Deja Vu Написано Јул 31, 2015 Пријави Подели Написано Јул 31, 2015 Ako sam dobro shvatio trebalo bi da potiskujemo prirodne nagone kad god je to moguće zbog nekih viših ciljeva. Kolko sam ja nešto čitao, a ako ima na forumu psihologa on bi bio kompetentan, to je vrlo, vrlo opasno. Dovodi do psijhičkih poremećaja i devijantnog ponašanja. Ali kao što rekoh možda neki psiholog bi mogao o ovome nešto više i tačnije da kaže. Ko sto napisah, covek mora da jede, pije, seksa se, ali da mu to ne bude primarno, centar zivota, da mu ne budu bitni cevapi nego druge osobe. Da muzu ne bude bitno kako da uziva u seksu sa ljubavnicom, nego sopstvena zena. A on moze imati seks i sa svojom zenom, samo je pitanje koji ga motivi vode kroz zivot. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Јул 31, 2015 Пријави Подели Написано Јул 31, 2015 Zadrzao bih se samo na jednom delu- gde je pravilo da volimo drugog vise nego sebe?! Na kog drugog mislis? ... nisam se lepo izrazila... ne vise nego sebe ,vec vise od svojih zelja... Toliko. Da ne duzim vise.Tema glasi- Бога не можеш познати испуњавајући одређена правила ..tj....."Milost hocu,a ne zrtvoprinosenje..." Иван Ивковић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
VaSa110 Написано Јул 31, 2015 Пријави Подели Написано Јул 31, 2015 Ko sto napisah, covek mora da jede, pije, seksa se, ali da mu to ne bude primarno, centar zivota, da mu ne budu bitni cevapi nego druge osobe. Da muzu ne bude bitno kako da uziva u seksu sa ljubavnicom, nego sopstvena zena. A on moze imati seks i sa svojom zenom, samo je pitanje koji ga motivi vode kroz zivot. Odosmo van teme totalno. Šta je kome bitno je totalno relativno. пре 31 минута, HOA+ рече (dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Јул 31, 2015 Пријави Подели Написано Јул 31, 2015 Za molitvu jeste, jer ne mozes biti ateista i moliti se Bogu da bi stekao unutrasnji mir. Pa sad, moglo bi se reci da ne zavisi. Ajd molitvu upraznjavaju i drugi, pa jedino sad pitanje moze biti cija je religija bolja odnosno zasto biti pravoslavac, a ne protestant, budista, musliman, katolik itd. Mada to ima veze sa ovim tvojim unutrasnjim stremljenjem ka necemu, bitno je to "necemu" sta je to cemu se stremi (kod pravoslavca, budiste, muslimana itd.) a zapravo ima veze sa modelom licnosti (Hristos, Buda, musliman(?)). No, ovde je tema zasto se Bog ne moze poznati samo ispunjavajuci neka pravila. To poznati mu dodje isto sto i upoznati, pa tako u uvodnom tekstu hoce da se kaze da covek ni ljude oko sebe ne upoznaju i ne ulazi u odnose sa njima po nekim sablonima nego to ide slobodno. No, ono sto je bitno jeste da to upoznavanje Boga ide kroz odnos prema drugima kao ikonama bozjim, pa kakav je odnos prema njima takav je odnos prema Bogu. Ako covek mrzi samo jednu osobu, to je isto kao da mrzi Boga. Zato je za to poboljsavanje odnosa bitno moliti se, meditirati, postiti, kako bi se covek sredio iznutra. Tako da nisu to bas pravila, ali je nesto bitno radi toga da pobljasamo te odnose menjajuci nase stavove, navike, karakter. Ne moras biti religiozan da bi se molio Bogu. Cak, mislim da postiji vise nereligioznih ljudi koji se mole nego religioznih. Nereligiozan ne znaci ateista, dalek jecput do deklarisanog ateiste.Gle, kao sto rekoh, molitva, post itd nisu nesto od cega se postaje bolji prema drugima. Da je tako, vernici bi bili najbolji ljudi, sto prakticno nije tako. To su mozda sredstva koja pomazu da covek lakse kontrolise sebe ali, nisu osnova odnosa sa drugima. To moze biti samo namera a za nameru ti ne treba nikakvo pisano upustvo. To je samo moje misljenje, naravno. I jos jedna stvar. Svaki covek je jedinstven i neponovljiv. I, nije to tek tako, da li je neko budista, katolik, ovaj onaj... Jer, kao sto rekoh, religija utice na psihu i samim tim i na milione zivota, sasvim direktno. Tako da je i te kako bitno sta se pise, kako se pise. A pisu se i propovedaju strahovite gluposti. U to sam se jos vise uverio ovde na zapadu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Adelaida Написано Јул 31, 2015 Пријави Подели Написано Јул 31, 2015 Covek da bi poznao Boga, mora da ima " licni" odnos sa Bogom...pukim postovanjem pravila, bez te doze licne slobode da se covek obrati Bogu na svoj nacin, koji cesto i odudara od pravila...nema Bogopoznaje. Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Давор73 Написано Јул 31, 2015 Пријави Подели Написано Јул 31, 2015 Никакво чињење само по себи не доводи до спознаје, али Га може умилостивити те Господ ,,пригне ухо своје к нама`` и ,,покаже нам се у мери у којој Он мисли да је довољна``. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Јул 31, 2015 Пријави Подели Написано Јул 31, 2015 Mislio sam na neki spoljasnji faktor koji definise licni odnos coveka i Boga. A to crkva/religija sigurno jeste. Ovo je kao da si rekao da sam ja faktor koji definise tvoj odnos sa (tvojom) devojkom. ИгорМ and nana је реаговао/ла на ово 2 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Јул 31, 2015 Пријави Подели Написано Јул 31, 2015 Ovo je kao da si rekao da sam ja faktor koji definise tvoj odnos sa (tvojom) devojkom.Da, upravo sam to i mislio.Kao kada bi se zaljubio u devojku, onako po osecaju, svidja ti se i sve. A onda ti (neko ko se smatra osobom od poverenja) pridje i objasni da je situacija takva da je bolje da si se zaljubio u muskarca Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јул 31, 2015 Пријави Подели Написано Јул 31, 2015 svako od nas ima svoj put, svoj nacin spoznaje...Gospod nas je stvorio razlicite te se stoga ne moze primeniti jedna sema, pravilo itd. koje ce vaziti za sve ljude....to se odnosi na sve segmente naseg zivota...zato se od nas i trazi da prihvatimo jedni druge sa svim svojim razlicitostima.. da, Gospod nam je dao smernice, zapovesti, svetu knjigu zivota koji su nam neophodni da bi uopste i zapoceli svoj put ka Njemu....ali mi nismo masine, roboti....Gospod trazi nase srce, bezuslovno poverenje u Njegovu promisao i LJUBAV , ljubav prema nasim bliznjim ....kada to steknemo, tada cemo Ga poznati..... Снежана and Џуманџи је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Давор73 Написано Јул 31, 2015 Пријави Подели Написано Јул 31, 2015 Мени је на ову тему најблискија мисао. ,,Без Бога не можемо спознати Бога``. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Јул 31, 2015 Пријави Подели Написано Јул 31, 2015 Kao kada bi se zaljubio Analogija za zaljubljenost bi bilo pristupanje ISIS-u. Malo Milivojevica prouci, on je to fino objasnio (kol'ko nema veze sa ljubavlju). nana је реаговао/ла на ово 1 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Јул 31, 2015 Пријави Подели Написано Јул 31, 2015 Analogija za zaljubljenost bi bilo pristupanje ISIS-u. Malo Milivojevica prouci, on je to fino objasnio (kol'ko nema veze sa ljubavlju). Nismo se lepo razumeli ali nema veze. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Јул 31, 2015 Пријави Подели Написано Јул 31, 2015 Razumela sam ja tebe, samo sto ti ne kapiras. Evo, ovako. Ti ne bi prestao da volis svoje dete, ma sta god ti neko napricao za njega. Makar tu bili i dokazi, zatvorska kazna... Jednostavno je to - to. Nema faktora. nana and ИгорМ је реаговао/ла на ово 2 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nana Написано Јул 31, 2015 Пријави Подели Написано Јул 31, 2015 Razumela sam ja tebe, samo sto ti ne kapiras. Evo, ovako. Ti ne bi prestao da volis svoje dete, ma sta god ti neko napricao za njega. Makar tu bili i dokazi, zatvorska kazna... Jednostavno je to - to. Nema faktora. :good2: 8086.gif Џуманџи је реаговао/ла на ово 1 Ваистину Воскресе !!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ИгорМ Написано Јул 31, 2015 Пријави Подели Написано Јул 31, 2015 Razumela sam ja tebe, samo sto ti ne kapiras. Evo, ovako. Ti ne bi prestao da volis svoje dete, ma sta god ti neko napricao za njega. Makar tu bili i dokazi, zatvorska kazna... Jednostavno je to - to. Nema faktora. Случајно упадох на тему... можда је дигресија али управо овако или на сличан начин ( аналогијом мајчинске љубави ) и ја често износим углавном мушком роду ( ) као тему за размишљање - љубав, која је искренија, јача, отворенија, већа жртва, која све трпи, не горди се, не тражи ништа... Зашто?! Па ваљда зато што ми као мушки не можемо осетити такву љубав као што мајка има према свом детету. И мени је лично то био мотив да се дубље замислим када сам први пут озбиљније размишљао о томе. Џуманџи је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука