Jump to content

Историја у слици

Grizzly Adams

Препоручена порука

пре 1 сат, АлександраВ рече

Из публикации журнала МиллиардерЪ http://milliarderr.com/blog/2017-01-25-12735

Ова је занимљива! :)

Tsar Nicholas II goofing around with his friend in 1899.

25085400.jpg

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, Grizzly Adams рече

Ова је занимљива! :)

Tsar Nicholas II goofing around with his friend in 1899.

25085400.jpg

експериментишу са аеродинамиком

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Милан Ракић рече

експериментишу са аеродинамиком

Замисли да је жив данас и долази на форум. :)

Вероватно би био у овој екипи што стално прави вицеве и засмејава народ. Тешко би га препознали као свеца. Подсећа ме на оног грешника Јуанита на овој слици... :D

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

DBexvD4WAAAD52i.jpg

Изградња Скупштине се необично одужила, а покошена трава око ње није представљала проблем "тадашњим комуналцима", већ напротив, обезбеђену храну за коња, вола или краву током целе зиме.

http://www.novosti.rs/вести/београд.491.html:648852-Београдске-приче-Животиње-из-центра-града

Подели на овим сајтовима

06061944

NormandySupply_edit.jpg

Слава јунацима који положише своје животе...

Подели на овим сајтовима

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

On 6/5/2017 at 2:04, АлександраВ рече

Славија 1965. :(

13316866_557986661040120_716186786886332

...

Vi`s, sad nesto gledam ovu sliku... jeste to bilo vreme socrealizma, itd., ali gledajte kako je samo sve na ovoj slici solidno odmereno i uklopljeno - stara gradnja sa novom (nova tek onako lagano i neprimetno se nastavlja na staru, postujuci uglavnom taj vec postojeci izraz, tako da sama ne narusi sklad kog vec ima), pa i sam hotel, iako je vrlo visok i odskace, bez mnogo vizuelne galame nasao je svoje mesto.

Koliko je vazno da se u arhitekturi vodi racuna o svemu - vizure, zauzeti prostor, materijali, oblici... sve je vazno, zato to i jeste jedna sasvim posebna umetnost za sebe.

Danas, kad pogledam mnoga mesta u Bgdu (a i ovde kod mene neka), prosto coveku da pripadne muka od uzasa - staklo i metal doslovno zalepljeni uz neku vec postojecu staru fasadu, nabijeno sve do pucanja jedno na drugo, nenormalno trpanje potpuno nesrodnih materijala jednog sa drugim... potpuni uzas, ako je i za taj post-postmodernizam - mnogo je, kume...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, jedan čovjek рече

Тај догађај открива једну важну црту руске борбе у Другом светском рату.

Soviet soldiers play a nocturne for their comrades amidst the ruins of battle. Novoshahtinsk, Rostov Oblast.

Nocturne in the ruins. Yakov Khalip, 1943.

:mahmah:

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, obi-wan рече

Vi`s, sad nesto gledam ovu sliku..

Скроз се слажем.... Нажалост, као и у свим другим областима, и у градску архитектуру се угурала политика која жртвује све зарад себе саме.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...