Gandalf Sivi Написано Јануар 3, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2013 Prošle godine je Svetigora izdala kartonski Vertep, za djecu. Mogao se naći na svim kioscima u CG ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gavrosaurus Написано Јануар 3, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2013 Како се Дан приближава тако осећам да се у мени сакупља концентрација, осећам важност Рождества, покушавам да се молим што више могу, да на Господа мислим што дуже успем, да одлазим макар на вечерња служења (а данас је, хвала Богу и читање Акатиста код нас) и уопште будем Господу Исусу Христу што ближе могу, зато ме је ваљда Он и довео на овај форум, да се и ту опомињем и будем што више уз Њега чак и кад нисам при књигама. Уопште, осећам да се сво моје биће усправља ка Господу, све некако почиње да трепери, крцка и окреће ка Витлејему... Јадранка-Дервента and JESSY је реаговао/ла на ово 2 Ако си пао, немој да се каљаш; ако си се укаљао, немој да се ваљаш! —Св. Јустин Ћелијски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јануар 3, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2013 Како се Дан приближава тако осећам да се у мени сакупља концентрација, осећам важност Рождества, покушавам да се молим што више могу, да на Господа мислим што дуже успем, да одлазим макар на вечерња служења (а данас је, хвала Богу и читање Акатиста код нас) и уопште будем Господу Исусу Христу што ближе могу, зато ме је ваљда Он и довео на овај форум, да се и ту опомињем и будем што више уз Њега чак и кад нисам при књигама.Уопште, осећам да се сво моје биће усправља ка Господу, све некако почиње да трепери, крцка и окреће ка Витлејему... facenew22222222 Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Јануар 3, 2013 Гости Пријави Подели Написано Јануар 3, 2013 Како ви у вашем дому и крају прослављате Божић? Шта све радите тог дана ( а можете да опишете и дан пре). Да ли прчете чесницу и како, да ли имате бадњак (бадње дрво), имате ли полажајника, идете ли у Цркву тог дана? Шта углавном спремите за ручак? Баш бих волео да о овоме поразговарамо. Мени је лично Божић најлепши Празник Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Јануар 3, 2013 Гости Пријави Подели Написано Јануар 3, 2013 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Јануар 3, 2013 Гости Пријави Подели Написано Јануар 3, 2013 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Мара Написано Јануар 4, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2013 Иде Божић.. Иду дани свети... Да се богат сиромаха сети, да обиђе здрав болеснога, да весео теши жалоснога, да се сретник с несретником дружи, обраћеном да се рука пружи, завађени сви да се помире и да љубав Божију светом шире, да достојно чекамо Христа и његови будемо доиста! Таша, DYNABLASTER, Саша од Москве and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Јануар 5, 2013 Гости Пријави Подели Написано Јануар 5, 2013 Емисија Спознаја, Студио Б Тема емисије: Божић - рођење Христово Опис: Божић - један од највећих хришћанских празника, зашто се слави, шта је Божић, ...Гости: владика Игњатије Мидић, вероучитељ Александар ЂаковацВодитељ емисије: Александар Гајшек Година: 2004. Напомена: У уводном делу емисије песму "Божић, Божић благи дан" изводи музички састав Ступови и деца са веронауке одговарају на питања водитеља. После тога вероучитељ Александар Ђаковац и владика Игњатије Мидић говоре о Божић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јануар 6, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2013 Djordje BalasevicBadnje Vece Kao davni greh,uvek mi se ista javljaš.Odzvanja ti smeh,cipele u prozor stavljaš.večno sanjaš,svetom putuješ bez putovanjaa Badnje veče dolazi.Mogla si mi baši reći neke reči nagle.Oči su mi, znaš,pune one iste magle.Al' suprotnost sušta,sad u meni tuga koren puštaa badnje veče prolazi.To je bilo naše zadnjesad opet zvona zvone - slušam toNe, nije svako veče Badnje,al' ovo danas, sasvim slučajno - Badnje je.U poslednji čas,kao uvek na to veče,gospođa do nasunucima kolač peče.U mojoj sobisamo stari veker vreme drobia Badnje veče prolazi...To je bilo naše zadnje,sad opet zvona zvone- slušam to.Ne, nije svako veče Badnje,al' ovo danas, sasvim slučajno -Badnje je. Јадранка-Дервента је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Јануар 6, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2013 Česnica.....................check! Meso..........................check! Suvo meso.................check! Suvi sir.......................check! Jabuka.......................check! Sarma........................check! Pita sa sirom..............check! Kolači.........................check! Piće............. double check! Sve je spremno! Срђан Ранђеловић, Јадранка-Дервента and gavrosaurus је реаговао/ла на ово 3 Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Јануар 6, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2013 Пао је снег. Христос се роди ! DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Таша Написано Јануар 6, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2013 Česnica.....................check!Meso..........................check! Suvo meso.................check! Suvi sir.......................check! Jabuka.......................check! Sarma........................check! Pita sa sirom..............check! Kolači.........................check! Piće............. double check! Sve je spremno! A "podvarak"?! Red kupusa, red suvog mesa i slaninice, red sirovog mesa ... pa u krug ... Jaooooooj ! Биљана је реаговао/ла на ово 1 Sve sto dise neka hvali Gospoda ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Ранђеловић Написано Јануар 6, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2013 Преносим честитке Чарлса Кетера, Американца који воли Србију .smesko. Са његовог профила: Serbian Christmas is Jan 7th.... and New Year is Jan 14th... I wish you all the happiest of new years... Volim vas!!! Today is Serbian Christmas Eve...... I wish you all a very MERRY CHRISTMAS!!! If you are ever in Serbia for Christmas you say " Hristos se rodi!" instead of Merry Christmas.... It means "Christ was born" Ево и његов профил:https://www.facebook.com/charles.cather?fref=pb Пао је снег. Каже моја бака да ће бити родна година ако данас или сутра падне снег и он пао .smesko. Срећно бадње вече и Хростос се роди! Биљана, Silence , Иван ♪♫ and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Земља живих Познај себе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Јануар 11, 2013 Гости Пријави Подели Написано Јануар 11, 2013 Божићне поруке из немањићких задужбина 10 четвртак јан 2013 Posted by radiosvetigora in Видео ≈ Оставите коментар За најрадоснији хришћански празник екипа Телевизије Републике Српске, Мира Лолић Мочевић, Синиша Јалић, Ново Букша, Милорад Станојевић и Урош Млађеновић припремили су причу о задужбинама најзначајније српске династије Немањића. Немањићи су српском народу оставили цркве и манастире у којима се одвијао не само духовни него и културно – образовни живот српског народа током вијекова успона српске културе. Током робовања под различитим освајачима српских земаља манастири су давали снагу да се издржи… Божићне поруке гледаоцима РТРС-а послало је монаштво из Ђурђевих ступова код Новог Пазара, Градца код Рашке, Високих Дечана из Метохије, Крупе из Бањалуке и Крупе из Далмације. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Мара Написано Јануар 13, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2013 Божићно јутро. (пре почетка литургије) Срђан Ранђеловић, JESSY and Иван ♪♫ је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука