Jump to content

Насиље у породици

Оцени ову тему

Препоручена порука

On 11. 6. 2015. at 17:08, MiroslavJ рече
Ajde realno, koliko parova se odlučuje za usvajanje deteta i kakve sve procedure moraju da prođu da bi tu želju ostvarili?

Ne znam koliko se parova odluci da usvoji dete,ni koja je procedura potrebna...ali vredi.Zamislite sad,ta deca nemaju nikog svog ,a vi nemate dete,pa zar nije logicno da ga usvojite. Pa jos ako je zensko... a mozda mozete i 2  ako ne mozete da se odlucite.  

Nego,nisam to htela da kazem...mislila sam na ovaj bracni par iz Pozege.Oni su nesto najneobicnije sto sam u zivotu videla.Ne znam da li su vise smesni ili slatki.Nista vise.

:351780:

Подели на овим сајтовима

• Одговори 378
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Јесте да није даш уско везано за тему али био сам у комуникацији са једном попадијом која је причала како она и муж не желе да имају деце. Тако су се договорили на почетку. Прво сам мислио да се зеза али после је рекла да мисли да не би била добра мајка и да зато не жели децу.

Подели на овим сајтовима

On 12. 6. 2015. at 7:08, Бранислав Јесић рече

Јесте да није даш уско везано за тему али био сам у комуникацији са једном попадијом која је причала како она и муж не желе да имају деце. Тако су се договорили на почетку. Прво сам мислио да се зеза али после је рекла да мисли да не би била добра мајка и да зато не жели децу.

Истина је да звучи шокантно на почетку, али ако људи не желе, боље и да немају деце. Они задовољни, а и нема нежељене деце. Доста нам је више траума међ децом. 

Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин.

Подели на овим сајтовима

On 12. 6. 2015. at 6:38, Arsenija рече

Ne znam koliko se parova odluci da usvoji dete,ni koja je procedura potrebna...ali vredi.Zamislite sad,ta deca nemaju nikog svog ,a vi nemate dete,pa zar nije logicno da ga usvojite. Pa jos ako je zensko... a mozda mozete i 2  ako ne mozete da se odlucite.  

Nego,nisam to htela da kazem...mislila sam na ovaj bracni par iz Pozege.Oni su nesto najneobicnije sto sam u zivotu videla.Ne znam da li su vise smesni ili slatki.Nista vise.

Pošto se već otišlo van teme... Poznajem bračni par koji je pokušavao da usvoji dete, procedura je vrlo ozbiljna i dugotrajna, mnogo parova odustane u međuvremenu. Takođe, poznajem jednu socijalnu radnicu, sećam se kada su proslavljali usvajanje, pravi praznik. Ni meni nije bilo jasno kako to da toliko ljudi čeka godinama, a toliko je dece po ustanovama, hraniteljskim porodicama itd. Dobio sam objašnjenje da je meni delovalo da država očekuje da svi oni koji usvajaju decu budu Rokfeleri lično. Plus, pristup kandidata - obavezno proveravaju ko su biološki roditelji, kakvi su modeli ponašanja u njihovim porodicama i najbitnije kakvi su im zdravstveni kartoni, ima li naslednih bolesti i kolika je mogućnost nasleđa nekog fizičkog ili psihičkog poremećaja. Kada se nađe takvo dete (realno, tamo je malo je potpuno zdrave bele dece, bez ikakvih fizičko-psihičkih problema u par generacija unazad) dobija ga - onaj ko ima jaču vezu, naravno! Zar je bilo šta drugo očekivano... A decu nepotvrđenog zdravstvenog stanja i cigančiće neće niko.

Подели на овим сајтовима

Ja znam ljude koji su usvojili cigance.Bas su hteli nju.Devojcica je kao med. Pametna,lepo vaspitana...preslatka.

P.s. Samo sto ne zive u Srbiji nego u jednoj Evropskoj prestolnici...

:351780:

Подели на овим сајтовима

• 3 months later...
  • 1 month later...
  On 11. 6. 2015. at 11:11, Gospođa Pufna рече

A,da - često i jer se plaše osude okoline, pogotovo tamo gde je dominantan stav "što Bog sastavi,čovek/žena da ne rastavi" i da treba da trpi muža kakav god da je "jer joj je Bog poslao takbog muža,na njeno spasenje" i slične gluposti.

Iskreno ne mogu da zamislim da je Milostivom Gospodu takvo nasilje milo gledati... Ne znam... al' mislim da bi mu milije bilo da odeš od nasilnika i da mu oprostiš. Jer kakav smisao ima moje spasenje u lošem braku.. ako ću ovog drugog svojim karakterom uvek navoditi da me bije.. i da bude gori i gori.. a ja ću fino da se spasim...
Подели на овим сајтовима

On 23. 11. 2015. at 22:35, aliluja рече

Iskreno ne mogu da zamislim da je Milostivom Gospodu takvo nasilje milo gledati... Ne znam... al' mislim da bi mu milije bilo da odeš od nasilnika i da mu oprostiš. Jer kakav smisao ima moje spasenje u lošem braku.. ako ću ovog drugog svojim karakterom uvek navoditi da me bije.. i da bude gori i gori.. a ja ću fino da se spasim...

