Jump to content

Питајте професора и свештеника др Зорана Ђуровића

Оцени ову тему

Препоручена порука

On 11. 11. 2016. at 14:55, Pontifex Emeritus рече

надам се да нам отац Зоран неће замерити што му узурпирамо тему.

убеђен сам да је Господ, као што је предвидео разарање Храма (што се десило кроз пар деценија), тако предвидео и Бар Кохбу и његов велики устанак, који је Јеврејима донео незапамћено страдање. Господа Христа је у то време већина одбацила, као што ће Бар Кохбу већина прихватити. негде сам читао да су га свештеници и званично прогласили за месију (христа - помазаника). у том смислу обистиниле су се речи:

''Ја сам дошао у име Оца својега и не примате ме; ако други дође у име своје, њега ћете примити.'' (Јн 5:43)

мада, отац Зоран врло проницљиво примећује да се те речи односе на све антихристе, у смислу- лажне спаситеље како јеврејског народа, тако и свеколиког човечанства, за којим ће људи ко гуске кроз маглу, у суноврат.

Expand  

Hm, antihrista ne može biti više, već po Sv. Pismu samo jedan jedini...I pomenuti citat se odnosi upravo na tog jednog-jedinog antihrista.

Razrušenje Hrama Hrist je ranije prorekao kada je naglasio da vrlo brzo neće od Hrama ostati ni kamen na kamenu.

A lažnih proroka i mesija među Judejima je bilo bezbroj: Bar Kohba...a pomenuo bih i jednog koji se javio među solunskim Jevrejima i koji je doveo do pobune u okviru Otomanskog Carstva, a koji je neslavno okončao svoju misiju prihvatanjem islama nakon što je bio zatočen.

Господи возвах к Тебе, услиши мя. Да исправится молитва моя,яко кадило пред Тобою,водеяние руку моею,жертва вечерняя.Услиши мя, Господи.

post-4388-0-42760500-1422739834_zps9d7da834.jpg

Подели на овим сајтовима

• Одговори 702
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Naglasio sam da je lažnih proroka i mesija među Judejima bilo bezbroj...imaš primera u Palestini, Turskoj, Španiji, Poljskoj...Jer oni OČEKUJU Mesiju...

Šta misliš koga će da prihvate za Mesiju: Hrista koga su već odbacili i nisu ga prihvatili svo ovo vreme ili antihrista kada obnovi Solomonov Hram u svoj svojoj veličini i sjaju?

Господи возвах к Тебе, услиши мя. Да исправится молитва моя,яко кадило пред Тобою,водеяние руку моею,жертва вечерняя.Услиши мя, Господи.

Подели на овим сајтовима

On 11. 11. 2016. at 15:12, lab_man рече

Šta misliš koga će da prihvate za Mesiju: Hrista koga su već odbacili i nisu ga prihvatili svo ovo vreme ili antihrista kada obnovi Solomonov Hram u svoj svojoj veličini i sjaju?

Expand  

Ovo je nemoguce da se dogodi jer na mjestu solomonovog hrama stoji dzamija treca po vaznosti u islamskog svijetu. Da bi narpavio hram, moras srusiti dzamiju i pobiti jedno milijardu muslimana. 

E sad ako se predomisle po pitanju lokacije onda je moguce. Ali to onda nije isti hram. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

On 11. 11. 2016. at 15:20, Justin Waters рече

Ovo je nemoguce da se dogodi jer na mjestu solomonovog hrama stoji dzamija treca po vaznosti u islamskog svijetu. Da bi narpavio hram, moras srusiti dzamiju i pobiti jedno milijardu muslimana. 

E sad ako se predomisle po pitanju lokacije onda je moguce. Ali to onda nije isti hram. 

Expand  

Pa, upravo zato, koliko god to paradoksalno zvučalo, dokle god na mestu Solomonovog Hrama stoji džamija, nema šanse da dođe do zacarenja antihrista, izuzev ukoliko do tog zacarenja ne dođe baš u pomenutoj džamiji. Ali, dođe li do kakvog globalnog rata ili elementarne nepogode-zemljotresa i rušenja džamije, pitanje je šta bi bilo...

Подели на овим сајтовима

On 11. 11. 2016. at 15:31, Pontifex Emeritus рече

таза да мухамеданска џамија чува свет од Антихриста, у најмању руку је саблазан.

Expand  

Rekao sam da NEMA USLOVA za ostvarenje onog što su Sv.Proroci prorekli u citiranom delu.

To nema veze sa tvojom tezom da sam rekao da džamija čuva svet od antihrista

Подели на овим сајтовима

On 11. 11. 2016. at 16:11, Pontifex Emeritus рече

а где у Светом Писму стоји да ће се Антихрист устоличити у Храму на Сиону?

