Jump to content

Како зауставити дебилизирајуће и тровачке ријалити програме? (Борба против кича и шунда)

Оцени ову тему

Препоручена порука

Jedini grad u kome je zabranjen turbo-folk: Ko pusti pesmu mora da plati kaznu 50 evra

Predsednik bugarske opštine Koprivštica Genčo Gerdanov zabranio je puštanje novokomponovane folk muzike za vreme trajanja Nacionalnog sabora bugarskog narodnog stvaralaštva.

127844121155c20e32afa2d185360750_w640.jp
foto: azis/screenshot

Kazne za nepoštovanje ove odluke iznosiće od 50 do 100 leva, odnosno od 25 do 50 evra.

“Mislim da nema ništa logičnije od toga“, rekao je on lokalnim medijima.

Inače, Nacionalni sabor bugarskog narodnog stvaralaštva počinje 7. avgusta i na njemu se očekuje oko 12.000 učesnika iz cele Bugarske.

Ovaj sabor se organizuje svake pete godine i ima tradiciju dugu 50 godina.

B92

Подели на овим сајтовима

Jedini grad u kome je zabranjen turbo-folk: Ko pusti pesmu mora da plati kaznu 50 evra

Predsednik bugarske opštine Koprivštica Genčo Gerdanov zabranio je puštanje novokomponovane folk muzike za vreme trajanja Nacionalnog sabora bugarskog narodnog stvaralaštva.

127844121155c20e32afa2d185360750_w640.jp

foto: azis/screenshotKazne za nepoštovanje ove odluke iznosiće od 50 do 100 leva, odnosno od 25 do 50 evra.

“Mislim da nema ništa logičnije od toga“, rekao je on lokalnim medijima.

Inače, Nacionalni sabor bugarskog narodnog stvaralaštva počinje 7. avgusta i na njemu se očekuje oko 12.000 učesnika iz cele Bugarske.

Ovaj sabor se organizuje svake pete godine i ima tradiciju dugu 50 godina.

B92

Ja bih u isto vreme organizovao koncert turbofolka i zabranio muziku na Saboru... Cisto da nasilnici osete nasilje na svojoj kozi...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Овакви програми се могу зауставити само увођењем квалитетних ријалити програма попут:

Линк ка квалитетном ријалити програму

Подели на овим сајтовима

Признајем, мало сам се нервирао због реакција на овој теми... сада ми је забавно, ишчекујем да видим које све  менталне егзибиције могу да се изведу да би се једна потпуно јасна и једноставна ствар превела у ниво тешке философије.

Сад сам више посматрач, нема ту више шта да се каже, давно су речене све битне ствари...

I ja priznajem... ti si nam svima idol trenutno.

Подели на овим сајтовима

"Забраном нећеш решити ништа суштински" ... Да, да... Колико знам, постоји и забрана ширења педофилских садржаја на интернету, између осталих многобројних забрањених ствари. Па би, по тој логици, уместо забране требало све педофиле покушати преваспитати, јер се "забранама то не решава суштински"

"Можда ће бити ово, можда ће бити оно..." А можда ништа од тога неће бити. Не видим зашто бисмо размишљали о неким евентуалним понашањима. Оно што је евидентно јесте да ово јесте штетно, да држава то омогућава остављањем "у животу" таквог програма и да ми имамо право и могућност (поготову са аспекта хришћанске етике) као појединци и као Црква, да реагујемо, тражећи од државе да онемогући и ово касо и многа друштвено штетна понашања/садржаје 

Cekaj tebi je seksualno zlostavljanje deteta isto sto i los TV program? Ladno stavljas znak jednakosti izmedju tih pojmova i jos ocekujes da te neko ozbiljno shvati?

Dete bre... ne ide to tako... ;)

Ajde prst na celo a glavu u knjigu, pa za koju godinu dodji da opet razgovaramo ;)

...he moj sinko...

Подели на овим сајтовима

“Увести комисију против шунда”

Ријалити програми, они у којима се подстичу најниже страсти, морали би бити емитовани у време када деца то не могу да гледају, сматрају у удружењу “Родитељ”.

menjanje-kanala-600x320.jpg

Професорка Факултета драмских уметности Бранка Пујић верује да је неопходно постојање комисије против шунда, јер друштво не сме да дозволи да се систем вредности потпуно уруши.

Уместо да буду део забавног програма, такозване звезде ријалитија завршавају на страницама црне хронике. Приче о томе да је једну од учесница ријалитија претукао други учесник те исте емисије пуне недељама новинске ступце. Истрага о том случају још траје. Друга учесница одведена је на саслушање наводно у вези са истрагом, која се води због сумњи на организовану проституцију.

“Опасно је да не постоје границе, не постоје границе лепог понашања, не постоје границе шта се може, а шта се не може, шта је дозвољено, а шта није. И мислим да тако нешто, ако се емитује на телевизији, да ће то дете да усвоји да је то скроз допустиво, дозвољено и да је то једна нормална ствар. А није нормална ни такав начин комуникације, ни такав начин понашања, ни све то што се види тамо, од насиља једних према другима, што вербалног што физичког, до да не причамо о другим експлицитним сценама које се дешавају у том ријалитију”, наводи Гордана Племић из удружења “Родитељ”.

У удружењу “Родитељ” кажу и да најосетљивија, адолесцентска публика у неком периоду дана остаје сама код куће и да им такве програме не би требало нудити.

“Неколико пута су организације цивилног друштва реаговале на сардржаје који су приказивани у сличним емисијама и могу да кажем да се ништа до сада није постигло, осим неког краткорочног укидања. Али свакако апелујемо да се помере бар по сатима иза поноћи или у неко доба када то деци не може да буде доступно”, наводи Драгана Соћанин.

Професорка Факултета драмских уметности и глумица Бранка Пујић подсећа да је некада постојала комисија за шунд.

“Некада ми се чини да је све друго важније од културе и да се пребацује, као да неко звечкицом показује – види, види, немој да гледаш тамо где треба, него гледај у глупости. То друштво не сме да дозволи. Ја бих оформила комисију, на челу са Миленом Дравић, против шунда, кича и свих осталих глупости”, каже Пујићева.

Ријалити Парови, који се емитује на националној фреквенцији, био је укинут на 24 сата, и то због емитовања садржаја који могу тешко да нашкоде физичком, менталном или моралном развоју малолетника.

Б92

"Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31)

podviznickaslova.wordpress.com

Подели на овим сајтовима

“Некада ми се чини да је све друго важније од културе и да се пребацује, као да неко звечкицом показује – види, види, немој да гледаш тамо где треба, него гледај у глупости. То друштво не сме да дозволи. Ја бих оформила комисију, на челу са Миленом Дравић, против шунда, кича и свих осталих глупости”, каже Пујићева.

Ovaj pasus je suština svega što nije u redu sa ovim narodom i državom i zbog čega se nalazimo tu gde jesmo. Dok se ljudi ne oslobode ovakvog načina razmišljanja, bojim se da nam se ne piše dobro.

Подели на овим сајтовима

Postujem Branku Pujic ali predlog je glup.

Ona ideju o komisiji za sund bazira na tome da ce u toj komisiji sedeti ljudi koje bi ona volela tamo da vidi... A sta ako clan komisije bude svesteno lice (kao u RRA) pa im pola pozorisnih predstava zabrani na konto golotinje, lascivnosti, jezika, satanizma...

Подели на овим сајтовима

"Gledanje rijalitija nije uzrok, to je posledica. Uzroci nisu očigledni kao posledice, i zato se ljudi često greškom bore protiv posledica.

Da bi ljudi u Srbiji prestali da gledaju realitije, potrebno je da počnu da se interesuju za neke inteligentne stvari. A zašto bi se interesovali za inteligentne stvari, kad svuda oko sebe vide da nema vajde od bavljenja inteligentnim stvarima.

U normalnim državama, ljudi vide da itekako ima vajde razvijati svoj mozak, jer takvi ljudi u njihovom okruženju najbolje žive.

Nije nam potrebna peticija protiv rijalitija. Potrebna nam je peticija da živimo u državi u kojoj će bavljenje inteligentnim stvarima omogućiti čoveku da živi kao car, a ne kao klošar. Tu peticiju bi svi potpisali, ali nema ko da je realizuje..."

- Istok Pavlovic -

Подели на овим сајтовима

"Gledanje rijalitija nije uzrok, to je posledica. Uzroci nisu očigledni kao posledice, i zato se ljudi često greškom bore protiv posledica.

Da bi ljudi u Srbiji prestali da gledaju realitije, potrebno je da počnu da se interesuju za neke inteligentne stvari. A zašto bi se interesovali za inteligentne stvari, kad svuda oko sebe vide da nema vajde od bavljenja inteligentnim stvarima.

U normalnim državama, ljudi vide da itekako ima vajde razvijati svoj mozak, jer takvi ljudi u njihovom okruženju najbolje žive.

