Jump to content

Руска војска ушла у Сирију!

Препоручена порука

пре 7 минута, Ivan Marković рече

Nisu. Da jesu, sad bi Makedonija bila podeljena i zapadni deo bi bio nezavisan, kao Kosovo. Bugari i Ukrajinci su pružili pomoć Makedoncima (Bugari u oklopnim vozilima, Ukrajinci u avionima, kojima su pilotirali. Mislim da je i MUP Srbije uputio neku pomoć, ali nisam siguran. Amerikanci su sve to dopustili.

Da, ali zasto su pobunili siptare 2001 naoruzali ih i pomagali. Apsolutno je netacno da su to siptari sami uradfili bez americke podrske.  SRJ nije bila clanica pratnersta za mir, nije dala baza Amerikancima, Milosevic im nije bio po volji pa je donekle razumljivo sto su podrzali Siptare na Kosmetu. Ali zasto u Makedoniji koja je bila 100% kooperativna.

Подели на овим сајтовима

Ево шта један Сиријац из Сирије каже о свему. О наводном хемијском нападу, ситуацији уопште, рату, Асаду, итд. Са Quora, јуче написано (мало упозорење: текст садржи не баш пријатне слике, иако се потрудио да их ублажи где је могуће)

Линк

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Вилер Текс рече

Брате, шта да ти кажем. Ако је свако лудак ко не жели да му Амери кроје капу онда добро. Ја са таквим ставом нити могу нити хоћу да се помирим. Сирија је на правој страни јер брани своју независност и слободу, а ти који граде "оазе" мира су обичне силеџије и уцењивачи, који скупљају најгори олош да се бори за њихове похлепне интересе.

Не морају сви режими бити сатрапије али у пракси углавном јесу, јер сатрапија је режим у Лондони и Вашингтону обучен у беле лицемерне рукавице а за украс има осмех јеховиних сведока. 

Са једне стране имамо људе који су фанатични и немају осећај за прагматичност а са друге стране имамо људе који су толико прагматични да до фанатизма бране улизиштво. И једни и други теоретишу и малте празну сламу.

Супер што су на правој страни, ал шта од тога има сиријски народ? Свакако су на губитку, било да победи САД, или Русија. Ако победи Русија, руси ће им кројити капу, јер ће им наплатити због проливања руске крви за интерес Асада, и економија ће им се споро обнављати. Ако победи САД, онда ће им они кројити капу, као и да су одмах пристали на то, стим да ће им можда помоћи да брже обнове земљу. Обичан сиријски грађанин је на губитку, после овог рата. Као и они који су узалуд изгубили животе.

То је цена "правог избора", по теби. Мислим да никако то није био прави избор, гледајући са стране сиријаца. Наравно, за Русе је Асадов избор био добар, јер су купили мало себи времена, док САД не усмери све своје снаге и потенцијале на Украјину.

Гледајући дугорочно, САД ће добити Сирију, уз мање, ил више проливене сиријске крви. Чим САД отворе други фронт на Руској граници, Руси се морају повући из Сирије, а онда се враћају немири и Исламска држава, ако Асад добије ову рунду. А изгледа да ће је добити.

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, Ђорђе Р рече

Супер што су на правој страни, ал шта од тога има сиријски народ? Свакако су на губитку, било да победи САД, или Русија. Ако победи Русија, руси ће им кројити капу, јер ће им наплатити због проливања руске крви за интерес Асада, и економија ће им се споро обнављати. Ако победи САД, онда ће им они кројити капу, као и да су одмах пристали на то, стим да ће им можда помоћи да брже обнове земљу. Обичан сиријски грађанин је на губитку, после овог рата. Као и они који су узалуд изгубили животе.

То је цена "правог избора", по теби. Мислим да никако то није био прави избор, гледајући са стране сиријаца. Наравно, за Русе је Асадов избор био добар, јер су купили мало себи времена, док САД не усмери све своје снаге и потенцијале на Украјину.

Гледајући дугорочно, САД ће добити Сирију, уз мање, ил више проливене сиријске крви. Чим САД отворе други фронт на Руској граници, Руси се морају повући из Сирије, а онда се враћају немири и Исламска држава, ако Асад добије ову рунду. А изгледа да ће је добити.

У материјалистичком поимању света изабрати праву страну не значи ништа, ту је само битно да си профитирао. Али такво поимање света није потпуно, уствари погрешно је.

Спорији опоравак економије као цена за слободу (или пристанак на руске услове - а то је само твоја предпоставка за сада), чији је пад изазвала Америка подржавајући крвинке из ИСИС-а и ФСА, који секу главе људима, разарају Палмиру, разапињу хришћане , разарају гоб пророка Јоне, је свакако бољи избор него сарадња са Америком која је желела да их начини својим марионетама, а када на то нису пристали, пустила је горе поменуте озверене људе да чине ове зверске и сатанске ствари.

Можда ће Американци покорити Сирију али Господ неће оставити тај напаћени народ а уверен сам да сви они разапети и на правди Бога побијени широм Сирије имају сада Царство Небеско, ал не знам какво царство ће имати они који разарају Сирију, међу њима и сви лондонски и вашингтонски главари који су су себе учинили сличним Нерону.

Прагматичност је добра али до одређене границе, и не могу сви као Грци . За свакога постоји другачији Промисао.

Само бих замолио све вас коју у оваквим рапсравама увек већи део кривице сваљујете на људе који нису пристали да им земље буду окупиране( ма какви они били,а неки су баш лоше радили), не одлазите у крајност која гласи "Глупандери требали су само да слушају и био би увек мир". То просто не пије воду, јер свака послушност силеџији има своје границе после којих човек каже не. 

Подели на овим сајтовима

пре 31 минута, grigorije22 рече

Da, ali zasto su pobunili siptare 2001 naoruzali ih i pomagali. Apsolutno je netacno da su to siptari sami uradfili bez americke podrske.  SRJ nije bila clanica pratnersta za mir, nije dala baza Amerikancima, Milosevic im nije bio po volji pa je donekle razumljivo sto su podrzali Siptare na Kosmetu. Ali zasto u Makedoniji koja je bila 100% kooperativna.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Вилер Текс рече

То просто не пије воду, јер свака послушност силеџији има своје границе после којих човек каже не. 

Не може се овако посматрати међународна политика, као да постоје добри и лоши момци. Нема ту силеџијства, нит има добрих момака. Сви су силеџије, и свако се бори за своје интересе свим расположивим средствима. И руси су силеџије тамо где могу.

Украјина је рекла не русима, и добили су рат и распарчавање (отимање) земље. Боље су прошли него Сирија, јер је ипак Русија далеко слабија, и не могу себи да приуште да бомбардују Кијев.

Подели на овим сајтовима

пре 44 минута, GeniusAtWork рече

Ево шта један Сиријац из Сирије каже о свему. О наводном хемијском нападу, ситуацији уопште, рату, Асаду, итд. Са Quora, јуче написано (мало упозорење: текст садржи не баш пријатне слике, иако се потрудио да их ублажи где је могуће)

Линк

Ali nije nista napisao sto nisam i ranije procitao, medjutim opet bih ja bio oprezan narocito kad se neko kune da ce govoriti istinu i samo istinu. Ja isto tako mogu naci mnogo ljudi koji su u nebesa uzdizali Milosevica i co. tokom 90-ih. Asad je svakako bio vise nego miroljubiv diktator, medjutim, kad neko kaze ljudi ga vole, pa normalno je da ce ga voljeti, tome su nauceni i Tito je bio voljen. Ne mislim naravno da oni mogu bolje od Asada.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Ђорђе Р рече

Не може се овако посматрати међународна политика, као да постоје добри и лоши момци. Нема ту силеџијства, нит има добрих момака. Сви су силеџије, и свако се бори за своје интересе свим расположивим средствима. И руси су силеџије тамо где могу.

Украјина је рекла не русима, и добили су рат и распарчавање (отимање) земље. Боље су прошли него Сирија, јер је ипак Русија далеко слабија, и не могу себи да приуште да бомбардују Кијев.

Није истина. Никада неће бити исти онај који напада и онај који брани.

Ово за Украјину је такође неистина. Рат у Украјини је изазван лажима запада, обећањима о огромним платама, класичним трвоаењм бомбонама.

Не постоји нормалан Украјинац, који не воли Русе. Руси и Украјинци не желе да ратују. Украјинци се смеју "новоукрајинском" језику. Рат желе расколници, који нису нормални углавном, наци фанатици и ратни профитери као што је Скашвили. 

Није било распарчавања, Руси су се заштитили у Домбасу и Русија преузела Крим који је њен.

Да може се посматрати, јер Асад није ничим угрозио становнике Америке или изазвиао рат, претио околним државама и слично. 

Молим без релативизације.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Вилер Текс рече

Не постоји нормалан Украјинац

Sta je ovo, haha svi Ukrajinci koji ne vole Ruse su nenormalni, hahaha:D

Подели на овим сајтовима

https://www.blic.rs/vesti/svet/tvrdnje-koje-mogu-da-naprave-preokret-ruska-vojska-pronasla-zalihe-hemijskog-oruzja/lxfeb7y

Ruska vojska pronašla zalihe hemijskog oružja kod POBUNJENIKA

Руси, одлучите се, јел било напада, ил није било напада хемијским оружјем?

Нисам ни сумњао да ће хемијско оружје наћи код побуњеника, само куд га не открише раније. Вероватно су се плашили да га амери случајно не погоде приликом транспорта.

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Ronald рече

Ali nije nista napisao sto nisam i ranije procitao, medjutim opet bih ja bio oprezan narocito kad se neko kune da ce govoriti istinu i samo istinu. Ja isto tako mogu naci mnogo ljudi koji su u nebesa uzdizali Milosevica i co. tokom 90-ih. Asad je svakako bio vise nego miroljubiv diktator, medjutim, kad neko kaze ljudi ga vole, pa normalno je da ce ga voljeti, tome su nauceni i Tito je bio voljen. Ne mislim naravno da oni mogu bolje od Asada.

Наравно, све треба увек узимати са опрезом, него ми је увек занимљиво како људи тамо размишљају док им се ова трагедија дешава сваког дана већ 7 година.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

пре 58 минута, Ђорђе Р рече

E, brate, pravo da ti kazem, mene je ovo totalno smorilo, veruj mi. 

Zasto uopste ameri i trebaju da 'dobiju' Siriju i zbog cega su uopste i poceli unutrasnji rat u Siriji ?

Zasto, islamski teroristi mogu uopste i da ratuju u Siriji i da prakticno stvore svoju drzavu na teritoriji ( Sirije ) ? A, ti isti teroristi i njihova braca prave krvave masakre po Evropi poslednjih godina ? Ja sam mislio i zar nije sasvim logicno i normalno da ameri i evropljani treba da se bore protiv islamista i da prakticno pomognu Asada u borbi protiv islamista,....tih istih koji ubijaju bombama njihove i druge ljude po gradovima sirom sveta ?

Meni takvo ponasanje zapada deluje kao vrhunsko licemerje, cak i prema svojim gradjanima. Neverovatno, ono, islamisti i teroristri ubijaju tvoje ljude, u tvojim gradovima i ti ih ne gonis i ne zelis da ih eliminis  u Siriji ( gde imaju cak i svoju drzavu ) zbog toga sto imas neke necasne ciljeve protiv Sirije i Asada.

Mislim, strasno. :blush:

Подели на овим сајтовима

пре 22 минута, GeniusAtWork рече

Наравно, све треба увек узимати са опрезом, него ми је увек занимљиво како људи тамо размишљају док им се ова трагедија дешава сваког дана већ 7 година.

Ja od nekoga kao ovaj decko ocekujem prvo da kritikuje Asada i navede njegove mane, lose poteze, pa i zlodjela a nakon toga ukaze na njegove pozitivne strane. Onda redom neka osudjuje zlodjela pobunjenika i nemogucnost bilo kakve manje zle alternative u odnosu na Asada. Uvijek sam mnogo sumnjicav kada neko nije u stanju osnovnu logiku da primjeni na politicku situaciju u svojoj zemlji. Ne postoji samo jedna strana, narocito kada je politika u pitanju, pa makar strana kojoj on naginje bila daleko manje zla. Ipak mislim da je on iskren koliko je to u skladu sa njegovim mogucnostima. Takodje se suosjecam sa sa njim i sa tim ljudima, nadam se da ce se se uskoro stanje stabilizovati.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...