Jump to content

Мушкарци постављају питања, жене дају одговоре

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 6 минута, Војвода7 рече

Не желим му да срећу проналази у хомосексуализму, то није срећа...то је велика несрећа. Како могу пожељети некоме да буде срећан чинећи гријех, сад ти мени објасни то :)

Ma nemoj, pazi Boga ti. Evo ti tvoj greh-postavljaš se kao Vrhovni Sudija. Šta ćemo sad, da brojimo jedni drugima, nazivamo se hrišćanima bez elementarne ljudske potrebe da poželimo jedno drugom sreću u životu? JER ČINIMO GREH, UUU JBT, ZAMISLI! Ti bi bre i Hrista kamenovao :smeh1:

Подели на овим сајтовима

• Одговори 7.3k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 1 минут, Natasa. рече

Ma nemoj, pazi Boga ti. Evo ti tvoj greh-postavljaš se kao Vrhovni Sudija. Šta ćemo sad, da brojimo jedni drugima i nazivamo se hrišćanima? 

Врховни судија је рекао шта је гријех, ако ја њему желим да срећу пронађе у хомосексуализму, ја сам онда против врховног судије. Нећемо бројати, само нећемо пожељети некоме да срећу пронађе у гријеху, ја бар нећу...ти како хоћеш :)

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Војвода7 рече

Врховни судија је рекао шта је гријех

Vrhovni sudija je rekao i da se ne postavljemo kao Vrhovni sudija jedno prema drugome.

Подели на овим сајтовима

Vrhovni sudija je rekao i da se ne postavljemo kao Vrhovni sudija jedno prema drugome.

Nije on ni sudio nego samo kazao da je greh pozeleti srecu drugima u trazenju homoseksualnog partnera i tu je 100% u [ravu

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Tanjir рече

Nemoj da psuješ, nisi kočijaš, ti si dama. I naravno da treba da vrištimo pored greha, pogotovu kad neki pokušavaju greh da proglase negrehom. 

Pali bre Milosavljeviću :smeh1:

• Хахаха 1
Подели на овим сајтовима

Управо сада, Trifke рече

Nije on ni sudio nego samo kazao da je greh pozeleti srecu drugima u trazenju homoseksualnog partnera i tu je 100% u [ravu

Ja sam poželela sreću gde god da je, seksualnost nisam pomenula.

Подели на овим сајтовима

Ja sam poželela sreću gde god da je, seksualnost nisam pomenula.

E to je nesto sasvim drugo.  To je sasvim u redu.

Zao mi je sto moram da ti kazem ali pripazi malo na ove psovke. Nije dobro ni za tebe ni za bebu! 

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Neša_ рече

Šta ćemo onda sa neizbežnim iskustvom ljudi iz okruženja, sa bezbrojnim medijskim pričama, sa skandalima na svakom koraku, sa promiskuitetom, razvodima i ostavljenom decom, sa preljubama, sa ocenom mnogih da porodica nestaje? 

Ti ga shvataš na svoj način ili si prihvatio nečije mišljenje. Ljubav ne traži svoje, znači da ne postavlja uslove. Međutim to ne znači da je nije briga, jer to onda ne bi bila ljubav nego ravnodušnost. A u ravnodušnosti nema nikakve ni lepote, ni podsticaja, niti osećanja, već samo beskrajne praznine.

Vec sam negde na pocetku tvoje karijere na Poukama pokusao da ti ukazem na neke stvari ali posle nekoliko odgovora sa tvoje strane shvatio sam da je bezsmisleno da ti odgovaram. Na sva ova a i slicna pitanja su ti vec odgovorili ljudi daleko pametniji i strucniji nego ja tako da nemamnamere da gubim vreme sa tobom. 

Neka ti Bog pomogne da se obratis i pokajes. Onda ce sve biti dobro! :) 

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Trifke рече

E to je nesto sasvim drugo.  To je sasvim u redu.

Pa normalno valjda da čoveku poželiš sreću u životu, to je elementarna ljudskost. Sad gde će da je nađe-kako ja mogu da odredim? Nekome je moj život katastrofa i zatvor, nekome bi bio blagoslov da ima sve što imam ja. 

пре 17 минута, Trifke рече

Zao mi je sto moram da ti kazem ali pripazi malo na ove psovke. Nije dobro ni za tebe ni za bebu! 

Nije.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Tanjir рече

Prvo zna se šta ćemo sa njim. Bog će ih potrpati u pakao ako se ne pokaju.

Ako se ne varam, pravoslavci (ili bar većina pravoslavnih teologa) smatraju da će ovi koji odu u pakao sami sebe tamo potrpati, a Bog ih samo neće spasiti... tu vam je teologija daleko naprednija od protestantske... ne znam što tako često kopirate lošije ideje od protestanata...

Цитат

Drugo, problem loše porodice je taj što se ljudi žene ili udaju za pagane, koji se lažno predstavljaju kao pravoslavci, pa se još u crkvi ožene. I naravno, čovek paganin, vođen demonskim silama napraviće razne porodične probleme. Ali ako ti oženiš neku finu pobožnu hrišćanski potkovanu pravoslavku ili ako si žena pa se udaš za nekog finog hrišćanski potkovanog pravoslavca, onda nemaš porodičnih problema. Ali ljudi ožene veštice na metli i onda se posle žale.

A na čemu zasnivaš tezu da bračni i porodični problemi ne postoje među pobožnim, hrišćanski potkovanim supružnicima? Javilo ti se ili imaš neki pouzdaniji izvor?

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Tanjir рече

Prvo zna se šta ćemo sa njima. Bog će ih potrpati u pakao ako se ne pokaju. Drugo, problem loše porodice je taj što se ljudi žene ili udaju za pagane, koji se lažno predstavljaju kao pravoslavci, pa se još u crkvi ožene. I naravno, čovek paganin, vođen demonskim silama napraviće razne porodične probleme. Ali ako ti oženiš neku finu pobožnu hrišćanski potkovanu pravoslavku ili ako si žena pa se udaš za nekog finog hrišćanski potkovanog pravoslavca, onda nemaš porodičnih problema. Ali ljudi ožene veštice na metli i onda se posle žale.

12:smeha:

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Tanjir рече

Navedi mi bilo koji problem i ja ću ti to raščivijati i objasniti da potiče od paganštine.

Evo npr. supružnici se ne vole više... prestala ljubav...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Tanjir рече

Navedi mi bilo koji problem i ja ću ti to raščivijati i objasniti da potiče od paganštine.

Zašto ljudi troluju pravoslavce? Raščivijaj :smeh1:.

Подели на овим сајтовима

пре 36 минута, Tanjir рече

Nemoj da psuješ

12:smeha: ТАКОЕ!! Знају се ваљда неке границе! :POPOcorn1: Заер је тако тешко сакрити презир? :(( Куд иде овај свијет!1! 

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Tanjir рече

Pravoslavni Hrišćanin koji se boji Boga neće ostaviti svoju ženu nikad. A paganin, potpomognut demonskim silama će je ostaviti. Jer pravoslavac zna da je sve u ovom svetu prolazno, pa čak i supružnička zaljubljenost i ne raduje se ničemu osim raju, tj. susretu sa Gospodom.

Jedan hadžija srednjih godina, redovan u crkvi, ostavio ženu i decu, našao i drugu. Nije sve crno-belo.

• Волим 1

"Ne srami se nagog, otkrivenog srca. Sramotno je samo srce bez ljubavi." 🕊

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...