Jump to content

Препоручена порука

1 minute ago, Господин Бореалис рече

Па порези су управо то.

За висок ниво опорезивања ћемо рећи да је конфискаторни.

Не, порези нису конфискација. Порези су порези, и по тој дефиницији апсолутно свака држава од памтивека је била социјалистичка, што је апсурдно.

2 minutes ago, Господин Бореалис рече

Има реформи буквално свега, све неке реформе и програми и планови непрестано, само никако да се изреформише све и да коначно буде како треба. :) 

Аграрне реформе су у свакој комунистичкој земљи подразумевале "исправљање неправде", што му дође на то да отму земљу од свих и онда свима поделе подједнако.

Уопште, комунизам, за разлику од социјализма, није могао бити остварен без насилних метода.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Управо сада, RYLAH рече

Уопште, комунизам, за разлику од социјализма, није могао бити остварен без насилних метода.

Држава на располагању има само апаратус присиле и принуђавања, ништа више. 

То су све насилне методе. 

1 minute ago, RYLAH рече

у свакој комунистичкој земљи подразумевале "исправљање неправде", што му дође на то да отму земљу од свих и онда свима поделе подједнако.

А није ли исти принцип иза опорезивања? :)

Ово двоје су потпуно илузорне дистинкције:

3 minutes ago, RYLAH рече

комунизам, за разлику од социјализма

4 minutes ago, RYLAH рече

Не, порези нису конфискација. Порези су порези

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Господин Бореалис рече

Држава на располагању има само апаратус присиле и принуђавања, ништа више. 

За разлику од комунистичких метода, на ове пристајеш свакодневно јер си свестан да расподела у једном тренутку користи теби, а у другом користи неком другом. У сваком тренутку си такође слободан да одеш у неки бољи систем.

За разлику од комунизма и комунистичких метода.

1 minute ago, Господин Бореалис рече

А није ли исти принцип иза опорезивања? :)

Наведи ми пример пореза у ком ти неко дође у кућу, разреже ти порез по свом нахођеу, без било каквих објективних критеријума, или ти узме сву непокретну имовину коју поседујеш, и онда можемо да кажемо да су исте ствари.

Фундаментална разлика између социјализма и комунизма је та што је социјализам, шта год се подразумевало под тим термином (јер социјализам заправо и није неки структурисан систем, више је нека недефинисана идеја социјалне правде или једнакости, за разлику од комунизма или капитализма) хибридни систем, створен за земље Европе, које су после другог св. рата биле у опасности да постану конуистичке. Тад су додати елементи социјалне правде постојеће капиталистичке системе, и тако се отклонила свака опасност идеолошког подривања тих система од стране комунистичке пропаганде.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

20 minutes ago, RYLAH рече

У сваком тренутку си такође слободан да одеш у неки бољи систем.

Е баш ти хвала. :)

Наведи ми пример пореза у ком ти неко дође у кућу, разреже ти порез по свом нахођеу, без било каквих објективних критеријума, или ти узме сву непокретну имовину коју поседујеш, и онда можемо да кажемо да су исте ствари.

Социјализам = комунизам, нагласио сам изузетак трпања људи у гулаге, ликвидације буржоазије, отимање целокупне имовине итд.

СПС је комунистичка партија иако је у називу "социјалистичка", исто као што се немачка комунистичка партија звала Социјал-демократска партија итд. 

социјализам заправо и није неки структурисан систем, више је нека недефинисана идеја социјалне правде или једнакости, за разлику од комунизма или капитализма

Можда ти тако подразумеваш када кажеш, не знам. :)

Тад су додати елементи социјалне правде постојеће капиталистичке системе

Благо тим земљама, стварно...

хибридни систем

Није социјалистички систем хибридан него је овај хибридни, тј. мешани систем хибрид слободног тржишта и социјализма.

Подели на овим сајтовима

2 hours ago, Плутон рече

Гордану Чомић

Зашто је она имбецил? Политику нисам пратио, али јесам нека њена писања и коментаре на Б92 блогу и деловала ми је поприлично ОК. 

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Господин Бореалис рече

Људи, сви кандидати за републиканску номинацију, сем Доналда Трампа, су одустали. :)

Доналд је кандидат дакле. Мислим да ће бити прецедник, рекао сам још пре 3 месеца... Ала ће да буде експлозија међу левичарима и 'либералима' свих могућих боја.

(Није офтопик, пошто су тема избори у 2016., ово спада ту :) )

E taj film jedva cekam da vidim, pa neka ide zivot :)

Подели на овим сајтовима

28 minutes ago, Juan рече

Зашто је она имбецил? Политику нисам пратио, али јесам нека њена писања и коментаре на Б92 блогу и деловала ми је поприлично ОК. 

Јесте мало тешка реч јер она није баш у рангу са другима које сам навео, али је, блаже речено, њено деловање штетно из много разлога. Почевши од тога што је једна од оних који највише поричу сопствене и „заслуге“ своје странке за довођење бивших радикала на власт (мада ми се понекад чини да она спада у групу која то и не разуме), преко њене готово потпуне политичке бескорисности у Скупштини па све до тога што је лично учествовала у покушајима опструкције листе ДЈБ у Војводини и неким београдским општинама (жена се представља за демократу).

Ако желе да ДС уопште опстане, врх те странке треба поднесе оставке и да се доживотно повуче из јавне сфере.

Подели на овим сајтовима

14 minutes ago, Плутон рече

Биће права посластица гледати СНС и ДС како заједно нестају. :)

DS-u je sudbina zapecacena, ovo sad su samo trzaji... kao kad zakoljes kokosku...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

8 hours ago, Juan рече

Нисам пратио блог Б92, али њено малтретирање опозиције у Скупштини је легендарно. Верујем да је велики део народа који је гледао Скупштину ДС замрзео управо због ње. Ту се показала и веома ускогруда и бандоглава, крајње бахата, и са тенденцијама да буде мали Наполеон. Верујем и да је велики део онога што је ДС касније трпела у Скупштини као опозиција освета за њено малтретирање тадашње опозиције. У неколико наврата, док сам још имао живаца да гледам тај циркус, видео сам колико њој директно спочитавају свашта кад се неко из опозиције (ДС опозиције) жали на третман. Е сад, могуће и да је то радила по нечијем налогу, не знам, али такво јој је било понашање у Скупштини.

Понављам, причам искључиво о њеном управљању седницама Скупштине, оно што је и већи део народа видео, блог Б92 нисам читао.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...