloni teorijama zavera? Njihov broj rekao bih  da je zanemarljiv, mada nikad nije konstantan, ali svakako je znacajniji onaj broj koji utice na politicare koji ce uticati na visinu kamatne stope, stopu inflacije. Doduse takve stvari odredjuje zapravo centralna banka koja bi trebala biti nezavisna institucija i da bas o tome odlucuje ne na osnovu '' volje naroda'' nego na osnovu ekonomskih modela i projekcija. 

To sto ti spominjes je vise problem obrazovne prirode i nezavisnosti institucija, pa bi valjda i resenje trebalo biti takvo. A i valjda je lakse promeniti obrazovni sistem nego ukidati ljudima pravo glasa i odredjivati kome se daje kome ne. I to je mislim problematicno, jer kako ces odrediti i znati ko je sklon zaverama ko nije kod milionskog stanovnista? I ako bi im ukinuo pravo glasa, mislis da se ne bi bunili i trazili nazad svoja prava, pogotovo ako to ukidanje obuhvata ogroman % stanovnistva. 

Подели на овим сајтовима

8 minutes ago, pedja257 рече

Tan2016-5-4_223235397_0.jpg

На слици је приказан тренутак (са прославе преласка цензуса), када Борис Тадић изводи стриптиз а публика му даје здушну подршку...

:)):)):)):))

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...