Nije nam potrebna peticija protiv rijalitija. Potrebna nam je peticija da živimo u državi u kojoj će bavljenje inteligentnim stvarima omogućiti čoveku da živi kao car, a ne kao klošar. Tu peticiju bi svi potpisali, ali nema ko da je realizuje..."

- Istok Pavlovic -

Која је разлика између ријалитија и филма или серије? "Подметање, надигравање, склапање лажних пријатељстава, проблематични речник, сексуално завођење..." Све то људи добију у ТВ серији одмах, а ријалитије треба да гледају сатима и данима док се нешто догоди. ne_shvata

Подели на овим сајтовима

Овако , када је почело да се приказује први ВБ у Србији посвађао сам се са свима у мојој кући . Одмах сам рекао да је ту умешао НЕЧАСТИВИ и да је то антихришћански , појава свевидећег ока то је била асоцијација на те ствари . Гледао сам цирка 23 секунде ! Убрзо затим су се дешавале несреће са укућанима ВБ , подсетите ме пред нову годину финалисти по завршетку ВБ кренуше да заједно дочекају Нову годину и изгинуше на путу када су кренули , негде близу Уба , чини ми се , па један је колико се сећам по изласку из куће ВБ убио мајку и још ко зна чега све није било ! 

Па и остали реалити као ПАРОВИ , МАЛДИВИ , ФАРМА па и ДВОРАЦ ( тако ли се зваше ) све је то исто . Наравно нико никог не тера да то гледа имаш даљински па лстај програме . Највећи је проблем што то гледају наша деца и омладина .Па су импостали идоли те ЗМАЈ , Боки 13 и још неки ГАСТОЗ и шта знам ко још . Плус што има насиља и секса и још се то све поставља на Јутубу па деца то са уживањем посматрају и има прегледа преко неколико десетина хиљада . 

http://www.intermagazin.rs/mirjana-bobic-mojsilovic-ne-nisu-parovi-sokantni-sokantno-je-nesto-drugo/

``А ти Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никад ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала своју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и преживиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу и он ће те осветлити и спасити"

Свети Николај Српски

Подели на овим сајтовима

Овако , када је почело да се приказује први ВБ у Србији посвађао сам се са свима у мојој кући . Одмах сам рекао да је ту умешао НЕЧАСТИВИ и да је то антихришћански , појава свевидећег ока то је била асоцијација на те ствари . Гледао сам цирка 23 секунде ! Убрзо затим су се дешавале несреће са укућанима ВБ , подсетите ме пред нову годину финалисти по завршетку ВБ кренуше да заједно дочекају Нову годину и изгинуше на путу када су кренули , негде близу Уба , чини ми се , па један је колико се сећам по изласку из куће ВБ убио мајку и још ко зна чега све није било ! 

Па и остали реалити као ПАРОВИ , МАЛДИВИ , ФАРМА па и ДВОРАЦ ( тако ли се зваше ) све је то исто . Наравно нико никог не тера да то гледа имаш даљински па лстај програме . Највећи је проблем што то гледају наша деца и омладина .Па су импостали идоли те ЗМАЈ , Боки 13 и још неки ГАСТОЗ и шта знам ко још . Плус што има насиља и секса и још се то све поставља на Јутубу па деца то са уживањем посматрају и има прегледа преко неколико десетина хиљада . 

http://www.intermagazin.rs/mirjana-bobic-mojsilovic-ne-nisu-parovi-sokantni-sokantno-je-nesto-drugo/

Немој погрешно да ме схватиш, али се такође свађаш око филмова и серија, онда ОК. Али ако су ти ОК серије и филмови, а ВБ ти је "антихришћански"...

Подели на овим сајтовима

Немој погрешно да ме схватиш, али се такође свађаш око филмова и серија, онда ОК. Али ако су ти ОК серије и филмови, а ВБ ти је "антихришћански"...

Брате Дидим наравно да се " свађам " са укућанима мојим и око филмова и серија . Сва та америчка ( намерно не стављам велико слово ) с**** са силним насиљима и осталим серијским програмима Турским , Индијским , Шпанским . Наравно да то није у буквалном смислу свађа него гунђам . Ја само гледам од Божића гледам ТВ " Храм " који се само емитује преко нета , а надам се да ће неки кабловски оператер да преузме ту телевизију и да приказује . Прозвали су ме " гунђалом "  :0102_laugh:

``А ти Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никад ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала своју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и преживиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу и он ће те осветлити и спасити"

Свети Николај Српски

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...