Jump to content

Како замишљате пакао?

Оцени ову тему

Guest ага пије млеко

Препоручена порука

image.png.65f0254f207cc78055b1396167490af6.png

:ani_biggrin:

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Phoebe рече

Pakao zamišljam kao ove zaključane klubove na žru,samo što će se ključići izgubiti pa neće moći da izađu iz njih

Aj probaj sa nekim drugim klubovima, ovde ima previše Hrista za jednu takvu istinu koju si napisao.

Dakle sve se slažem osim dase taj klub naziva ŽRU.

• Збуњен 1

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Dakle sve se slažem osim dase taj klub naziva ŽRU.

Napisala sam  "zaključani klubovi NA žru". Taman posla da će se tako zvati.

Malo se našalila na račun klubova jer otkad postoje,manje se piše na forumu,al kako hoće

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Phoebe рече

Napisala sam  "zaključani klubovi NA žru". Taman posla da će se tako zvati.

Malo se našalila na račun klubova jer otkad postoje,manje se piše na forumu,al kako hoće

Hvala na razjašnjenju. :) I meni smeta što se premalo piše a i teme više nisu za duže forumsko praćenje i postavake.

Ali ako odemo svi onda toga neće biti ni u veri :)

• Волим 1

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

• 1 year later...

Ako pakao ne izgleda bukvalno sa vatrom u Geeni ili mrazom u Tartaru, kako onda da objasnimo iskustvo oca Amvrosija koji je imao iskustvo da je to bas sve bukvalno tako? Da mu je to otkrovenje dato da bi ubedio njega i druge da nije u pitanju nikakav privid.

Подели на овим сајтовима

• 2 years later...

Nekada sam ga zamišljala onako kako ga Rimokatolička crkva predstavlja, sa kazanima i lavom, a onda sam gledala Sabirni centar.

Taj film je najbolji umetnički prikaz pakla. Svi su na okupu, prepoznaju se među sobom, ali su i dalje u stanjima u kojima su umrli. Svako muči neku svoju muku, ne znaju gde se nalaze, niti šta ih čeka. Prepoznali su se, ali kao da nemaju nikakav dublji odnos. Bez ljubavi i bez Boga.

Osećam da bi ova naša egzistencija bila baš takva kada bi se produžila u večnost, ogoljena i bez zanimacija kojima se sada zamajavamo.

Подели на овим сајтовима

Ово ми је већ јасније схватити, него оно "како замишљаш Царство Небеско".

Ако сте некад имали кошмаре, при том не мислим на страшне снове, него на праве правцијате кошмаре и ако су још плус у њима били ђаволи у главним улогама (мада није обавезно), онда можда можете да осетите трунку пакла. Кошмар који траје и траје, радња траје и траје, у њему обавезно ти се ради о глави и већ је то дефинитивно, знаш да је готово, прождреће те,  гурнуо те са висине и падаш, окачио ти тег о врат и у океан и ти тонеш и знаш да је то то, залио те у бетон и знаш да је крај, варијација на тему је много, а у ствари све оно што у души ти је највећи страх да ће се десити, е то живиш у сну. Па се онда пробудиш у крику, дубоком удаху, у неким до тада недоживљеним боловима у целом телу, ноге пресечене изнад колена јасном и танком и оштром и прецизном линијом, хладном, а испод ње све анестезирано, гледаш где си, одакле си испао ту, јеси жив?!
И тако изнова кошмари, разне теме, а све заправо оно што те у стварности тиранише, свесно или несвесно.

Ето, тако доживљавам пакао. Само горе, јер нема буђења.

Солидарност ће спасити свет.

Подели на овим сајтовима

Каже отац  Предраг Поповић, отприлике овако.

Отишао човек после смрти на место лепо, и све добио што је некада желео, лепу кућу, са пуно соба, много аута, пуно одела, лепе хране итд...после стотинак година дошао човек који га је одвео на то место да га обиђе....а овај кука...све је то лепо што он има....али, али... није некако тако замишљао рај...а овај му  каже : " А ко ти је рекао да је ово рај " ? :smeh1:

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...