Jump to content

Питајте професора и свештеника др Зорана Ђуровића

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 702
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

A, pa sto ne kazes da verujes samo u ono sto si procitao. 

Nemam onda vise nikakvu sumnju da ce ti ava preporuciti neku knjizicu.

Питао сам већ авву за догматику шта да читам па ми је дао цели списак књига, какве књижице. Потрудићу се до смрти да мало проучим догматику, а за сада су ми довољни и катихизиси да знам у каквог Бога верујем. Лака ноћ!

Само је једна вера права - вера хришћанска православна!

Само је једна црква права Црква Исусом Христом Господом основана - Црква православна!

Подели на овим сајтовима

Молба: ако неко има "Псалтир : јеврејско-српски" у преводу проф. Драгана Самарџића, љубазно молим да дигитализује српски превод и постави на ЖРУ. Ево мало за добра дела.

Само је једна црква права Црква Исусом Христом Господом основана - Црква православна!

Подели на овим сајтовима

Питао сам већ авву за догматику шта да читам па ми је дао цели списак књига, какве књижице. Потрудићу се до смрти да мало проучим догматику, а за сада су ми довољни и катихизиси да знам у каквог Бога верујем. Лака ноћ!

Pa ako mislis da ce te smrt nesto spreciti u zivotu, onda nemoj ni da citas.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Pa ako mislis da ce te smrt nesto spreciti u zivotu, onda nemoj ni da citas.

Хоћу да се што боље припремим за излазак пред Господа. Ћао

Подели на овим сајтовима

Једини смисао живота је улазак у Царство Небеско, а оно се задобија подвигом. Црква је царство Божије благодати овде на земљи и ако се за Царство Небеско тражи подвиг и за приступ светињи над светињама царства Божијег благодати овде на земљи треба сигурно некаква припрема.

Припрема ваљда коју саветује ап. Павле, преиспитивати себе , своје релације са ближњима и са Богом...

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ! vaistinu 0442_feel

Подели на овим сајтовима

Inace, kad ja nisam mogao da vidim svetlost, vidjao sam samo iskrice, minijaturne male zvezdice i ja sam iako u dobranom mraku dosao na ideju da ih pratim, kao kad bacas kamencice i pravis sebi mapu puta.

Kasnije sam ustvari saznao, da su te zvezdice putovodje bile moj greh sa jedne strane a Hristova milost i oprostaj sa druge strane. Te zvezdice su me izvele u jednom trenutku na normalnu svetlost, koju Bog daje svima a koju sam ja kako sma kasnije shvatio, bio izgubio.

Ziv bio. 

Nadam se da nismo suvise ugusili temu.

Подели на овим сајтовима

Припрема ваљда коју саветује ап. Павле, преиспитивати себе , своје релације са ближњима и са Богом...

Ава је много строгији од ових флипер хришћана. Живи тако да можеш да се сваки дан причестиш. Моли се Богу непрестано. Имај свог духовника и на ове идиотизме које испаљује Ћирило не обазири се. Није хришћанство хоби. Оно је живот. Рећи ће ти исто и св. Амброзије: Ко не "заслужује" сваки дан да се причести, нека се не причести никад.

Ова старокатоличка правила о посту и читању специјалних молитава пред причешће им само погубљују душу. Али, ти лицемери се ни сами њих не држе. Опет по Писму, а што вели Исус за фарисеје...   

Подели на овим сајтовима

Једини смисао живота је улазак у Царство Небеско, а оно се задобија подвигом. Црква је царство Божије благодати овде на земљи и ако се за Царство Небеско тражи подвиг и за приступ светињи над светињама царства Божијег благодати овде на земљи треба сигурно некаква припрема.

Ako je samo do podviga šta će nam onda Hristos?

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Ma ko je opste dostojan? Koja priprema te cini dostojnim za Sveto Pricesce? Koja?

Niko od ljudi nije bio dostojan zbog pripreme, no je to dar Bozji svim gresnicima, koji veruju u Njega. I jos nesto vrlo bitno, Vera u Hrista i jeste istinsko pokajanje. Samo covek bez vere ne moze razumeti to.

Niko nije dostojan niti će ikada biti.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

U tome se valjda i ogleda ljubav Božija što nedostojne učini dostojnima.ne njihovim delima i podvizima već izlivom svoje ljubavi na Krstu.

Подели на овим сајтовима

Zapažanje u vezi reči Bog i Otac sam spomenuo zbog onoga što je @Kratos napisao, kome hvala na konkretnom odgovoru (iako mi je čudno takvo verovanje). 

U kom smislu čudno? 

Подели на овим сајтовима

U tome se valjda i ogleda ljubav Božija što nedostojne učini dostojnima.ne njihovim delima i podvizima već izlivom svoje ljubavi na Krstu.

Pa nije to samo ljubav, koja je nemerljiva.

Vec je tu i jedna vrsta ogromne bolne zrtve Hrista iako je ostavljena mogucnost, da se zbog slobode coveku ostavlja mogucnost da i takvu milost i ogroman i preogroman dar svoga Tela i svoje Krvi, covek odbije kao adam (dakle svo covecanstvo). No to se srecom nije desilo.

Mozda sve ovo nije tacno ali kod mene to stanuje i na ovakav nacin.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...