Jump to content

Мушкарци постављају питања, жене дају одговоре

Оцени ову тему

Препоручена порука

On 15. 1. 2018. at 16:39, Juanito рече

А не зато што ”жена тако треба да изгледа да би испула друштвена очекивања кладионичара”.

Expand  

Не, друштвено очекивање јесте да жена треба да привлачи мушкарце ради парења. Питај било коју девојку 25+ које питање најчешће чује (да ти помогнем: "а кад се удајеш").

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

• Одговори 7.3k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Ви сте превише зависне од тога "шта ће ко да мисли/каже". Шта те брига.

Ником ниси дужан-дужна да испуњаваш музичке жеље.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

On 15. 1. 2018. at 16:46, Џуманџи рече

Питај било коју девојку 25+ које питање најчешће чује (да ти помогнем: "а кад се удајеш").

Expand  

Ja sam tad bila sa jednim momkom koga moji nisu mogli da smisle i to me nikad nisu pitali :smeh1:, štaviše majka mi govorila da sam mnogo mlada :)).

Подели на овим сајтовима

On 15. 1. 2018. at 16:43, Natasa. рече

Dakle, zavisi i od vrste posla koji obavlja.

Ja se ne šminkam za moj posao od kuće. Samo mi fale napaljeni Azijati, koji će mi to u životu.

Expand  

Наравно. Али у твом случају си ти свој газда, колико сам скапирао, тако да ти одлучујеш да ли ти је неопходно да се шминкаш или не. 

Још нисам чуо да је неки програмер захтевао од радница да се шминкају. Правила везана за изглед постоје код оних послова где је битно да се радници допадну муштеријама да бих их првукли или да би се осећали пријатније и та правила постоје и за мушкарце, а не само за жене. Једини изузетак је вероватно држава која прописује како деца (не) треба да изгледају у школи, како људи морају да се обуку кад улазе у ”јавне установе” и сличне небулозе.

Да ли су Авокадо и RYLAH ”жртве друштвених очекивања” јер не могу да оду на суд обучени у јапанке, бермуде и хавајску кошуљу?

Подели на овим сајтовима

On 15. 1. 2018. at 16:50, Grizzly Adams рече

Ви сте превише зависне од тога "шта ће ко да мисли/каже". Шта те брига.

Ником ниси дужан-дужна да испуњаваш музичке жеље.

Expand  

To je mudrost koja ide sa godinama i zavisi od vaspitanja dosta.

Подели на овим сајтовима

On 15. 1. 2018. at 14:44, Lady Godiva рече

Нема ту теста, не стављам шминку када идем да се бубим. :)

Expand  

Нисам мислила на то, мислила сам док сте још у фази мувања, и не мора нужно да буде да сте изашле без шминке, па нисте крндељи, него оно, масна коса, изгужвана мајица, блато на ципелама... :smeh1:

ја сам једном изашла на састанак на слепо тако, али намерно јер је био неки сноб у питању...

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

Не, друштвено очекивање јесте да жена треба да привлачи мушкарце ради парења.

Expand  

12:smeha:12:smeha:12:smeha:

Питај било коју девојку 25+ које питање најчешће чује (да ти помогнем: "а кад се удајеш").

Expand  

Удаја и парење нису исто. Удаја је чисто друштвена творевина, парење није.

Подели на овим сајтовима

On 15. 1. 2018. at 16:38, Џуманџи рече

Ово тек не смем да коментаришем. :D Само ћу рећи да потврђује моју тезу да су људи дефинитивно мазохисти. :D

Има, бре, очекивања, како нема. Делујеш(м) запуштено, шта ли, гледају те као да си болесна. Па и мене ех дечко наговарао да се шминкам, чак ми и пудер купио. А после кад ме стартују "шта би, шта је хтео онај лик". Море марш, да ти се не свиђам не би био са мном и ћао-воздра. :-P

Expand  

То је у реду. Твом дечку се допада када се нашминкаш и скоцкаш. Свако може да бира с ким ће бити у вези. 

Али мислим да не делујем запуштено нити болесно када сам ненашминкана. Нити ме је ико гледао са чуђењем зато што нисам исцртала обрве и ставила пудер..

Подели на овим сајтовима

On 15. 1. 2018. at 16:51, Juanito рече

Удаја и парење нису исто. Удаја је чисто друштвена творевина, парење није.

Expand  

Па? Како мислиш да се друштвено-прихватљиво париш, а да приде не брукаш фамилију? :))

Подели на овим сајтовима

On 15. 1. 2018. at 16:50, Natasa. рече

Ja sam tad bila sa jednim momkom koga moji nisu mogli da smisle i to me nikad nisu pitali :smeh1:, štaviše majka mi govorila da sam mnogo mlada :)).

Expand  

Родитеље и не рачунам. Мислим на околину, јербо је смисао твојего постојања дасудаш и да изродиш ђецу, пакакобогда. :))

Измењено од Џуманџи

Подели на овим сајтовима

On 15. 1. 2018. at 16:51, Lady Godiva рече

Али мислим да не делујем запуштено нити болесно када сам ненашминкана. Нити ме је ико гледао са чуђењем зато што нисам исцртала обрве и ставила пудер..

Expand  

Ај постави неку фотку без шминке на ”Слике форумаша” да те погледам с чуђењем. За све постоји први пут. 

Подели на овим сајтовима

On 15. 1. 2018. at 16:50, Juanito рече

тако да ти одлучујеш да ли ти је неопходно да се шминкаш или не. 

Expand  

To da, da zahtevaju da se šminkam delovalo bi mi kao da me podvode online, a to mi ne bi odgovaralo. Ne smem da pijem vodu npr.

Једини изузетак је вероватно држава која прописује како деца (не) треба да изгледају у школи,

Expand  

Ovo je sasvim ok, jer da ih pustiš prema vaspitanju, škola bi izgledala kao štajga.

Да ли су Авокадо и RYLAH ”жртве друштвених очекивања” јер не могу да оду на суд обучени у јапанке, бермуде и хавајску кошуљу?

Expand  

Ne žalim ih, jer ne peglaju sami :smeh1:.

• Оплаках :)) 1
Подели на овим сајтовима

On 15. 1. 2018. at 16:58, Џуманџи рече

Родитеље и не рачунам. Мислим на околину, јербо је смисао твојего постојања дасудаш и да изродиш ђецу, пакакобогда. :))

Expand  

Okolina je nebitna, ali kad te najbliži ugnjetavaju kako ti vreme prolazi, to mora da je baš frustrirajuće.

Подели на овим сајтовима

On 15. 1. 2018. at 16:46, ana čarnojević рече

pa skoro. 

pa vidi kad Madonina cerka iz fazona okaci fotku gde nema izbrijan / epiliran pazuh...ta kolicina gadjenja prema zeni koja se usudi da se ne obrije / epilira je meni fenomen.

ali kao svi su bas zgadjeni :0212_rolleyes:

a  ako si nenasminkana  onda si ljankase ali dobro, ne bas sad da je neko zgadjen nego ... nekulturna si, nesretnica.

ma cirkus.

Expand  

Има и познатих жена које се не шминкају. Рецимо Alicia Keys не користи уопште шминку. Не видим да јој то ствара неке проблеме, нити је ко пљује, иако су друге певачице увек профи нашминкане.

On 15. 1. 2018. at 16:51, Снежана рече

Нисам мислила на то, мислила сам док сте још у фази мувања, и не мора нужно да буде да сте изашле без шминке, па нисте крндељи, него оно, масна коса, изгужвана мајица, блато на ципелама... :smeh1:

ја сам једном изашла на састанак на слепо тако, али намерно јер је био неки сноб у питању...

Expand  

А нема потребе за изгужваним и блатњавим, само укључим свој природни шарм и одмах свако бежи. То је ултимативни тест. Ако то преживи, значи да није нормалан, да је моја лига. :smeh1:

Подели на овим сајтовима

On 15. 1. 2018. at 16:59, Juanito рече

Ај постави неку фотку без шминке на ”Слике форумаша” да те погледам с чуђењем. За све постоји први пут. 

Expand  

Дечку у ког сам била зацопана сам слала фотке без шминке, тако да ми то није проблем.. али не постављам овде фоткице. :)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...