Jump to content

Зоран

Да ли треба забранити деловање навијачких група  

15 члановâ је гласало

1. 1. Да ли треба забранити деловање навијачких група

• Да
      4
    • Не
      6
    • Само екстремних
      6
    • Немам став
      0

Препоручена порука

Е сада, пре него што се јаве ови и они...  Да су звиждали хулигани јесу, да су звиждали навијачи - можда, али зашто "нормална" публика то није спречила, рецимо напуштањем хале или прозивањем ове стоке од назови навијача као што је то урадила публика  у Италији када су навијачи једног клуба вређали играче Милана на расној основи...

Коме се не свиђа, марш у Турску,  ово је Рашка, а Рашка је Србија!

.

..

...

Подели на овим сајтовима

Михајловић се осврнуо и на недавно звиждање химни на одбојкашком турниру у Новом Пазару. Навијачи су рекли да је то било директно уперено против њега.

"Дај Боже да су звиждуци у Новом Пазару били због мене. То је само доказ каква смо ми земља, а онда се чудимо шта нам се дешава и што нас не цене у свету, кад ми сами себе не ценимо. Понављам, дај Боже да је због мене, али пре ће бити да је то неки изговор", рекао је селектор фудбалера Србије.

Петковић: Већина је звиждала химни

Један од најбољих одбојкаша Црвене звезде разочаран организацијом финалног турнира Купа Србије у Новом Пазару, као и понашањем публике.

v279962p0.jpg

Душан Петковић рекао је за "Вечерње новости" да су услови генерално били "неспортски".

"Сачекала нас је хладна хала и хладан хотел, чак сам се и разболео. Све то могло је да нас кошта трофеја", изјавио је коректор освајача Купа.

Према његовим речима, комплетан утисак о такмичењу покварила је атмосфера пред полуфинални меч с Новим Пазаром.

"Навијачи домаће екипе су нас напали звиждуцима. Они би требало да бодре свој клуб, а не да омаловажавају други. Да не причам о звиждању химни, што је потпуно неспортски и нељудски. То је велики пропуст, а већина хале је у томе учествовала", огорчен је Петковић.

"Нови Пазар се налази у Србији, играју нашу лигу и засметало ми је то што се десило".

Из Одбојкашког клуба Нови Пазар објаснили су да публика није звиждала химни, већ селектору фудбалске репрезентације Синиши Михајловићу.

Он је прошле године одстранио Новопазарца Адема Љајића из табора "орлова", пошто овај уочи једне пријатељске утакмице није певао химну, што је обавеза сваког репрезентативца од Михајловићевог доласка.

Извор: http://www.mondo.rs/s279962/Ostali%20sportovi/Ostali_sportovi/Petkovic-_Vecina_je_zvizdala_himni.html

.

..

...

Подели на овим сајтовима

Asmire, ova zemlja nema drugu zastavu Kolašinčevo ogrtanje znamenjem Sandžaka na Evropskom prvenstvu izazvalo reakciju ministarke omladine i sporta Alise Marić

alisa-maric-1362358560-276515.jpg

Ministarka Marić čeka dodatne informacije

Nije mu to trebalo.

Ministarka omladine i sporta Alisa Marić izjavila je da je zastava Srbije samo jedna i da će ispitati ima li nepravilnosti u gestu srpskog atletičara Asmira Kolašinca, koji je nakon osvojenog zlata na Evropskom prvenstvu u Geteborgu oko struka nosio opasanu i zastavu Sandžaka.

- Nemam punu informaciju o događaju, svakako ću zatražiti od sektora za sport da me izvesti o tome da li je bilo nekih nepravilnosti, ali bez obzira na to mogu da kažem da je uvek i u svakoj prilici zastava Srbije samo jedna - izjavila je ministarka za Kurir.

Atletska legenda i generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Dane Korica izjavio je da u sportu nema mesta ovakvim provokacijama.
- Nisam u potpunosti ispratio događaj, ali ću se raspitati. Ako je zaista držao zastavu Sandžaka, onda time treba da se pozabave Atletski savez Srbije i Olimpijski komitet, u čijoj je on nadležnosti. Njega Srbija finansira i pod zastavom Srbije se takmiči. Mislim da tim sitnim provokacijama nema mesta u sportu. Ko želi da se time bavi, neka ide u politiku - zaključio je Korica.

asmir-kolasinac-zlatna-medalja-himna-srb

Bronzani Dudaš!

Srpski atletičar Mihail Dudaš osvojio je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Geteborgu! Naš sedmobojac u poslednjoj disciplini uspeo je da se probije sa četvrte pozicije i se pet ličnih rekorda donese Srbiji drugu medalju na ovom takmičenju. Podsetimo, Asmir Kolašinac osvojio je zlato u bacanju kugle.

Čavić kažnjen zbog majice

Gest Asmira Kolašinca donekle podseća na slučaj  srpskog plivača Milorada Čavića, koji je obukao majicu s natpisom „Kosovo je Srbija“ 2008. godine. Tada ga je Disciplinska komisija Evropske plivačke federacije izbacila sa EP, a Plivački savez Srbije kažnjen je sa 7.000 evra.

Курир

Подели на овим сајтовима

Потпуно поздрављам гест овог великог спортисте и човека..он се са свим тим глупостима које му намећу што држава што његова етничка заједница,.. већ одавно показао и доказао и свака му част.

Могу само да кажем... да сам пре неколико дана на државној РТС, дакле "националној" на (сељачкој) емисији "Србија данас" гледао потпуно легалан и афирмативан прилог о почетку Наставе у Санџаку на БОСАНСКОМ ЈЕЗИКУ... 

Држава која сама спроводи наставу на ТЗВ. "Босанском језику" не може да има образ и да каже било шта за гест који је на крају крајева "мањи анти-државни гест"..Тако да Алиса и остали министри нека се покрију ушима и нека ћуте сад...

الحرية أو الموت

Подели на овим сајтовима

Једно је босански језик односно бошњачи и бошњачка застава а друго је застава Санџака...

То ти видиш Дејо као такво .. На терену је то једнако и шта више управо онако како сам и рекао .. Језик .. језик је жива ствар.. он идентификује и руши баријере.. или их ствара.. Застава је само ''крпа шарених боја'' ... ЈЕЗИК ЈЕ КУЋА БИЋА... Остало је другостепено.. а закон ..је ко што знамо мртво слово .. тако да попустамо на суштинскијем а ратујемо на формалном.. Тако и са Косовом , тако и са Рашком.. 

Тоцило нам није равно ...

الحرية أو الموت

Подели на овим сајтовима

Видим на фотки Асмира са заставом Србије.
То ми је довољно.

А ако се после тога негде огрнуо заставом Санџака....

На крају ФАНТАСТИЧНОГ концерта групе "Смак" у "Арени",

певач Борис Аранђеловић се 'окитио' заставом Крагујевца.

И мир свима.....

Тома
("Коњарник Република")

Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији!
Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761

Подели на овим сајтовима

To ti kazem ... 

Видим на фотки Асмира са заставом Србије.
То ми је довољно.

А ако се после тога негде огрнуо заставом Санџака....

На крају ФАНТАСТИЧНОГ концерта групе "Смак" у "Арени",

певач Борис Аранђеловић се 'окитио' заставом Крагујевца.

И мир свима.....

Тома
("Коњарник Република")

To ti kazem ... Sad smo se setili Srpske zastave.. kad su postale znacajnije i Kragujevacka i zemunska i svake ulice u nekom gradu... Nek ostave coveka na miru ..svetska je klasa... I lepo se opasao zastavama i polumesec njegovih zemljaka i boje.. i Boje i simboli Srbije  .. ma svaka mu cast.. caru carevo..seljacima njihovo.. :)

الحرية أو الموت

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

НЕПРОМИШЉЕН ГЕСТ 20-ГОДИШЊЕГ ФУДБАЛЕРА АЕК-А

Катидис доживотно избачен из репрезентације Грчке

katidis-dozivotno-izbacen-reprezentacije

Фотографија, на којој фудбалер АЕК-а Јоргос Катидис нацистичким поздравом прославља гол, узнемирила је грчку јавност која је оштро осудила његов гест.

Експресно је реаговао Фудбалски савез Грчке, који је изрекао максималну, доживотну казну, 20-годишњем фудбалеру.

У слављу поготка против Верије, у 84. минуту, Катидис је најприје скинуо дрес, а потом поздравио навијаче испруженом десном руком.

За скидање дреса добио је жути картон, за фашистички поздрав ништа.

Катидис је својевремено био капетан репрезентације Грчке до 19 година, али више никада у каријери неће носити дрес националног тима.

У АЕК-у још чекају изјаву Катидиса, па ће током идућег недјеље одлучити о казни.

Катидис, који се бранио тиме да није знао шта значи тај поздрав, највјероватније је запечатио каријеру.

http://www.vijesti.me/sport/katidis-dozivotno-izbacen-reprezentacije-grcke-clanak-118602

Подели на овим сајтовима

Катидис, који се бранио тиме да није знао шта значи тај поздрав...

.smeha.

Подели на овим сајтовима

можда је показивао колико је лопта високо ишла, или је можда показивао колико је голман виши од њега?

Царство Божије није у речи него у сили

Подели на овим сајтовима

Не разумем зашто је проблем да неки тамо грчки фудбалер користи нацистички поздрав, док истовремено у грчком парламенту седе и гласају људи из неонацистичке партије (демократски изабрани).

Подели на овим сајтовима

Не разумем зашто је проблем да неки тамо грчки фудбалер користи нацистички поздрав, док истовремено у грчком парламенту седе и гласају људи из неонацистичке партије (демократски изабрани).

Nemci ili austrijanci za ovo salju u zatvor ... a u hrvatskom saboru je bilo i poslanika koji su ovako pozdravljali devedesetih godina... i nisu "suspendovani dozivotno"...

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...