Kako neko moze nekog u braku karakterom navoditi da ga bije? Ako karakter ne odgovara, hvala i dovidjenja, zasto da neko nekog bije? To mislim na ovog koji hoce da se bije.

Подели на овим сајтовима

On 23. 11. 2015. at 23:10, feeble рече

Kako neko moze nekog u braku karakterom navoditi da ga bije? Ako karakter ne odgovara, hvala i dovidjenja, zasto da neko nekog bije? To mislim na ovog koji hoce da se bije.

Patologija ličnosti od samog detinjstva(viđeno kod oca u odnosu sa majkom).. teži slučaj kada majka opravdava takav odnos... ili kroz adolescentno doba nastao problem.. Neki pripadnici jačeg pola nisu povukli liniju izmedju termina biti muževan (glava kuće) i biti moćan (biće kako on kaže).. U tom slučaju nema kompromisa u odnosu sa partnerom.. problematika u izgradnji i nezi odnosa sa nekim...Mala životna demonstracija : Muž osudi ženu ljutito da je nešto uradila..

oba krene da objasni da nije bilo tako.. Istog momenta on koji je sklon da bude ljut.. zabranjuje njoj da ona ista kaže... Ona nepravedno osuđena u nemogućnosti da objasni.. traži priliku da pričaju o istom.. jer smatra da se to treba razjasniti... a ne da tako ostane.. On želi da to tako ostane.. njena ličnost pokušava da objasni.. On ljutito ustaje... preti joj.. ako je zlopamtilo (bez realnog osnova).. U datom trenutku otvara knjigu zlopamćenja i izvlači iz nje svu energiju kojom bi mogao opravdati svoja destruktivna osećanja... Udara je jedanput... loša energija se puni.. udara opet.. i opet.. i opet..

Mislim da je zlopamćenja najveći pogon zla u ovom slučaju.. jer to nije jedan udarac (u smislu omaklo se).. to su batine...

Osobu sa psihološki problemom.. destruktivnim emotivnim stavom je teško promeniti.. ako se i sama ne pokaže voljna to da učini... Što bi značilo da mora pogledati unutar sebe i tu tražiti problem.. bez da ga projektuje na drugog.. jer nije dovoljno jak svoju krivicu da izdrži..

Подели на овим сајтовима

Свака агресија прво говори о агресору.

Силом се користи онај ко, на други ( ненасилан ) начин, не уме да оствари своју намеру односно циљ, да има моћ над другим бићем, које не жели да поступи онако како је то агресору потребно.

Врло ретко агресија односно присила има било какав легитимитет.

Преиспитајте своје понашање у неким ситуацијама.

Само, емпатија односно саосећање са другим, стављање у његов положај, имање разумевања за туђ бол и поштовање свих потреба које друго биће има, није исто код свих људи.

Зашто?

То је посебна тема и писали смо већ о томе.

Насиље у породици се у неком тренутку неопрезно посеје, онда никне као коров и на крају се тај коров претвори у храст који треба сећи, вадити корен булдожером и крчити по породици да још негде не порасте.

То је велика несрећа за целу породицу.Агресија је непредвидива и неправедна.Она разара бића.То је тешка и подмукла болест.

Треба раздвојити чланове породице.

И ту више нема породице.

А како лечити агресора?

Наравно, не знам.Знам само да је у агресору неутажив недостатак љубави, понор у  опустошеној души.

Да неко не помисли да запостављам жртву насиља ...

Оставити жртву насиља, без помоћи и утехе, је ... ... недопустиво.

Подели на овим сајтовима

Принуђен сам да посматрам у својој близини узајамно насиље супружника и насиље детета-адолесцента према мајци.

Углавном се жртва много стиди и прикрива насилника и живи у великом страху, сматрајући да излаза нема.

Опростите на поређењу, али ... чини ми се да се жртва осећа као животиња ухваћена у замку, која чека пресуду ловца с пушком.

Подели на овим сајтовима

On 24. 11. 2015. at 6:59, aliluja рече

Neki pripadnici jačeg pola nisu povukli liniju izmedju termina biti muževan (glava kuće) i biti moćan (biće kako on kaže).. 

Da li je lako povući tu liniju? Gde se ona povlači? Ako dečak uči da mora da bude glava da bi bio muževan, da gubi muževnost ako ne uspeva da kontroliše svoju ženu, nije li nasilje logičan poslednji potez očajnika kome se ta toliko važna muževnost uskraćuje i izmiče? Ovo nije retoričko pitanje, zanima me tvoj odgovor.

On 24. 11. 2015. at 8:06, javor рече

Силом се користи онај ко, на други ( ненасилан ) начин, не уме да оствари своју намеру односно циљ, да има моћ над другим бићем, које не жели да поступи онако како је то агресору потребно.

Većina muškaraca će se naći u situaciji kada ne umeju nenasilno da ostvare cilj da imaju moć nad drugim bićem. Onda često ti ideali nežne, galantne, plemenite muževnosti ustuknu pred nasilnom muževnošću.

Problem je u samoj ideji da pravi muškarac mora da može da kontroliše ženu.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

On 24. 11. 2015. at 10:35, Paradoksologija рече
Problem je u samoj ideji da pravi muškarac mora da može da kontroliše ženu.

Проблем је у самој идеји да неко неког треба и може да контролише :)

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...