Jump to content

Kako se boriti, kako shvatiti sebe kao ličnost (a u svetlu homoseksualne sklonosti)

Препоручена порука

Епилог сваког тог мудровања и самоузношења је тај да се човјек из своје зависти и гордости претвара у отвореног богоборца. Не може да се помири са чињеницом да он не одређује начин и смисао свога битисања у заједници са Богом

Ako govorimo o datosti prilikom rodjenja, moze li se to pobediti?

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

... Ronalde , Ronadle ... nije ovo forum anonimnih alkoholicara ... A moje cvikere moram povremeno da skinem , jer su to cvike samo za citanje ... tj . da te bolje vidim ....

Hvala Bogu imam i usi i oci , i mozak kakav takav ... Ali ne mogu to da shvatim ... Ne mogu . Ne vredi .

Napisala si Ronalde,Ronadle, pa me malo baci u razmisljanje, nije forum alkoholicara, ali se casica omakne ponekad:-) Ako su za citanje zasto ih skidati, gledas u ime na monitoru, a ne u mene, hehehe. Imas, ali treba sve uzeti u obzir I onda postaviti pitanje zasto je Crkva homosexualnost proglasila grijehom, po meni ni jedno objasnjenje nije dovoljno I nemoguce mi je da ga prihvatim, mada kad nema jasnog objasnjenjem za klasifikaciju hrane na posnu I mrsnu sta ovde ocekivati osim onoga uobicajnog promasaja cilja itd.
Подели на овим сајтовима

Ja ne znam za zvaničan spisak grehova, samo za neka opšta mesta koja se često imaju čuti ili pročitati, iako se ne slažu svi sveštenici/teolozi, pa pretpostavljam da se na to misli.

Ni ja nemam ništa protiv takvih opštih mesta, kada nam je jasno da time zatvaramo sve pod greh, a to je Jelena jasno i rekla - ja bih dodala da je pod greh time zatvoren i svaki seksualni čin između supružnika koji nije otvoren za rađanje dece, smatra se za izopačen (tu su kriterijumi razni, da ne ulazim) ili se odvija u toku menstruacije, trudnoće i dojenja, posta, uoči nedelje i praznika kao i na same te dane. I onaj ko prekrši bilo koje od ovih pravila u braku, može se reći, više greši nego homoseksualna osoba koja uđe u odnose, jer uzdržavanje osobe u braku ima kraja i granice.

S druge strane, ako kažemo da je greh ono što nas odvaja od Hrista (ovo je već sasvim drugačija definicija nego spiskovi grehova), kako možemo pouzdano znati da smo mi u pravu a onaj drugi koji misli da nije odvojen od Hrista u prelesti? Pa ne možemo. To važi u oba smera.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

Pa valjda zato sto jeste greh ?

Ali ni oni ne znaju zasto je to grijeh, tek u zadnje vrijeme su se pocele cuti recenice kako Crkva nema odgovor na sva pitanja, medjutim ja mislim da trebaju uzeti svo znanje u obzir I kroz molitvu Gospodu pristupiti proucavanju ovih slozenih pitanje za Crkvu.

Подели на овим сајтовима

Pitanje je sta je ljubav, znas tu je caka. Ono sto mi mislimo da je ljubav cesto nema veze s ljubavlju. Hrista ok, zanima i kako mi zivimo ovde, ali poenta naseg zivota na zemlji nije da budemo ususkani u ljubavi ovde, nego da budemo sa Hristom. I gleda nas iz te perspektive. Mi kad tako postavimo stvari imamo odgovor - ko voli vise majku ili oca vise nego mene nije mene dostojan, a zamisli tek "ali ja volim njega\nju", "kako ja da zivim bez nje\njega". U takvom odnosu nema mesta za Hrista niti ima poverenja u Hrista, samim tim da li to moze zaista biti ljubav?....................

Užasava me ovaj način razmišljanja. Smatram ga ekstremno opasnim. Ne znam šta Hrist, Muhamed, Kvecalkoatl........ imaju da traže u međuljudskim odnosima i da budu merilo ljubavi, mržnje itd itd.

пре 31 минута, HOA+ рече

(dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има.

Подели на овим сајтовима

Ja ne znam za zvaničan spisak grehova, samo za neka opšta mesta koja se često imaju čuti ili pročitati, iako se ne slažu svi sveštenici/teolozi, pa pretpostavljam da se na to misli.

Ni ja nemam ništa protiv takvih opštih mesta, kada nam je jasno da time zatvaramo sve pod greh, a to je Jelena jasno i rekla - ja bih dodala da je pod greh time zatvoren i svaki seksualni čin između supružnika koji nije otvoren za rađanje dece, smatra se za izopačen (tu su kriterijumi razni, da ne ulazim) ili se odvija u toku menstruacije, trudnoće i dojenja, posta, uoči nedelje i praznika kao i na same te dane. I onaj ko prekrši bilo koje od ovih pravila u braku, može se reći, više greši nego homoseksualna osoba koja uđe u odnose, jer uzdržavanje osobe u braku ima kraja i granice.

S druge strane, ako kažemo da je greh ono što nas odvaja od Hrista, kako možemo pouzdano znati da smo mi u pravu a onaj drugi koji misli da nije odvojen od Hrista u prelesti? Pa ne možemo. To važi u oba smera.

Ja mislim da radjajte se i mnozite se danas treba drugacije tumaciti, odnosno u vrlinama, tako da ako se bukvalno tumaci, to je protiv buducnosti unuka onih koji te rijeci tako uzimaju u obzir.

Подели на овим сајтовима

S druge strane, ako kažemo da je greh ono što nas odvaja od Hrista, kako možemo pouzdano znati da smo mi u pravu a onaj drugi koji misli da nije odvojen od Hrista u prelesti? Pa ne možemo. To važi u oba smera.

Ja mislim da radjajte se i mnozite se danas treba drugacije tumaciti, odnosno u vrlinama, tako da ako se bukvalno tumaci, to je protiv buducnosti unuka onih koji te rijeci tako uzimaju u obzir.

Подели на овим сајтовима

Ali ni oni ne znaju zasto je to grijeh, tek u zadnje vrijeme su se pocele cuti recenice kako Crkva nema odgovor na sva pitanja, medjutim ja mislim da trebaju uzeti svo znanje u obzir I kroz molitvu Gospodu pristupiti proucavanju ovih slozenih pitanje za Crkvu.

A ko su to oni ? Oni na Nebu ili ovi ovde ? 

:351780:

Подели на овим сајтовима

A ko su to oni ? Oni na Nebu ili ovi ovde ?

Oni koji u Crkvi od pocetka sastavljaju I dopunjavaju listu grijehova, ne mislis valjda da hriscanini imaju nekakvog uticaja na odluke episkopa na saborima?

Подели на овим сајтовима

Oni koji u Crkvi od pocetka sastavljaju I dopunjavaju listu grijehova, ne mislis valjda da hriscanini imaju nekakvog uticaja na odluke episkopa na saborima?

Nemaju nikakvog uticaja ... Niti bilo kakvih dodirnih tacaka .  

• Волим 1

:351780:

Подели на овим сајтовима

S druge strane, ako kažemo da je greh ono što nas odvaja od Hrista (ovo je već sasvim drugačija definicija nego spiskovi grehova), kako možemo pouzdano znati da smo mi u pravu a onaj drugi koji misli da nije odvojen od Hrista u prelesti? Pa ne možemo. To važi u oba smera.

Oooo neeee :) to izmedju supruznika nema veze sa radjanjem niti nedeljom i praznikom...da je zaista to kriterijum nemogucnost imanja dece bi bila smetnja za brak, a nije, nego je smetnja za brak nemogucnost da zadovoljis zenu ;)

Al da ne kvarimo temu :D

Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija

Подели на овим сајтовима

12496178_741297849333526_159652335581250

pa tako i ono što smatramo prirodom

Ivane ti mislis da covjek podvigom moze promjeniti svoju prirodi? Izvini, ali mislim da nisi sebe izlozio nekom ozbiljno asketizmu ili ga nisi shvatio, da li si razgovarao nekad sa nekim asketom? Da li mislis da jedan monah heterosexualac podvigom moze da ugasi svoju prirodu i da provodi dane medju golim zenama bez ikakve zelje i uspaljivanja?
Подели на овим сајтовима

Nemaju nikakvog uticaja ... Niti bilo kakvih dodirnih tacaka .

Odluke zavise od politickih, kulturoloskih i jos mnogih drugih okolnosti ponekad najmanje veze sa Bogom imaju.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...