Jump to content

Историја у слици

Grizzly Adams

Препоручена порука

пре 1 сат, ronin рече

да ли постоје извиђачки снимци Лесковца? У време бомбардовања у граду није било Немаца осим оних које су заробили и разоружали припадници ЈВуО. 

Postoje sigurno. 

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, Аурор рече

Kakav je bio strateški značaj Beograda u tom trenutku?

Pomalo ne kapiram potez...

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

тенковски батаљон “Дмитриј Донски

Руска православна црква донирала је око 8 милиона рубаља (од чега је око 2 милиона сакупљено заслугама верника) како би опремила један тенковски батаљон Црвене армије. Тенковски батаљон Дмитриј Донски је био једна од првих оклопних формација Црвене армије која је добила модернизоване тенкове типа Т-34-85 (конкретно поседовала их је 19), а њен главни адут били су тенкови ОТ-34, што је верзија Т-34 са монтираним бацачем пламена (њих је јединица поседовала 21). Батаљон је изразито успешно војевао и показао се достојним имена јунака које носио.

253448.p.jpg

„Бојим се Бога који је високо и гледа. Бојим се и човека који нема Бога!”

Византијска пословица

Подели на овим сајтовима

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Tumaralo. рече

"Заћуташе топови, завладаше лопови."

-Милунка Савић

Srpska istorija u jednoj rečenici.

Подели на овим сајтовима

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...