Jump to content

Kako se boriti, kako shvatiti sebe kao ličnost (a u svetlu homoseksualne sklonosti)

Препоручена порука

Ту је разлика меѓу вас и њега.

Vas? Odakle znaš da ja na primer nisam? Iznenadio bi se kad bi ti rekao sve ...

Ali, ako je istina ovo za Ilariona, onda on ovde pokazuje sasvim nezreo individualizam i samovolju. Ko je uopšte on da tako nešto radi? Ne mislim na njegov dobronameran stav, već na to da blagosilja pričešće nekome ko nije u njegovoj crkvenoj nadležnosti. Pa gde to ima?!

Uostaom dosta smo spamovali, ja sam napisao tebi ovo sve u kontekstu teme, nisam mislio da te napadam i slično. Za nekog ko je u raskolu ca Crkvom trebao bi da imaš smireniji i meški stav prema tuđim grehovima i slično. Izvini za žustar ton!

Подели на овим сајтовима

Ali, ako je istina ovo za Ilariona, onda on ovde pokazuje sasvim nezreo individualizam i samovolju. Ko je uopšte on da tako nešto radi? Ne mislim na njegov dobronameran stav, već na to da blagosilja pričešće nekome ko nije u njegovoj crkvenoj nadležnosti. Pa gde to ima?!

Uostaom dosta smo spamovali, ja sam napisao tebi ovo sve u kontekstu teme, nisam mislio da te napadam i slično. Za nekog ko je u raskolu ca Crkvom trebao bi da imaš smireniji i meški stav prema tuđim grehovima i slično. Izvini za žustar ton!

Мени нека опрости брат Винке ако сам га повредио. Ја га сматрам за брат, нека је и грешан. Само ево јавно га охрабрујем да се бори, као што се борио 28 година.

А ја теби нема што да опраштам, причаш и проповедаш оно што су те научили. Ево и ја да сам на твоје место исто би причао, па можда и жустрије.

ПС: Жеља митрополита Илариона је у август да служи поред мошти светог Климента Охридског, на 1100 годишницу од његово претстављења. Надам се да ќеш се и ти молити да му се та жеља оствари.

Ти ме волиш, ал ја не осећам.

Подели на овим сајтовима

Nije to akt nezrelosti i individualizma, vec vrlo dobro promisljen geopoliticko-crkveni akt, svakako uz blagosolov kremlja i ruskiog crkvenog vrha.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Problem s homosexualnosti je taj što ne postoji "normalna" i "nenormalna" pala priroda, ta je pala jednako i kod hetero i kod homo, gay ili lesbo a drugi problem je još veći od tog. Ako su LGBT orijentacija dio nekakve ili nečije prirode onda su svakako dijelom te "normalne" hetero prirode, čuli ste za nekog homosexualca, barem do današnjih vremena koji nije rodjen normalnim hetero roditeljima i koji se rodio nekakvim drugim načinom nego iz normalne hetero veze tj. braka ili možda vanbračne veze? Homosexualci ne nastaju tako što se razmnožavaju medjusobno već ih "proizvodi" onaj isti mehanizam koji na svijet dovodi i sve ostale ljude, normalni hetero parovi ih neprestano privode nove i nove na svijet i niko si pri tom ne može izabrati ništa, da li će se roditi normalan, zdrav, cio ili će mu nešto falit u tjelesnom, psihičkom ili fizičkom smislu, da li će se roditi slijep, gluv, nijem, paralizovan, s drugačijom sex. orijentacijom, daltonizmom ili nekim genetskim poremećajom. Ili će se rodit potpuno zdrav i čio kao ribička. Bog zna zašto sve to tako postoji i funkcioniše a ne mora nama polagati račune zašto je to tako sve u svijetu niti je potrebno da mi svi o tome budemo do kraja u detalje obeznameni - to je prosto Tajna kao i mnoge druge slične o kojima ne znamo isto tako ništa mnogo, Bog zna i to je dosta. Naše je da to sve onda tako prihvatimo i naučimo se s tim živjet..

Подели на овим сајтовима

A s druge strane svi su pozvani na svetost svejedno kakvi bili: zdravi i kompletni ili hendikepovani ili nestandardni bilo čime, isto kao što ne postoji "normalna" i "nenormalna" pala priroda tako i ne postoji takva koju ne bi bilo moguće krštenjem preobrazit i obnovit u novog čovjeka jer Isus se na Golgoti žrtvovao radi svih nas jednako i zdravih i hendikepovanih. Takodjer ne postoji razlog koji bi pokrštenog člana Crkve spriječio da dalje napreduje u svetostti jer na svetost su svi prizvani, bilo da su ovakvi, onakvi, hetero, gay ili lesbo. Boga ne zanima to kakvi smo rodjeni, to On zna i sam i bez nas da mu to kažemo  najbolje, bolje čak i od nas. Boga zanima šta smo s tim rodjenjem postigli i dalje napravili u životu, nećemo sad provest čitav život u kukanju i zapomaganjima kako smo rodjeni s takvim ili onakvim nedostatkom i cijeli život prozivat Boga zbog toga i ubit se alkoholom, drogom i samosažaljenjem jer smo cijeli život ostali sjedit samo na toj startnoj poziciji i nismo se bili u stanju odlijepit od nje. Takvo ponašanje je u svakom slučaju izrazom nezrelosti i nije znakom pouzdanja u Boga. Prihvatiti se i ići s Bogom dalje.

Подели на овим сајтовима

Što se tiče homosexualaca samih, oni bi brzo nestali sa lica Zemlje da je to stvar koja se tiče samo njih, po jedne jedine generacije bi bilo po svima njima, sami bi se "etnički" savršeno oščistili jer nisu u stanju privest na svijet takve svoje dalje nasljednike i potomke (to kad bismo zanemarili ove najnovije experimente s muškom trudnoćom i suragat majkama). Dakle je to dio prirode koju inače označavamo sa hetero tj. normalnom, u njoj leže uzroci svega toga što se na svijet radja i prilazi a razloge svemu tome zna samo Bog, kako je to bilo rečeno. No, za praktičan život je bitnije se tomu prilagodit nego mudrovat. isto kao što se nagluvi mora prilagodit tome da slabije čuje ili slabovidni da slabije vidi tj. prihvatit se sa svojim nedostacima i ograničenjima i naučit se s njima radit i iz njih iiskoristiti maximum. To su stvari koje se u životu ne biraju ali savladat mogu.

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...

Пошто се врте само теме о мушко-женским односима, да опет мало оживимо старе добре "весељачке" теме :)

Шалу на страну, интересује ме да ли је неко гледао филм I Am Michael? (http://www.imdb.com/title/tt3713030/)

Занимљиво због овог (болдовано и подвучено):

I Am Michael is a 2015 American drama film written and directed by Justin Kelly. Based on Benoit Denizet-LewisNew York Times Magazine article "My Ex-Gay Friend",the film stars James FrancoZachary QuintoEmma Roberts, andCharlie Carver. Franco plays Michael Glatze, a gay activist who denounces homosexuality and becomes a Christian pastor.
(https://en.wikipedia.org/wiki/I_Am_Michael)

Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενο

Подели на овим сајтовима

Pravoslavno Hrišćanstvo je neprirodna vera, pod prirodnim se misli na našu sadašnju prirodu.

Čovek kao biće, ili životinja, je po prirodi poligaman, dominiraju heteroseksualne jedinke.

Hrišćanstvo prihvata monogamiju, prihvata i devstvenost, poligamiju ne prihvata.

Подели на овим сајтовима

To su stvari koje se u životu ne biraju ali savladat mogu.
Svakako, ali nagluv ne mora biti vernik, može i ateista biti nagluv, taj problem je tu izjednačen.

Ivalid nema mogućnost izbora da popravi svoje stanje, da ustane iz kolica, bar za sada.

Homoseksualac, ako je zdrav , ima mogućnost da živi svoj homosekualan život ili ne živi, po slobodnoj volji.

Подели на овим сајтовима

Homoseksualac, ako je zdrav , ima mogućnost da živi svoj homosekualan život ili ne živi, po slobodnoj volji.

Neki da ali vecina ne , nema nista teze nego sputavati sopstvenu prirodu, mali procenat ljudi je u stanju da uradi tako nesto .

Подели на овим сајтовима

Svakako, ali nagluv ne mora biti vernik, može i ateista biti nagluv, taj problem je tu izjednačen.

Ivalid nema mogućnost izbora da popravi svoje stanje, da ustane iz kolica, bar za sada.

Ima mogucnost da ogranicava svoju prirodi i nemogucnost da razvije ljubavni odnos sa nekom drugom osobom. Ima, ali je nenormalno tesko i mali broj moze izdrzati. Zamisli da je devstvenost jedini izbor koji crkva zagovara? Mislim da bi nestalo hriscanstva u kratkom periodu.
Подели на овим сајтовима

Neki da ali vecina ne , nema nista teze nego sputavati sopstvenu prirodu, mali procenat ljudi je u stanju da uradi tako nesto .

Slažem se, razlika je velika kada čovek nešto hoće da radi u odnosu na kada nešto mora da radi .

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...