Jump to content

Руска војска ушла у Сирију!

Препоручена порука

пре 5 часа, grigorije22 рече

Sta nema dodira sa realnoscu? Jesu upadali na sever i prebijali narod koji nije pruzao otpor? Zbog cega je nemoguce da hrvati zazmu Brcko i preseku RS na dva dela? Ko ce to da spreci? Sve se svodi na dobru volju Amerike i kako ce oni da odluce.

Sve se to desavalo prije 2008 godine dok Kosovo nije proglasilo nezavisnost. Po kojoj osnovi će Albanci sada da tjeraju Srbe sa sjevera, vrše pogrom kada nastupaju iz svoje pozicije kao nezavisna država koja nastoji da se integriše u EU. 

Što se tiče Brčkog i RS, RS nikad nije bila jedinstvena. To je laž da ima mogućnost da se Srpska presječe. Ona je presječena samim dejtonskim sporazumom u kome je Brčko bilo jedino neriješeno pitanje, i potpisnice RS i Federacija su se obavezale da će imenovati administratore koji će uz strane oponumoćenike da riješe ovo pitanje koje završeno 1999 formiranjem Brčko distrikta. 

Ova mapa koja se četo može vidjeti je zapravo netačna:

Republika_srpska_map.png

Ovo je prava mapa državnog uređenja BiH 

Republic+of+Srpska+map+Bosnia+and+Herzeg

Tako da ovaj link

https://rs-lat.sputniknews.com/komentari/201712041113667044-najopasniji-naum-za-cepanje-srpske/

je netačan u svojoj analizi i zaključcima. Brčko distrikt je inače "najameričkiji" dio BiH jer su od samog kraja rata najviše američki funkcioneri rukovodili upravljanjem distrikta, najviše investicije u BiH Amerikanci su dali u Brčko distriktu, čak postojao poseban pandan "visokog predstavnika za Brčko distrikt" koji je bio iz redova američkih diplomata, a trenutno je funkcija suspendovana do daljnjeg. Tako da su potpuno suvisle i besmislene tvrdnje da bi Hrvatska koja je punopravan član EU mogla da napadne BiH i okupira navodno Brčko i time navodno presječe navodno jedinstvenu RS. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Ђорђе Р рече

Можеш да тему отвориш у два прозора и да копираш делове порука на које одговараш. Овако си "затворио" тему, пошто нико неће скроловато 10 страна уназад да прочита било шта друго, осим ових твојих одговара од по неколико реченица. Тему си претворио у чет са доскочицама, пошалицама.

Ok. Hvala. To mi zaista nije palo na pamet. Od sad ću tako raditi. Ali, tema nije o prednostima saveza sa Amerikom i/li Rusijom, već o ulasku ruske vojske u Siriju. Tako da očekujem da se ti i Pravoslavni Srbin toga pridržavate ili će da padaju prijave adminima.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Justin Waters рече

Sve se to desavalo prije 2008 godine dok Kosovo nije proglasilo nezavisnost. Po kojoj osnovi će Albanci sada da tjeraju Srbe sa sjevera, vrše pogrom kada nastupaju iz svoje pozicije kao nezavisna država koja nastoji da se integriše u EU. 

Što se tiče Brčkog i RS, RS nikad nije bila jedinstvena. To je laž da ima mogućnost da se Srpska presječe. Ona je presječena samim dejtonskim sporazumom u kome je Brčko bilo jedino neriješeno pitanje, i potpisnice RS i Federacija su se obavezale da će imenovati administratore koji će uz strane oponumoćenike da riješe ovo pitanje koje završeno 1999 formiranjem Brčko distrikta. 

Ova mapa koja se četo može vidjeti je zapravo netačna:

Republika_srpska_map.png

Ovo je prava mapa državnog uređenja BiH 

Republic+of+Srpska+map+Bosnia+and+Herzeg

Tako da ovaj link

https://rs-lat.sputniknews.com/komentari/201712041113667044-najopasniji-naum-za-cepanje-srpske/

je netačan u svojoj analizi i zaključcima. Brčko distrikt je inače "najameričkiji" dio BiH jer su od samog kraja rata najviše američki funkcioneri rukovodili upravljanjem distrikta, najviše investicije u BiH Amerikanci su dali u Brčko distriktu, čak postojao poseban pandan "visokog predstavnika za Brčko distrikt" koji je bio iz redova američkih diplomata. Tako da su potpuno suvisle i besmislene konstatacije da bi Hrvatska koja je punopravan čln EU mogla da napadne BiH i okupira navodno Brčko i time navodno presječe navodno jedinstvenu RS. 

Amin brate. Mi matori to znamo. Moj ništavluk je 95 dežurao u KSJ VJ, da Hrvati ne napadnu Vukovar. Pratio sam svaku reč, svako slovo pregovora u Dejtonu i samog sporazuma, dostupnog u medijima, od kad je sve to počelo pa do kraja. I tek onda su nas pustili da idemo kući...I onda dođu klinci da nam sole pamet.

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Ђорђе Р рече

Тему си претворио у чет са доскочицама, пошалицама.

Ti si temu o Siriji pretvorio u nešto sasvim drugo. Nešto za šta će ti trebati referendum ili glasanje u Skupštini...i pre toga debela stručna rasprava...

Подели на овим сајтовима

Grigroije ti stvarno trebas malo prestati da se trujes Lazansko-Seseljevskom pricom, narocito ovo o presjecanju RS preko Brckog i to ni manje ni vise nego od Hrvata. Brcko distrikt je sluzbeno osnovano 8.marta 2000-e godine i od tada je zaseban entitet. Od kako je formirano Brcko je ubjedljivo najmirniji grad u BiH po svim pokazateljima, ali se i ljudi generalno najbolje slazu, ima najmanje netrpeljivosti. Takodje je na kulturoloskom planu ostvarilo svoju misiju kada je u pitanju zajednicki zivot izmedju tri naroda, medjutim nije na ekonomskom i pravnom, ali to je druga prica.

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Ђорђе Р рече

Друга добра ствар је да држава постаје стабилнија

Ko Turska sa Kurdima

пре 5 часа, Ђорђе Р рече

не би морао да бринеш о безбедности

Ko Grčka zbog Turske

пре 5 часа, Ђорђе Р рече

о томе дал ће те НАТО напасти, окупирати.

Ne moramo to ni sad. Već nas je napao i okupirao, mada je prisustvo okupatora van naše južne pokrajine nevojno...Mi  smo to prihvatili jer je to bila najracionalnija odluka, ćutimo i trpimo. Stvarno ne vidim logiku da okupator napadne okupiranu teritoriju koju je okupirao...nonsens.

пре 5 часа, Ђорђе Р рече

А шта губиш, ништа.

Najmanje kintu iz budžeta...najmanje to.

пре 5 часа, Ђорђе Р рече

Русија нас никада неће напасти, као што и ми сигурно нећемо напасти Русију.

To ti se javilo, ili prepostavljaš?

пре 5 часа, Ђорђе Р рече

Не мораш да учествујеш у сулудим НАТО акцијама.

Ko onaj grčki pomorski oficir koji je isto tako mislio pa otišo u tvorza...Grčka je odbila da da avijaciju, i nije kao država učestvovala u bombardovanju, ali je morala da da pomorske jedinice zablokadu CG primorja, dok traju ratna dejstva, a valjda i posle...

пре 6 часа, Ђорђе Р рече

Ако НАТО буде нешто желео, он ће и добити, био ти у НАТО, ил не био.

Ako je tako svejedno, pa što bi onda bili u NATO. NATO i tako, po tebi, ako nešto želi, to i dobije, bez obzira da li bi bili članica ili ne. Pa što da budemo?:ani_biggrin:

пре 6 часа, Ђорђе Р рече

Ништа се није променило од средњег века до данас, само терминологија. И тад се ишло у пљачкашке ратове због виших циљева, слободе Хришћана, ослобађања Свете земље... Данас је то демократија и људска права.

Tačno, pa šta?

пре 6 часа, Ђорђе Р рече

Не можеш да причаш генерално, јер то није тачно. Од оних који се појављују у медијима и причају о уласку у НАТО, за Дарка Трифуновића лично знам да то није због неке функције, него зато што је то добро за државу и народ. И знам да је родољуб, и на супротној страни од антисрпских НВО. Он први је ратовао против НАТО-а и проливао своју крв за ову земљу и за овај народ

Đorđe, niko vama ne osporava da ste rodoljubi. Ne šalim se. Mislim to i za tebe i za Srbina i za g. Trifunovića. Problem je u tome, što postoji sumnja da nešto ovde pokušavate da izmuljate, a ne smete otvoreno da kažete. Ako ste za to da "Kosovo" uz pomoć Srbije, koja mora da nagovori na to Rusiju, uđe u UN, onda tako recite. To bi bilo pošteno sa vaše strane. Ako ste da Srbija uđe u NATO, pa recite tako. Imate pravo na to mišljenje i to je legitimno. Do duše ti si otprilike malo uvijeno i rekao (ako te dobro razumem) da jesi za članstvo u NATO, ali Srbin uvija ko kiša oko Kragujevca. Pa kad jasno i glasno kažete šta mislite, otvorimo novu temu, i onda se tamo razgovaramo. A na ovoj nastavimo da analiziramo učinke sirijske IAD.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Вилер Текс рече

Добро, продају оружје Сирији. Не би га продавали да Амери нису почели рат.

Која је поента? Имају своје интерес, имају. Нико то не спори. 

Да није Руса сада би сви "реални" гледали како неки психопата из Дамаска поручује да шејтани невјерници неће нирно спавати, а "украси" у Дамаску би били обешени и разапети сиријски грађани, хришћани, муслимани и атеисти. 

Јој Руси интерсеџије срам их било, продали Асаду оружје. А што су Амери поклонили/продали муџахединима (онима који секу главе хришћанима) је ето велика политичка игра на коју сви треба да ћуте. 

Ali su sklopili vojne aranzmane i sa drugim arapskim drzavama i prodaju UAE, Saudijskoj Arabiji, Katru, Alziru, Egiptu, Omanu, Kuvajtu.

http://balkans.aljazeera.net/vijesti/ugovori-o-prodaji-oruzja-i-ruski-povratak-u-arapski-svijet

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, grigorije22 рече

Samo ce da prelmlacuju narod koji nije naoruzan i koji ne pruza otpor, i da hapse clana vlade koji je pregovarac. Plus postoji opasnost da Hrvatska napadne Republiku Srpsku tako sto ce vojno da zauzme Brcko i Srpsku presece na dva dela. U slucaju krize Rusija ako nam je saveznik treba ratnim avionima da udje u vazdusni prostor Rumunije ili Bugarske bez dozvole. Da upotrebe sistem hibini i paralisu njihovu PVO kao sto su 2014 godine uradili u Crnom moru sa krstaricom Donald Kuk.

Брате, приче о некаквим конфликтима овде су будалаштине које намерно повремено подгревају политичари свих страна да би одржавали константну тензију ниског интензитета. Да би људи стално били уплашени и у паници да ето само што није почело, и да се зато не буне много што их пљачкају и уништавају им државе. Цео регион је под потпуном НАТО доминацијом, овде ни врабац нема да пролети ако му то запад не дозволи, а камоли да почну некакви нови ратови и сукоби.

Све политичке "елите" на Балкану јасно знају ко је газда овде и нема баш никога ко би покушавао да се глупира и прави неке глупости. Ко што ти рекох, бајке за домаћу и предизборну употребу. Не наседај безвезе.

Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, Ronald рече

Ali su sklopili vojne aranzmane i sa drugim arapskim drzavama i prodaju UAE, Saudijskoj Arabiji, Katru, Alziru, Egiptu, Omanu, Kuvajtu.

http://balkans.aljazeera.net/vijesti/ugovori-o-prodaji-oruzja-i-ruski-povratak-u-arapski-svijet

Ако је то исто што и обарање легитимног председника Сирије, и директна подршка муџахединима онда добро.

Тргују оружјем али не раде ово што раде Амери.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Вилер Текс рече

Ако је то исто што и обарање легитимног председника Сирије, и директна подршка муџахединима онда добро.

Тргују оружјем али не раде ово што раде Амери.

Brate moj Rusi rade sa islamskim svijetom sve intezivnije, tu je i Turska kojoj prodaju oruzje, niko nije imun na pare, tako kad ojacaju i ekonomski i politicki ima oni itekako da se mijesaju, ali im za to treba mnogo vise finansija. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Ivan Marković рече

Amin brate. Mi matori to znamo. Moj ništavluk je 95 dežurao u KSJ VJ, da Hrvati ne napadnu Vukovar. Pratio sam svaku reč, svako slovo pregovora u Dejtonu i samog sporazuma, dostupnog u medijima, od kad je sve to počelo pa do kraja. I tek onda su nas pustili da idemo kući...I onda dođu klinci da nam sole pamet.

Nisam toliko star da sam upratio svaku rijec dejtonskog sporazuma, ali znam da se moze pronaci primjerak dejtonskog mirovnog sporazuma i procitati. U njemu jasno stoji kakav je status Brcko distrikta i kako ga treba razrijesiti. Ove teorije na koje Grigorije nasjeda su manje više isti kontinualni zadah zablude koja vlada ovim prostorima i pokazatelj kako je masu ovdje tako lako preveslati da se prosto čovjek zapita kako je to moguce. Naprimjer interesantno je kako su ljudi na ovim prostorima preveslani po pitanju Memoranduma SANU i "Islamsle Dekleracije". Muslimanima je podmetnuto da se SANU bavi pitanjima dominacije Srba nad nesrbima i da daje recepte kako etnicki ocistiti Jugoslaviju od svih nesrba, što nema veze s vezom, a dokument se može pronaći i pročitati. Srbima je podmetnuo da se "Islamska Deklaracija" bavi pitanjima stvaranje islamske države BiH i da daje recepte kako dovesti mudzahedine i povesti dzihad protiv nevjernika, što opet naravno nema veze i taj se spis također može lako pronaći i provjeriti. 

U svjetlu ovog što se diskutuje, sadašnje geopolitičko stanje na Balkanu je jasno određeno, i svako živ zna ko je gazda, i da taj gazda ako odluči samo on može uvesti ovaj region u rat. A to da bi se desilo pored sve umješnosti zapadnih elita da naprave haos, oni to neće moći ako ne budu imali zrno povoda, a nekako mi se i dalje čini da je lakovjernost naroda ovdje i lakoća s kojim ih se može slagati (ne kao u slučaju WMD u iraku, to je kompleksna teorija u odnosu na ove događaje) i dalje velika. Tako da je irelevantno da li je Srbija u NATO ili vjerni ruski saveznik. Najbolje stanje za sada je da bude neutralna, ali da malo više povede računa o unutrašnjim pitanjma koja jednu državu čini kohezivnom. Sad da li je to moguće to je jedno veliko pitanje. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 49 минута, Ronald рече

Brate moj Rusi rade sa islamskim svijetom sve intezivnije, tu je i Turska kojoj prodaju oruzje, niko nije imun na pare, tako kad ojacaju i ekonomski i politicki ima oni itekako da se mijesaju, ali im za to treba mnogo vise finansija. 

То ћемо да видимо хоће ли се мешати и обарати владе неких земаља.

За сада стојимо на предспотавкама шта ће Руси радити и од тога се гради неки тихи баук (бееед Рашнс) а са друге стране имамо неку апологију америчке политике под тим изговором ко зна шта ће Руси радити или ево продали оружје. Јесу али нису организовали дивљаке да секу главе по Катару или Арабији или ракетирали те земље. 

Подели на овим сајтовима

Ljudi, i dalje nemilosrdno spamujete temu... skroz cemo da izgubimo nit sa glavnom pricom ako ovako nastavite...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, Вилер Текс рече

Могу. Генрално значи опште. Дакле уопште, што не збначи да нема изузетка.

А на основу којих ти извора добоси такве закључке? Јел си радио анкету са онима који су за НАТО, па на основу тога доносиш закључак? Не разумем на шта се позиваш када тако генерализујеш? Шта су твоји показатељи да су они који тако мисле издајници и антисрби (при чему, не негирам да има и таквих)?

И какве ово везе има са трчањем у чланство у Нато пакту? Никакве. Нико те то не тражи према томе, ћути и довијај се.

Па нмисам ни рекао да трерба да уђемо у НАТО по сваку цену. Треба да видимо и добр4о промислимо шта је у нашем интересу. А ако је НАТО у нашем интерсесу, онда да и за НАТО. Понављам, ако је у нашем интересу. Учаском у НАТО, на пример, довија се неповредивост граница и све чланице то морају да поштују. То је, рецимо, један пример. 

Дакле, треба да промислимо шта је у нашем интересу, али пре сврга да прихватимо реалност, да не маштамо о Русији и томе како ће нас она ,,ослободити" и да видимо како, у датој ситуацији, да извучемо најбоље за себе. 

Отимање цркви је дело расколиника и "усташке" власти. Веруј ми да Украјнци углавном, из мог искуства немају проблем са Русима.

Ок, али опет, кажем ти, Руси су прихватили да њихов историјски центар буде у другој држави. Признасли су Украјину са Кијевом као државу. Дакле, иако постоји све то, расколници и усташка власт, итд. Али, гледали су да из тога најбоље што мгу извуку за себе. 

То је мудра и паметна политика, а не бусање у груди и срљање у пропаст. Код нас је симбол такве политике династија Обреновић, нарочито Милош Обреновић. Како време иде, све више сам присталица те обреновићевске политике. Наравно, дипломатска мудрпост се данас неоправдано и неутемељено проглашава ,,издајом нације, вере, нашег духа и вредности". Контам да то има дубљу историјску подлогу, та идеологија је последица идеолошког и политичког деловања Николе Пашића и његових радикала, они су осмислили идеологију која је сваку мудру и дипломатску политику означавала као ,,издају народа и државе", они су створили тај дискурс да су нам сви други за све криви, а ми сами и наше политичке елите нисмо, него смо ми само жртве страних окупатора, непријатеља, плаћеника, итд. То се само наставило и у комунизму до дана данашњег.

Но, то је сад већ нека друга тема и нећу сад о томе. 

Прихватила?  Није прихватила ништа него је то тако. Није се одрекла.

Откуд ти знаш да Руси не мисле да припоје Украјину у перспективи?

Не кажем да никад неће покушати да врати (али ако се укаже јасна прилика за то), него ти само стављам до знања да је Русија, на коју се стално позиваш и ти т многи други, итекако знала да прихвати реално стање, да се томе прилагоди и да, у датим оклностима, извуче најбоље што може за себе. Нама то теже иде. Не кажем ја да ми неким потписом или признањем (иако ће ти ово мождса звучати ко јерес) трајно губимо Косово и да то значиу да ми, у неком другом тренутку када то буде могуће а распоред сила другачији, нећемо моћи да га вратимо под пуни суверенитет Србије.

Али, док то не буде могуће, ми морамо да видимо оно што је сада стање на терену. Морамо и о садашњости да водимо рачуна. 

Важан је и статус и важан је и положај.

Али, једно мора бити важније. Једно мора бити приоритет. Ако једфно искључује друго, онда се ту мора гледати приоритет. На пример, шта ако ЗСО (која јесте најача везе Србије и Косова и једна чисто српска институција тамо, преко које Србија може да врши свој утицај а Срби да остварују своја права и бољи положај) не може да буде добијена док Србија не призна Косово? Шта ако је то услов? Шта је онда важније, ЗСО и српска права или статус?

Мислим да о тим стварима треба дебело промислити. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Православни Србин рече

Мислим да о тим стварима треба дебело промислити. 

Па промислите браћо на засебној теми.

Што сте лењи да отворите засебну тему?

Отворите лепо тему о свим тим питањима великих сила, прошлих ратова, капиталиста и социјалиста, Украјине, Косова итд. итд. итд. итд.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...