Expand  

У оном правом што га Ватикан крије:)))

Подели на овим сајтовима

On 11. 11. 2016. at 16:16, Pontifex Emeritus рече

оче, ја као убеђени талибан, увек сам веровао да је (неки од) папа прави Антихрист кога ишчекујемо жељно; и да ће се устоличити у Ватикану, а ђе би друго. а сад ето имамо неке нове моменте па остадох потпуно збуњен :D

Expand  

Немоми само Франтишека! Он је преслаТак! Да буде неки други:)) 

Подели на овим сајтовима

On 11. 11. 2016. at 16:12, Zoran Đurović рече

У оном правом што га Ватикан крије:)))

Expand  

Hvala Vam na ovako dubokom teološkom odgovoru na sve ono što sam argumentovano predstavio i što je pravoslavna Crkva de facto priznala i prihvatila...Nekako se od Vas i očekivao ovakav odgovor...

A sada izvinite na tome što sam Vam se obratio...

Подели на овим сајтовима

On 11. 11. 2016. at 16:19, Pontifex Emeritus рече

ја сам чуо нека пророчанства да је он последњи и да након њега долази Антихрист на папску столицу па ви гледајте шта ћете :D

Expand  

По Малахији (не оном из Писма), Бенедикт је требало да буде пошљедњи... А онда да заседне Бертоне, коме сам портрет урадио... Он је био државни секретар, ја га ставио у таласе који ће да га потопе, а Ватиканска галија иде па-па на небо. Узбудили се тада многи духови око тог портрета. Питали ме шта значи. Ја им рекох: Људи, ја сам пророк-уметник, виђеће се... И видело се. "Добровољно" је дао силне паре назад, и оставио се фотеље. Мислим да сам ово пророчко дело насликао 2-3 године пре његовог пада.

HL8Kxms.jpg    

Подели на овим сајтовима

On 11. 11. 2016. at 16:39, Pontifex Emeritus рече

Лабе, неће отац Зоран да ти одговори кад си фин. пробај да га увредиш :smeh1:

реци му- попе не знаш да сликаш, а не читаш ни свете оце. треба да те рашчине :D

Expand  

postavio sam pitanje i dobio adekvatan odgovor potkovan teološkim objašnjenjem "U onom pravom što ga Vatikan krije"...

Ja sam zadovoljan odgovorom...Zahvalio se ocu Zoranu i to je to...

Подели на овим сајтовима

On 11. 11. 2016. at 16:39, Pontifex Emeritus рече

пробај да га увредиш 

Expand  

После тога укапирају зашто сам освајао медаље у карете борбама:)))) Подсети ме на једну таблу мог стрипа Србијани. 5 сличица:)) Тако Ава ради:)) Карате сам оставио јер су ме дисквалификовали што сам нокаутирао једног џукца. 

JdiBXPz.jpg

Подели на овим сајтовима

On 11. 11. 2016. at 16:53, Pontifex Emeritus рече

:))

какав хит!

прича мени брат мог покојног деде, каже- дошао да се исповедим пред причешће, а поп мени тутну крст у шаке и каже говори шта си чинио. ајој, сто ме мука спопало :smeh1:

Expand  

Нема зајебанције! :))

- Ову новину кад однесоше покојном проти Милету, он је оздравио (имао почетак гангрене на нози). После неку годину умре веселник. Био ми је драг пријатељ.  

Подели на овим сајтовима

+!

On 11. 11. 2016. at 16:30, Zoran Đurović рече

А онда да заседне Бертоне, коме сам портрет урадио... Он је био државни секретар, ја га ставио у таласе који ће да га потопе, а Ватиканска галија иде па-па на небо. Узбудили се тада многи духови око тог портрета. Питали ме шта значи. Ја им рекох: Људи, ја сам пророк-уметник, виђеће се... И видело се. "Добровољно" је дао силне паре назад, и оставио се фотеље. Мислим да сам ово пророчко дело насликао 2-3 године пре његовог пада.

Expand  

Kad sam ga vidio na televiziji, prolazili su me trnci, a osobito kad je bio kod Oltara. Kao da je iz obitelji Borgia. Inače, galija izgleda poput gusarske.
- Znači, slika je kod njega!?
- Je li on naručio portret ili je bilo Vaše nadahnuće?

Подели на овим сајтовима

On 11. 11. 2016. at 17:08, utopija рече

+!

Kad sam ga vidio na televiziji, prolazili su me trnci, a osobito kad je bio kod Oltara. Kao da je iz obitelji Borgia. Inače, galija izgleda poput gusarske.
- Znači, slika je kod njega!?
- Je li on naručio portret ili je bilo Vaše nadahnuće?

Expand  

Мој. Ја сам га урадио, онда је портрет био код покојног кардинала Анђелинија, видели су га Бертонеови сурадници и премрли од страха. После га је откупио један други прелат и поклонио кардиналу за неку обљетницу... Не занм да ли је Бертоне свестан да има најбољи и најистинитији потрет који му је ико икада урадио. Но, са Авом увек нека чуда. Не дам мирног сна ни православнима ни католицима.:D 

Портрет пак папе Бенедикта је најбољи који сам урадио, али су се у Ватикану сви саблазнили... Патер Рупник ми је пак честитао да сам направио праву ствар. Једног дана ће се купити за огромне паре, али ја нећу уживати у томе. Уживао сам само у настанку истог, а то нико не може да купи. 

Gw6KDJ9.jpg

rqM8y7Z.jpg

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...
  • Креирај ново...