ВИЛМА Написано Јун 11, 2015 Пријави Подели Написано Јун 11, 2015 A,da - često i jer se plaše osude okoline, pogotovo tamo gde je dominantan stav "što Bog sastavi,čovek/žena da ne rastavi" i da treba da trpi muža kakav god da je "jer joj je Bog poslao takbog muža,na njeno spasenje" i slične gluposti. Paradoksologija, Sanja Т. and Плутон је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Јун 11, 2015 Пријави Подели Написано Јун 11, 2015 Не разумем жене које и поред насиља остају у таквом браку. То се бре решава по кратком поступку. Ја жива не бих остала док не бих таквом дебело забиберила, запамтио би ме за цео живот. И обавезно бих га јавно осрамотила. А копала бих и рукама и ногама да га се отресем. Слабићи најобичнији и кукавице. Чуј, још да подешавам некоме температуру ручка. Хоћу, боли ме уво. О људи моји, свега има...Tako razmisljaju oni koji se nikad nisu imali taj problem. Daj Boze da nikad ne dodjete u situaciju da razumete te zene.Jos nesto da dodam nevezano za citat. Mozda postoji pop nasilnik. Mozda postoji pretucena popadija. Mozda postoji nasilje u braku. Mozda postoji porodica iz ovog teksta. Sigurno ne postoji objektivni izvestavac olajavackog glasila Alo. Treba ih tuziti za zahebavanje tako teskom tragedijom kao sto je porodicno nasilje. Jos nesto. Nigde ni u jednom postu niko nije opravdao nasilje. NIKO. Mилена КШ, Paradoksologija, Sanja Т. and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јун 11, 2015 Пријави Подели Написано Јун 11, 2015 Krene da te bije kod prvog deteta pa mu rodiš još troje... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Јун 11, 2015 Пријави Подели Написано Јун 11, 2015 Krene da te bije kod prvog deteta pa mu rodiš još troje... Misliš, pita je da li hoće ? Svakakvi komentari će se dati,samo da se svali sve na ženu, kao, ona ga je sama birala, eto joj. Strašno... Sanja Т. and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Јун 11, 2015 Пријави Подели Написано Јун 11, 2015 Не разумем жене које и поред насиља остају у таквом браку. То се бре решава по кратком поступку. Ја жива не бих остала док не бих таквом дебело забиберила, запамтио би ме за цео живот. И обавезно бих га јавно осрамотила. А копала бих и рукама и ногама да га се отресем. Слабићи најобичнији и кукавице. Чуј, још да подешавам некоме температуру ручка. Хоћу, боли ме уво. О људи моји, свега има... Подцењујеш моћ навике , посебно кад се укорени . Па онда размишљање , где ћу , како ћу ово, како ћу оно , па можда ће да се промени . И на крају , ајде да сачекам до сутра па ћу видети, и прођу године ... Данче*, ВИЛМА and JESSY је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Јун 11, 2015 Пријави Подели Написано Јун 11, 2015 Bilo bi fino da se ovde uvedu i negativni poeni, ono, da naglasiš kad ti je neki komentar totalni promašaj . туриста је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јун 11, 2015 Пријави Подели Написано Јун 11, 2015 Nije svaljivanje sve na ženu, već traženje objektivnoti, šta god da se desi na brdovitom balkanu mišljenja su uvek generalizovana. Retko kad se desi da je odgovornost pojedinačna. Баба је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Јун 11, 2015 Пријави Подели Написано Јун 11, 2015 Dovoljno si rekao prethodnim komentarom,ne vredi sad da vadiš fleke. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јун 11, 2015 Пријави Подели Написано Јун 11, 2015 Не разумем жене које и поред насиља остају у таквом браку. Sad ću ti ja reći moje iskustvo iz uže i šire familije. Sve trpe i sve opravdavaju dok ih ne ostavi, kad ih ostavi onda na njega drvlje i kamenje, a kad se vrati onda je sve ok a svi mi ostali ispadnemo krivi i grbavi. Kad neko traži pomoć treba mu pomoći, ali se ovako umešati , na svoju ruku, e to više ne radim. Kad god je momak tukao devojku, a moji prijatelji i ja priskočili da je branimo, ispali smo grbavi, jer uvek krene da ga brani, jedna je bila toliko bezobrazna da je krenula meni da zavrće ruku, ovo nije bio 1 slučaj, već 101. туриста and Баба је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Јун 11, 2015 Пријави Подели Написано Јун 11, 2015 @, Нађи један једини објективан разлог за насиље над женом, па онда можемо да причамо о обостраној одговорности. Gordana ., Paradoksologija and ВИЛМА је реаговао/ла на ово 3 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anika Написано Јун 11, 2015 Пријави Подели Написано Јун 11, 2015 Подцењујеш моћ навике , посебно кад се укорени . Па онда размишљање , где ћу , како ћу ово, како ћу оно , па можда ће да се промени . И на крају , ајде да сачекам до сутра па ћу видети, и прођу године ... Не дај Боже никоме такву ситуацију. Мислим да жене саме себе потцењују. Боље бити сам и разведен и живети у лошијим материјалним условима, али задржати своје достојанство и мир. Бог помаже храбрима. Не знам, све зависи ко преко чега прелази. Мени неко једном кад би рекао "краво", не би више постојао. А камоли да се то понавља. Једноставно не могу да пређем преко таквих ствари, а још и насиље.... Или бих глумила да трпим док му не смислим неку добру зврчку. "Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anika Написано Јун 11, 2015 Пријави Подели Написано Јун 11, 2015 Sad ću ti ja reći moje iskustvo iz uže i šire familije. Sve trpe i sve opravdavaju dok ih ne ostavi, kad ih ostavi onda na njega drvlje i kamenje, a kad se vrati onda je sve ok a svi mi ostali ispadnemo krivi i grbavi. Kad neko traži pomoć treba mu pomoći, ali se ovako umešati , na svoju ruku, e to više ne radim. Kad god je momak tukao devojku, a moji prijatelji i ja priskočili da je branimo, ispali smo grbavi, jer uvek krene da ga brani, jedna je bila toliko bezobrazna da je krenula meni da zavrće ruku, ovo nije bio 1 slučaj, već 101. Ја знам исто за неке случајеве. У почетку сам сажаљевала, после ми чак није ни било жао. Јер поједине као да уживају у томе да их неко мучи. Проблем је и што су закони лоши по овом питању и што многе жене заиста немају материјална средства да плаћају адвокате и туже се. Многе су се и удале због новца, па онда трпе све и свашта. "Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јун 11, 2015 Пријави Подели Написано Јун 11, 2015 @, Нађи један једини објективан разлог за насиље над женом, па онда можемо да причамо о обостраној одговорности. Objektivan razlog ne postoji, kao što ne postoji objektivan razlog da se žene udaju za onoga ko ih tuče. U ovom tekstu piše da je krenuo da je bije posle venčaja, iz mog iskustva u većini slučajeva nije tako. Tuku ih još dok se zabavljau, šta je razlog da toliko vole te muškarce, zaista ne znam. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Јун 11, 2015 Пријави Подели Написано Јун 11, 2015 šta je razlog da toliko vole te muškarce zaista ne znam. Па разлог је ... што то није љубав, него "патологија" Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sanja Т. Написано Јун 11, 2015 Пријави Подели Написано Јун 11, 2015 Не дај Боже никоме такву ситуацију. Мислим да жене саме себе потцењују. Боље бити сам и разведен и живети у лошијим материјалним условима, али задржати своје достојанство и мир. Бог помаже храбрима. Не знам, све зависи ко преко чега прелази. Мени неко једном кад би рекао "краво", не би више постојао. А камоли да се то понавља. Једноставно не могу да пређем преко таквих ствари, а још и насиље.... Или бих глумила да трпим док му не смислим неку добру зврчку. Драга Аника, некако се наслућује да немаш никаква искуства по овом питању,БОГУ ХВАЛА. Замолила бих те бар 2 пута размислиш пре него што нешто напишеш. Нису сви храбри и јаки, а и најјачи с годинама посустају. Уопште није једноставно ни наивно, а друга страна уме да буде веома препредена, насилна ...и свашта још нешто што су други већ наводили. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука