Дидим Написано Јул 29, 2015 Пријави Подели Написано Јул 29, 2015 Нек лупа глупости, шта фали? Треба да има и таквих, и сви треба слободно да износе своје ставове. На друштву је да одради чији ће ставови уопште да буду читани и релевантни, а чији не. Колко сам приметио, у нашим је медијима више нема, може само да баца клетве из комшијских новина, а то нам је лањски снег. Не знам што би се уопште неко узбуђивао због једне бабе која лупа глупости а мисли да је паметна? Таквих је макар на претек у Србији. Ово је поента. Реагујући на њу, дајемо јој на значају. Њој су значај у углед преко потребни да би оправдала функцију коју има. Ако не може да стекне уважавање у угледном делу јавности, њој добро дође и негативан публицитет да би показивала са каквим се све "аждајама" бори. Зато свака негативна реакција, нарочито неке екстремније идеје на њен рачун, иду само њој у корист. Као пре пар месеци кад је Шешељ запалио Хрватску изјавама које овде нико није ни пренео нити на њих знао. Соња Бисерко је једна апсолутна нула по свему која и није ни на каквој државној функцији и највећи њен пораз би био када у Србији за њу не би знао нико. Чак и репутација издајника за њу је победа. Milan Nikolic, RYLAH and Ћириличар је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јул 29, 2015 Пријави Подели Написано Јул 29, 2015 Kakvo je mišljenje neutralnog promatrača o gore rečenom, imali u tome što istine? Pa vidiš da ima, hoće crkvama vratit imanja koja su im konfiskovali i znarodnili komunisti a satanisti, neopagani i ateiste se bune i nije im to drago, naročito zato jer će katoličkoj Crkvi biti vraćeno najviše jer joj je najviše i oduzeto. To bi isto napisali i kod vas u Srbiji samo što bi umjesto KC tamo bila SPC. Ne bi im bilo drago da se SPC vrate bilo kakva imanja. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јул 29, 2015 Пријави Подели Написано Јул 29, 2015 Hraniš ih i ako ne reaguješ. Oni nastavljaju i dalje svoj posao. Naročito to ne važi ako imaju podršku vlasti ili moćnih gazda. A imali su je, i imaju je. Ništa se ne dobija ne reagovanjem, to je samo zavaravanje. Kao i kad imaš nekoga na forumu ko troluje ili vređa... možeš da ga ignorišeš, ali ako ga ne obuzdaš, ne daš opomenu, privremeni ban, on nikad neće prestati samo zato što ga ignorišeš. Па ево да направимо једну ретроспекцију. До пре пар година, она и сличне бабетине нису силазиле са екрана, јел тако? Кад год крене било каква емисија на некој од централних телевизија, по једна баба мора да буде у студију као гост. Као "контратежу" јој доведу неку будалу која се ложи на срБство и сличне ствари, а да га питаш било шта из историје, географије, ил било које друге науке нема појма. Шта је био резултат? Ми смо сви који смо били против оваквих баба представљани као клерофашисти (ма шта та комунистичка кованица значила), примитивци, или неки други вид кретена. Ако нешто у хронологији није како треба, слободан си да ме исправиш, наравно. Шта се десило даље? Од пре неку годину, из неког разлога, људи који су супротстављени бабама више нису пенили по емисијама, бабама су се супротстављали аргументима, ако их уопште удостоје да се са њима појаве у емисији. Бабе су протеране са портала који се залажу за црквени живот, са националистичких портала, и са свих осталих портала где су раније храниле мржњу читалаца. Кад више нису могле новине да се пуне "мржњом клерофашиста" који су игнорисали бабе, бабе су постале незанимљиве, јер их свет више није видео као прогоњене борце за правду, већ као будале каквим јесу, јер, у недостатку непријатеља који би им био противтежа, њихова прича је постајала смешна и болесна у исто време. После тога, нико више бабе није ни звао у емисије, јер нико више није ни хтео да гледа те емисије, постале су досадне и болесне. Кад су бабе васкрсле у медијима? Кад су се појавили спискови "србомрзаца". Кад су "националисти" заћутали о бабама, бабе су опет нестале из наших живота. Поента је да овакве појаве једноставно треба игнорисати и уништиће саме себе. Да су ове бабе милитантне, да хоће револуцију ил нешто алично насилно, да праве своју војску или милицију, требало би реаговати муњевито и одлучно. Ал ове бабе само хоће паре, што је небитно за било кога озбиљног, или би барем требало да буде. Ако сам нешто погрешио, слободан си да ме исправиш, свакако. Марко Цвијић, Дидим, VaSa110 and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јул 29, 2015 Пријави Подели Написано Јул 29, 2015 Iskreno, ja nisam primetio da je Biserko nestala iz srpskih medija. Biserko: NATO bombardovanje nije zločin! Ono je sprečilo nova ubistva BISERKO: SRBIJA NIJE POLOŽILA ISPIT Srebrenica, ispit Srbije Biserko: Srbija se ponaša kao da nema ništa sa Srebrenicom Вести онлајн, Актер, Пешчаник, Ал Џазира. Сви заједно да се скупе, немају посећеност као Поуке, а камоли неки од главних портала у Србији. Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Јул 29, 2015 Пријави Подели Написано Јул 29, 2015 Вести онлајн, Актер, Пешчаник, Ал Џазира. Сви заједно да се скупе, немају посећеност као Поуке, а камоли неки од главних портала у Србији. Kamo sreće. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Јул 29, 2015 Пријави Подели Написано Јул 29, 2015 sory nisam bio jasan, mislio sam na ovu "babu" . Pa vidiš da ima, hoće crkvama vratit imanja koja su im konfiskovali i znarodnili komunisti a satanisti, neopagani i ateiste se bune i nije im to drago, naročito zato jer će katoličkoj Crkvi biti vraćeno najviše jer joj je najviše i oduzeto. To bi isto napisali i kod vas u Srbiji samo što bi umjesto KC tamo bila SPC. Ne bi im bilo drago da se SPC vrate bilo kakva imanja. Zayron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дидим Написано Јул 29, 2015 Пријави Подели Написано Јул 29, 2015 Ово испада као да тражимо где су шта изјавиле и то читамо да бисмо се нервирали како само лажу. @Велизар: поента је да не треба да буде масовне реакције и ту си одлично упоредио са интернет троловима. Интернет тролови се хране реакцијама људи и кад тих реакција нема, одлазе. То не значи да треба да их игноришу администратори сајтова, него да не треба остали посетиоци да направе хаос пре него што администратори одреагују. Овде је питање ко и како да реагује на интервју (еј, пази, интервју!) часопису "Вијенац" који издаје Матица хрватска. Какав је то часопис, ко то чита, ко је овде уопште чуо за њега и ко је одлучио да од њега направи вест? Правда? Блиц? Неко трећи? Ако такве ствари изјави за неки домаћи лист, зна се, али каква реакција треба да буде на ово? Да се огласи Вучић на ТВ Пинку, да Лазански напише одговор у Политици, да колегијум Правде састави неки одговор или да неки члан Матице српске одговор напише у неком од њених зборника? Да народ полуди од коментара по друштвеним мрежама, поново од ње правећи вест и жртву? Ја знам само да је једна ствар више забрињавајућа од њеног интервјуа, а то је да је тема о томе на једном православном форуму за пет сати испунила пет страница коментара и дискусије и не силази са првог места актуелних тема, док неке много битније теме опстају само захваљујући људима који су их покренули, па с времена на време нешто објаве да поново искоче на насловну страну. Џуманџи and RYLAH је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јул 29, 2015 Пријави Подели Написано Јул 29, 2015 sory nisam bio jasan, mislio sam na ovu "babu". A tako, ovdje piše da je to plemenita i istinoljubiva žena s vizijom koja za Srbiju želi sve najbolje ali je primitivni individui iz odredjenih nacionalističkih srpskih krugova žele zadupat do zemlje i ućutati ali im se to nije povalo za rukom, respektivno za nogom i ona se bori za tu istinu neustrašivo i dalje. http://www.rozhlas.cz/radiozurnal/zzz/_zprava/sonju-biserko-se-snazil-zadupat-srbsky-nacionalismus-nepovedlo-se--518599 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Јул 29, 2015 Пријави Подели Написано Јул 29, 2015 A tako, ovdje piše da je to plemenita i istinoljubiva žena s vizijom koja za Srbiju želi sve najbolje ali je primitivni individui iz odredjenih nacionalističkih srpskih krugova žele zadupat do zemlje i ućutati ali im se to nije povalo za rukom, respektivno za nogom i ona se bori za tu istinu neustrašivo i dalje. http://www.rozhlas.cz/radiozurnal/zzz/_zprava/sonju-biserko-se-snazil-zadupat-srbsky-nacionalismus-nepovedlo-se--518599 Uzeću ovo kao jednu od ozbiljnijih ocjena ove žene, pošto se radi o neutralnoj strani. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган_Петровић Написано Јул 29, 2015 Пријави Подели Написано Јул 29, 2015 Устао сам јој ономад у трајвану... `ел ми се рачуна то у дело? :.mislise. Куку црни јадо, јел се бар исповиједи послије тога? Sherlock H. and RYLAH је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јул 29, 2015 Пријави Подели Написано Јул 29, 2015 Устао сам јој ономад у трајвану... Kaze se trambelaj... Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Јул 29, 2015 Пријави Подели Написано Јул 29, 2015 Свака слобода има ограничења. Тако и слобода говора. Не постоји неограничена слобода ни у једној области. Закон такву слободу не познаје. Слобода са собом носи и одговорност, последице. Што већа слобода то (би требало да буде) и већа одговорност. У модерним "демократским" друштвим права и слободе су далеко изнад обавеза и одговорности. Тако смо добили и полако добијамо генерацију неспособних, размажених, агресивних деришта са својим "дечијим правима", а са мало обавеза. Политичаре лопове и уништитеље са својим "правима", имунитетима, заштитом.... Тако добисмо и ову несрећницу Соњу Бисерко да нас уништава и убија културно, историјски, правно, међународно... јер за име демо(н)кратије има (безусловну) слободу говора. Да, свака слобода има ограничења. Ограничење слободе говора постоји у неколико сфера. Прво имаш политичко-правну ( забрањено је подстицање на побуну против власти ) а друго, што је веома битно схватити, постоји и друштвена сфера. Е видиш, та друштвена сфера офраничава слободу говора ванправним средствима. Дакле, не протјеривањем, одузимањем држављанства, хапшењем, него друштвеним, моралним и етичким санкцијама ( на примјер, Бисерко, Кандићка и Милићка су санкционисане управо друштвеним санкцијама - нико их не подноси, нису радо виђене и мало ко би имао ишта са њима ). Ово што Бисерко прича, то је за санкционисање у друштвнеој сфери, али је далеко од правне. И мани ту причу како нас је либерални запад покварио, поготово то за дјецу. Нису дјеца агресивна јер смо им дали превише права, него што их не васпитавају више кући да поштују старије, јер ни родитељи често нису баш за узора. Мајка ми је просвјетни радник, веома је блиска са дјецом којој предаје и из њених уста, ево, да пренесем:"Дјеца су сваке године све глупља и безобразнија, али нису она крива. Родитељи су и то сам видјела када ми дођу на родитељски. Све зависи у каквој кући одраста.". Сами смо дакле криви. Бисерко је такође наш производ, као и Шешељ. Исти принцип користе, само другачије ставове заговарају. RYLAH, Милан Ракић, Sherlock H. and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јул 29, 2015 Пријави Подели Написано Јул 29, 2015 Мене Соња Бисерко подсећа да оне ликове из филмова, који траже да их не оставе у животу. Обично нико не зна шта ће са њима. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Јул 29, 2015 Пријави Подели Написано Јул 29, 2015 Ne vidim zašto bi država morala da trpi bilo koga kao svog državljanina PO SVAKU CENU. И не трпи по сваку цијену. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Јул 29, 2015 Пријави Подели Написано Јул 29, 2015 Мене Соња Бисерко подсећа да оне ликове из филмова, који траже да их не оставе у животу. Обично нико не зна шта ће са њима. Нема потребе да једна "сподобица" (хвала класићу на овом термину), изазива овакве опаске (не мислим ту на тебе наравно-него генерално, али си ми "дао" шлагворт)... Оно за трамвај сам био озбиљан. Ушла жена у "седмицу" на аутобуској станици и препознах ју. Устадох јој као што би и свакој жени... Да ли је она НВО, паре-ово-оно-свецке завере и прочаја (Ако ли је тако, ваљда би је са пута чекао неки џип или је пак намерно, знајући да ће срести уредника са Поука, тај дан одлучила да "изиграва" мученицу...)... Како год! `вако изокола, то је једна уморна, незадовољна и остарела жена (судећи по спољашњем изгледу).... Већ је овде у начелу речено. Да ми ваљамо, она не би ни "постојала"... Пошто нисмо "цвећке"-ето "потребе" и за њоме... Све се одвија по Божијем допуштењу, те тако и "она"... Тада у трамвају, онако крхку и измучену, пало ми је само на памет да се треба помолити за њу... И треба свакако... Мислим барем тако... Џуманџи је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука