Jump to content

Kako se boriti, kako shvatiti sebe kao ličnost (a u svetlu homoseksualne sklonosti)

Препоручена порука

A otkud o.Sava to zna kad je to nešto što oko ne vide i uho ne ču?

Ne znam ja mu nisam dao amin na taj njegov tekst imao si priliku i ti da ga procitas, trebalo je njemu da odgovoris u formi ovog pitanja.

Inace poziva se na to da cemo biti podobni andjelima i da je seksualnst od Boga stvorena samo zato sto je predvidio moguc pad coveka.

Sve si to mogao njega da pitas. 

Evo ja se pozivam na te izvore nista ne smisljam sam od sebe i glasno razmisljam.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

O.Sava se ne slaze sa tobom a poziva se na Pravoslavno ucenje.

А шта са браком онда?

Ако се негативно изрази о томе, то је онда гледиште осуђено небројено пута...  Онда се †Василије Велики не слаже са њим. :)

Ако је Бог створио сексуалност, а она је у суштини грех, то онда имплицира да је Бог аутор греха, а то није могуће.

Подели на овим сајтовима

Stari, ja mislim da ti, Ivan i ostali istomišljenici o "prevazilaženju prirode" uopšte ne razumete to što pričate. Čudli ste negde da je neko to rekao i sad ponavljate kao neko mega otriće, ali nemate pojma šta bi to praktično značilo. Jer praktično ne znači ništa ...

Priroda se ne može "nadići" ...! Tako nešto je jednostavno nemoguće. Probaj 10 minuta da ne dišeš, ili probaj da ne jedeš i ne piješ, ili da ne kakiš i piškiš (da izvineš da primerima), pa se onda javi i pokaži da si nadišao prirodu. Priroda se može podnositi, i to je sve što mi kao smrtnici sada možemo. Nema čoveka i nikada ga nije bilo koji je "nadišao prirodu". To je nonsens. Treba biti mnogo pažljiviji sa iznošenjem takvih floskula, pa iako zvuče mudro.

Ниси у праву.

Био сам депресивац, сад сам изразито позитивац.

Живео сам хедонистички док нисам "упознао" Христа пре свега кроз причешће, а онда сам дуго година живео у уздржању од телесних односа (што није било нимало једноставно с обзиром на раније навике и захтевало је добро разграничење појмова страст, заљубљеност, љубав и Љубав), све до ступања у брак.

Дакле, поглед на свет одређује наш однос према истом, јер природа је део света а заједница са Христом надилази природу освећујући је и мењајући је ка мери раста у Христу...

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

Ne znam ja mu nisam dao amin na taj njegov tekst imao si priliku i ti da ga procitas, trebalo je njemu da odgovoris u formi ovog pitanja.

Inace poziva se na to da cemo biti podobni andjelima i da je seksualnst od Boga stvorena samo zato sto je predvidio moguc pad coveka.

Sve si to mogao njega da pitas. 

Evo ja se pozivam na te izvore nista ne smisljam sam od sebe i glasno razmisljam.

I kaže da se nećemo ženiti niti udavati a to nužno ne isključuje polnost.Svaka ličnost koja danas postoji i koja je postojala jeste formirana kroz sexulanost,ako se taj aspekt ukine to će biti sakaćenje te ličnosti na neki način.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

А шта са браком онда?

Ако се негативно изрази о томе, то је онда гледиште осуђено небројено пута...  Онда се †Василије Велики не слаже са њим. :)

Ако је Бог створио сексуалност, а она је у суштини грех, то онда имплицира да је Бог аутор греха, а то није могуће.

On kaze ono sto sam rekao i malo pre Kratosu i jos kaze da je blagosiljao brak radi potomstva kako ljudski rod ne bi zavrsio kao dinosaurusi a Crkva je to sve zabelezila Njegovim recima radjate i napunite zemlju.

Tako da je Crkva blagoslovila brak radi potomstva a ne radi seksualnosti.

Подели на овим сајтовима

Ако је Бог аутор сексуалности, а она је грех (како сугеришу), онда Бог испада аутор греха.

Хтео сам да кажем да клевећу Бога таквим гледиштем, а да не примећују.

On kaze ono sto sam rekao i malo pre Kratosu i jos kaze da je blagosiljao brak radi potomstva kako ljudski rod ne bi zavrsio kao dinosaurusi a Crkva je to sve zabelezila Njegovim recima radjate i napunite zemlju.

Испада да одобравају грех из пуко практичних разлога, из нужности...   :)

Подели на овим сајтовима

I kaže da se nećemo ženiti niti udavati a to nužno ne isključuje polnost.Svaka ličnost koja danas postoji i koja je postojala jeste formirana kroz sexulanost,ako se taj aspekt ukine to će biti sakaćenje te ličnosti na neki način.

Nemoj da mi govoris da gresim dok iznosim sta je tacno rekao, video si sta je napisao i poziva se na Pravoslavno ucenje.

Ja eto danas koristim sve moguce reference i gradim neko svoje misljenje, niko nije osporio ono sto o.Sava tvrdi, tako da nemojte da ga osporavate ovde imate njegovu temu, pronadji tekst, mislim da je pre onih Milanovih govorancija unutar Trojice, pa njega pitaj i osporavaj. :)

Подели на овим сајтовима

Ако је Бог створио сексуалност, а она је у суштини грех

Tu ne postoji ako,u samom Pismu ti se kaže muško i žensko stvori ih ,po obličiju božijem stvori ih.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Ако је Бог аутор сексуалности, а она је грех (како сугеришу), онда Бог испада аутор греха.

Хтео сам да кажем да клевећу Бога таквим гледиштем, а да не примећују.

Jeste autor ali samo zato sto je predvideo pad coveka, pa da covek ne umre od grehova svojih. Dakle dabome.

Подели на овим сајтовима

Jeste autor ali samo zato sto je predvideo pad coveka, pa da covek ne umre od grehova svojih. Dakle dabome.

Не разумем сад.  Дабоме шта?

Дабоме да је Бог аутор греха и зла?  :scratch_head:

Подели на овим сајтовима

Не разумем сад.  Дабоме шта?

Дабоме да је Бог аутор греха и зла?  :scratch_head:

Ne autor je sam covek radi svoje neposlusnosti a Bog je stvorio polove jer je predvideo pad koji se vaistinu desio. Dakle neka vrsta hitne pomoci a ne osnovni simtom stvaranja u vecnoj zajednici Boga i coveka.

Uostalom, tako zagovara o.Sava a ne ja, pa eto pitaj sve tamo njega lepo sta on misli o tome.

Подели на овим сајтовима

Ниси у праву. Био сам депресивац, сад сам изразито позитивац. Живео сам хедонистички док нисам "упознао" Христа пре свега кроз причешће, а онда сам дуго година живео у уздржању од телесних односа (што није било нимало једноставно с обзиром на раније навике и захтевало је добро разграничење појмова страст, заљубљеност, љубав и Љубав), све до ступања у брак. Дакле, поглед на свет одређује наш однос према истом, јер природа је део света а заједница са Христом надилази природу освећујући је и мењајући је ка мери раста у Христу...

Sve ovo nema veze sa prirodom, već sa tvojom voljom. I dalje si čovek, dakle nema tu nikakvog "prevazilaženja". Uzdržanje nije isto što i prevazilaženje, aman! Ko uspe prirodu da prevaziđe više nije čovek, već je nešto drugo. Rekao sam već da je to nonsens. Na kraju ćeš umreti kao svaki čovek i eto ti opet pobede prirode, kako god okreneš. Koliko god se molio i pričešćivao, umrećeš. Dakle, priroda pobeđuje 100%, uvek.

Odjavljujem se sa teme, ne mogu da čitam više ove oblande. Mnogi od vas dajete Vinketu lažnu nadu ovakvim floskulama, a nema ništa gore na svetu nego čoveku dati lažnu nadu ... bye bye!

Подели на овим сајтовима

Ne autor je sam covek radi svoje neposlusnosti a Bog je stvorio polove jer je predvideo pad koji se vaistinu desio. Dakle neka vrsta hitne pomoci a ne osnovni simtom stvaranja u vecnoj zajednici Boga i coveka.

Uostalom, tako zagovara o.Sava a ne ja, pa eto pitaj sve tamo njega lepo sta on misli o tome.

Bog je stvorio polove i pre pada.čovek se tu ništa nije pitao samo ga je bilo sramota nakon pada,svest se izmenila.

Подели на овим сајтовима

Mene zanima zasto je korektna seksualnost (heteroseksualna) podlozna toleranciji i niko ne trazi da je se heteroseksualac odrekne iako nije u Crkvenom od Boga blagosiljanom braku a od homoseksualaca se to trazi. Napominjem da je i jedno i drugo isti greh, dakle ako uzmemo u obzir Crkveno ucenje o seksualnsti samo kao nuznom zlu i samo svojstveno paloj prirodi.

Zasto se od heteroseksualaca ne trazi pobeda nad palom prirodom, pa im se tek onda dozvoli prilaz Svetoj Casi a od homoseksualaca se to trazi.?

Moze neko da mi pomogne?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...