Jump to content

Руска војска ушла у Сирију!

Препоручена порука

пре 11 часа, Justin Waters рече

Ne može. NATO je zatvorio Srbe fizički tako da Rusija nema logističku mogućnost da išta uradi. Eventualno možda ima nekog keca u rukavu ne znam da će zvarnuti gas Evropi po cijenu da izgubi milione, pod uslovom da NATO ne pokrene nikakvu kampanju...ali to bi bio već akt čiste ljubavi, pa tako ne znam koliko je realno o njemu razmišljati. Ali je nerealan scenario uopšte razmišljati o nekoj novoj NATO agresiji na Srbiju. Što je bilo bilo je, pogotovo s Kosova nikakav pogrom neće doći. Kao što rekoh na nekoj strani ranije, Albanci neće ništa uraditi što bi moglo da naruši nekakav "ugled" kojim oni ada nastoje kao da se pokažu da su demokratsko društvo spremno da ide pute EU integracija. Na kraju Srbija bi morala naučiti iz grešaka u slučaju nekog povećanja tenzija, postaviti se u onako kako treba tako ne trpi štetu tj ne zamjera se zapadnim silama. 

Samo ce da prelmlacuju narod koji nije naoruzan i koji ne pruza otpor, i da hapse clana vlade koji je pregovarac. Plus postoji opasnost da Hrvatska napadne Republiku Srpsku tako sto ce vojno da zauzme Brcko i Srpsku presece na dva dela. U slucaju krize Rusija ako nam je saveznik treba ratnim avionima da udje u vazdusni prostor Rumunije ili Bugarske bez dozvole. Da upotrebe sistem hibini i paralisu njihovu PVO kao sto su 2014 godine uradili u Crnom moru sa krstaricom Donald Kuk.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, grigorije22 рече

Samo ce da prelmlacuju narod koji nije naoruzan i koji ne pruza otpor, i da hapse clana vlade koji je pregovarac. Plus postoji opasnost da Hrvatska napadne Republiku Srpsku tako sto ce vojno da zauzme Brcko i Srpsku presece na dva dela. U slucaju krize Rusija ako nam je saveznik treba ratnim avionima da udje u vazdusni prostor Rumunije ili Bugarske bez dozvole. Da upotrebe sistem hibini i paralisu njihovu PVO kao sto su 2014 godine uradili u Crnom moru sa krstaricom Donald Kuk.

Razmisljanje koje nema dodira sa realnoscu.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Justin Waters рече

Razmisljanje koje nema dodira sa realnoscu.

Sta nema dodira sa realnoscu? Jesu upadali na sever i prebijali narod koji nije pruzao otpor? Zbog cega je nemoguce da hrvati zazmu Brcko i preseku RS na dva dela? Ko ce to da spreci? Sve se svodi na dobru volju Amerike i kako ce oni da odluce.

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, Вилер Текс рече

Јел нас неко тера у НАТО сад? Не. Па што би ми ишли у НАТО?

Мислим, генерално позивање на мудрост Св. Деспота Стефана, и под тиме оправдавање прикључивања НАТО пакту у који нас нико не зове нити приморава тренутно да уђемо је све осим мудрости коју је светитељ имао.

Зашто мислиш да нема мудрости да се прикључимо НАТО?

Наша војска би онда могла да буде на КиМ, као што је била Словеначка, а можда ће бити сад Црногорска. То је само једна добра ствар за нас. Друга добра ствар је да држава постаје стабилнија, не би морао да бринеш о безбедности, о томе дал ће те НАТО напасти, окупирати.

А шта губиш, ништа. Русија нас никада неће напасти, као што и ми сигурно нећемо напасти Русију. Не мораш да учествујеш у сулудим НАТО акцијама. Ако НАТО буде нешто желео, он ће и добити, био ти у НАТО, ил не био. Добио је да њихови војници имају имунитет на нашој територији. Добили су базу, и уз то су нам отели теритирују на којој су ставили базу.

Ништа се није променило од средњег века до данас, само терминологија. И тад се ишло у пљачкашке ратове због виших циљева, слободе Хришћана, ослобађања Свете земље... Данас је то демократија и људска права.

Ствар је у томе што већина људи који су за "прилагођавање" и савез са Нато пактом, не зато што воле народ или што имају свест да народ треба да опстане него него због тога што мисле да ће им бити боље на земљи. То је разлика између Св. Деспота Стефана и њих. Он је гледао у Царство Небеско а ови у функције, повластице из Брисела и Вашингтона. Небо и земља.

Наравно, не мислим ни на кога из дискусије већ генерално.

Не можеш да причаш генерално, јер то није тачно. Од оних који се појављују у медијима и причају о уласку у НАТО, за Дарка Трифуновића лично знам да то није због неке функције, него зато што је то добро за државу и народ. И знам да је родољуб, и на супротној страни од антисрпских НВО. Он први је ратовао против НАТО-а и проливао своју крв за ову земљу и за овај народ.

Подели на овим сајтовима

@Ђорђе Р Па што грчка војска не уђе у Цариград онда него је увек на ивици сукоба са турском војском, кад је све то тако бајно?

Уђите у Нато Срби па ћемо ваша војска да се штеа по Приштини а Шиптари се неће бунити и тако. Мислиш да било ко у централи Нато пакта размишља тако наивно? Брате узозбиљи се.

Никад ти не знаш ко ће кога да нападне и да тврдиш то тако сигурно.

Могу да причам генерално, што не значи да нема изузетака.Не познајем човека. Оне које сам чуо јавно, сви су неки паметњаковићи и професионални добротоври. Као професионални национлаисти само на другу страну. 

Подели на овим сајтовима

пре 37 минута, Ђорђе Р рече

Ништа се није променило од средњег века до данас, само терминологија.

Sto samo od srednjeg? :) 
Tako je od kad je sveta...

Znas li za Punske ratove ili kako je izgledao Pax Romana u Kartagini ili Judeji?
Imamo srece sto zivimo u neuporedivo civilizovanijem vremenu, Rimljani bi pola ljudi pobili, pola odveli u ropstvo.

Подели на овим сајтовима

@Православни Србин Брате, шириш причу и стављаш сваког коме је мука од окупатора у категорију камиказе и неразмног човека своји појашњавањима.

Потпуно нетачна тврдња. Мислим да ратујеш са ставовима које овде нико није изрекао. 

Наравно да треба да ћутимо јер ћемо улудо да гинемо. Али нећемо да ћутимо да је ропство нормално стање.

Ко је рекао да треба ропство да се схвата као нормално стањее, о чему причаш? Опет, ратујеш са ставовима које нико овде није изрекао. 

Исто тако и за Косово и Метохију, окупирано је али нема ту шта да се помиримо са тим, већ да чекамо тренутак кад ћемо моћи да ослободимо оно што је наше. 

А док не дође тај тренутак, шта ћемо да радимо? Пријатељу, ако буде дошао тренутка да Србија врати Косово у свој састав, онда верујем да ће тако и бити. Али, док се то не деси, Србија мора да се помири са чињеницама и да гледа како да помогне српском народу доле да преживи. Србија мора да сачува српске светиње. Онда још један важан елемент косовске политике мора да буде помирење Срба и Албанаца, јер хтели ми то или не, и Албанци живе на Косову и са тим морамо да се помиримо. И то је врло битно. Једини начин да их се отарасиш је да их етнички очистиш са Косова, а то је пут у странпутицу.

Дакле, Косово више није део Србије, докле ће тако бити, видећемо, али сад је тако. И по свој прилици биће још дуго тако, бар док НАТО не буде протеран са ових простора, а не верујем да ће се то десити у скорије време. Тако је због погубне политике коју је водило српско руководство деведесетих (да не идем сад у ту тему, сто пута смо расправљали о томе). Дакле, то је фактичко стање на терену, Србија сада нема никакве могућности да поврати Косово у свој састав. Од капитулације у Куманову, Србије практично више нема на Косову. 

Али, не треба због тога кукати и мислити да је са тим дошао крај света, већ ми морамо у тој ситуацији сада да видимо шта и како даље. Пре свега, морају се ојачати српске институције на Косову, мора се подстаћи интеграција Срба у косовске институције, јер што више Срба у косовским институцијама, то више јача веза Србије са Косовом. То је реална политика и једина могућа у овом трнутку. И да, више треба повести бриге о Србима на југу Косова (где их има више), а не само да се помиње Север Косова, као да су Срби на Северу више Срби него они на Југу. 

Наравно да свхатам, паралелу између Кијева и Косова и Метохије, али то није исто. Украјинци нису исто што и шиптари и већина их је православна и у канонској Цркви, и Украјина је увек била Украјнска/Руска а ово је потпуно другачије.

И у Украјини имаш непријаљтељско становништво према Русији и Русима, јесте да их је мање, али их опет има. Отимали су цркве, пребијали Русе, итд. Па је опет Русија прихватила да њен духовни, државни и историјски центар буде у саставу Украјине. И паметну је политику водила, она је преко украјинских Руса и проруских Украјинаца штитила руске интересе тамо. Тако и ми треба да преко Срба штитимо српске интересе на Косову. А не да нам статус буде најважније питање. То је проблем, српска политика нажалост изгледа и даље инсистира на погрешним стварима. Није важан статус Косова, важан је положај Срба доле. 

Важна је та фамозна ЗСО, али треба видети под којим ће условима САД дозволити њено формирање. 

Подели на овим сајтовима

пре 42 минута, Вилер Текс рече

Могу да причам генерално

Не можеш. Не можеш да генерализујеш и етикетираш људе само због њихових политичких ставова (да их на основу тога проглашав ,,издајницима" и слично) и односа према великим силама. Не може тако. 

Исти ти је пример и за Украјинце, кад си тако генерализовао, па су неки од нас реаговали на то, а ти прво почео да хистеришеш како ниси то мислио него нешто друго, итд. Дакле, не може тако да се ради, пријатељу. Мораш прво да саслушаш човека и његове аргументе, да имаш дубљи увид, па тек да доносиш закључке. 

пре 51 минута, Ђорђе Р рече

Не можеш да причаш генерално, јер то није тачно. Од оних који се појављују у медијима и причају о уласку у НАТО, за Дарка Трифуновића лично знам да то није због неке функције, него зато што је то добро за државу и народ. И знам да је родољуб, и на супротној страни од антисрпских НВО. Он први је ратовао против НАТО-а и проливао своју крв за ову земљу и за овај народ.

Тачно, и био је рањен на Косову 1999-те, чини ми се. Дарко Трифуновић, поред свих неких његових мана и претеривања, је добар пример српског родољуба (а не нека антисрска НВО бабетина и слично) који има другачији став кад је спољна политика у питању, а који је опет родољуб и патриота. 

Подели на овим сајтовима

@Православни Србин  Могу. Генрално значи опште. Дакле уопште, што не збначи да нема изузетка.

1 hour ago, Православни Србин рече

А док не дође тај тренутак, шта ћемо да радимо? Пријатељу, ако буде дошао тренутка да Србија врати Косово у свој састав, онда верујем да ће тако и бити. Али, док се то не деси, Србија мора да се помири са чињеницама и да гледа како да помогне српском народу доле да преживи. Србија мора да сачува српске светиње. 

И какве ово везе има са трчањем у чланство у Нато пакту? Никакве. Нико те то не тражи према томе, ћути и довијај се.

И у Украјини имаш непријаљтељско становништво према Русији и Русима, јесте да их је мање, али их опет има. Отимали су цркве, пребијали Русе, итд. Па је опет Русија прихватила да њен духовни, државни и историјски центар буде у саставу Украјине. И паметну је политику водила, она је преко украјинских Руса и проруских Украјинаца штитила руске интересе тамо.

Отимање цркви је дело расколиника и "усташке" власти. Веруј ми да Украјнци углавном, из мог искуства немају проблем са Русима.

Прихватила?  Није прихватила ништа него је то тако. Није се одрекла.

Откуд ти знаш да Руси не мисле да припоје Украјину у перспективи?

Укратко ти на 23 објашњаваш да треба не треба да улудо губимо главу. То и ја кажем.

Нисам ја почео да хистеришем, него сам рекао да си буквалиста и су све ове аналитике смарање тешко. Ај уздравље брате!

Подели на овим сајтовима

И у Украјини имаш непријаљтељско становништво према Русији и Русима, јесте да их је мање, али их опет има. Отимали су цркве, пребијали Русе, итд. Па је опет Русија прихватила да њен духовни, државни и историјски центар буде у саставу Украјине. И паметну је политику водила, она је преко украјинских Руса и проруских Украјинаца штитила руске интересе тамо. Тако и ми треба да преко Срба штитимо српске интересе на Косову. А не да нам статус буде најважније питање. То је проблем, српска политика нажалост изгледа и даље инсистира на погрешним стварима. Није важан статус Косова, важан је положај Срба доле. 

Барте, јесу Руси страдали тамо, мислим да сам рекао да нису, али су опстали и тамо је Украјинска Црква Московске патријаршије већинска. Што чини разлику. И иза Руса у Домбасу стоји Русија иза Срба на Косову стоји-нико у политичком смислу. 

Важан је и статус и важан је и положај. Ја инсистирам и на једном и на другом, али сада долазимо до момента збрад-здола аргументације и поређења тако да расправа више нема смила. Тема је Сирија и ја не бих више овде да пише ништа друго. 

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Вилер Текс рече

Могу. Генрално значи опште. Дакле уопште, што не збначи да нема изузетка.

Не може да буде опште, кад на јавној сцени постоје само две особе које заговоравају НАТО. Треће особе не могу да се сетим. Ајд да си рекао 50% посто, мада је и то смешно.

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Ђорђе Р рече

Не може да буде опште, кад на јавној сцени постоје само две особе које заговоравају НАТО. Треће особе не могу да се сетим. Ајд да си рекао 50% посто, мада је и то смешно.

Ја сам чуо три. И нико од њих ми није личио на Св. Деспота Стефана. 

Човече, схваташ ти и брат Православни Србин шта је то опште, генрални утисак, стечен на основу осамнаест година живота у "демократији"? Знам ја те слатке приче од 5.октобра 2000. године о преспективи, високим платама, малој Шведској. Троје нато лобиста могу да се сетим али за 18 година сам чуо масу пронатвоских изјава, прочитао чланака итд. Да памтим не могу. Заиста. 

Немојте се љутити али ако се вама не донес фтп образц о изјави датој на форуму, не вреди ништа. А и кад се донесе опет фали печат. Буквалисти сте тешки.

Ајд момци живи били, да не тупимо овде празне приче. Поздрав

Подели на овим сајтовима

пре 14 часа, Православни Србин рече

зарад биолошког опстанка српскога народа.

Koga sada jedino ugrožava ekonomska kriza. Dakle, ako ti je stalo do ovoga i želiš da doprineseš, nađi model za izlazak iz krize...NATO nam ne ugrožava biološki opstanak.

Подели на овим сајтовима

пре 14 часа, Православни Србин рече

Може да нам помогне само Бог и наша сопствена мудрост

Amin

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...