Milica Bajic Написано Јун 28, 2019 Пријави Подели Написано Јун 28, 2019 @obi-wan Аха, ок... а, кад смо већ код тога, да те замолим да опет поставиш онај цитат, супер би био уз фотографије.. ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јун 28, 2019 Пријави Подели Написано Јун 28, 2019 @Milica Bajic "Kad vas ljubav prizove, pođite za njom, premda su staze njene tegobne i strme. A kad vas krila njena obgrle, prepustite joj se, premda vas mač, skriven među perima njenim, može povrediti. A kad vam progovori, verujte joj, premda vam glas njen može uništiti snove k`o što severac opustoši vrt. Jer, baš kao što vas kruniše, ljubav će vas i razapeti. Isto kao što vas podstiče da rastete, tako će vas i okresati. Kao što se uspinje do visina vaših i miluje vam grančice najtananije što trepere na suncu, tako će se spustiti i do vašeg korenja i protresti ga u prijanjanju njegovom za zemlju. Poput snoplja pšeničnog sakupiće vas u naručje svoje. Omlatiće vas, da bi vas ogolila. Prosejaće vas, da bi vas otrebila od kukolja. Samleće vas, do beline. Umesiće vas, dok ne postanete gipki. A onda će vas izložiti svojoj svetoj vatri, tako da postanete sveti hleb za svetu Božiju svetkovinu. Sve će vam to ljubav učiniti, ne bi li spoznali tajne svoga srca i u spoznaji toj postali deo srca Života. Budete li, pak, u strahu svome tražili samo ljubavni mir i zadovoljstvo, Bolje vam je onda da pokrijete golotinju svoju i odete sa gumna ljubavi U svet koji ne poznaje godišnja doba gde ćete se smejati, al’ ne punoćom smeha svog i plakati, al’ ne do poslednje suze svoje. Ljubav ne daje ništa, osim sebe i ništa ne uzima, osim od sebe. Ljubav ne poseduje, niti dopušta da je poseduju; Jer, ljubav je dovoljna ljubavi. Kad volite, ne treba da kažete: „Bog mi je u srcu”, već: „Ja sam u srcu Božijem”. I nemojte misliti da možete usmeriti puteve ljubavi, jer ljubav, ako joj se učinite vrednima, usmeriće vaše puteve. Ljubav nema drugih želja nego da se ispuni. Ali, ako volite a morate još i da želite, neka vam ovo budu želje: Da se istopite i budete razigrani kao potok što peva svoj milozvuk noći. Da spoznate bol prevelike nežnosti. Da vas rani sopstveno poimanje ljubavi. I da krvarite drage volje i radosno. Da se probudite u praskozorje sa srcem krilatim i uputite zahvalnicu za još jedan dan ljubavi. Da otpočinete u podnevnom času i razmišljate o ljubavnom zanosu. Da se s večeri vratite kući sa zahvalnošću, a potom da usnite s molitvom za voljenog u srcu i pesmom slavljeničkom na usnama." ... Halil Dzubran, "Prorok" (10-12) Предраг М, ronin, nebica933 and 4 осталих је реаговао/ла на ово 3 3 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Палермо Написано Јун 29, 2019 Пријави Подели Написано Јун 29, 2019 пре 20 часа, Лидија Миленковић рече И код мене су направили гнездо, ја кренуо да сликам кад велика птица почела да облеће око мене, вероватно има мале птиће nebica933 and Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Smaragdni kamičak Написано Јун 29, 2019 Пријави Подели Написано Јун 29, 2019 Manastir Lešje Gogić, шпиља, Лидија Миленковић and 9 осталих је реаговао/ла на ово 7 5 "Ne srami se nagog, otkrivenog srca. Sramotno je samo srce bez ljubavi." 🕊 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Јун 29, 2019 Пријави Подели Написано Јун 29, 2019 пре 48 минута, Палермо рече И код мене су направили гнездо, ја кренуо да сликам кад велика птица почела да облеће око мене, вероватно има мале птиће Sigurno. Zao mi je sto sam ih i sama uplasila dok sam sredjivala terasu, i kasnije sam se prilicno namucila i zauzimala vratolomne polozaje dok sam ih snimila, jer sam se krila da ih ponovo ne uplasim. Zato se na snimku cuje kako me majka upzorava da ce da me zaboli glava. Milena B. and Milica Bajic је реаговао/ла на ово 2 Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dominika Написано Јун 29, 2019 Пријави Подели Написано Јун 29, 2019 @Milica Bajic da, na njega sam mislila Milica Bajic and obi-wan је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена М. Написано Јун 30, 2019 Пријави Подели Написано Јун 30, 2019 Предраг М, Smaragdni kamičak, Vladan :::. and 5 осталих је реаговао/ла на ово 5 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
StefanLugic Написано Јул 1, 2019 Пријави Подели Написано Јул 1, 2019 Smaragdni kamičak, Предраг М, Vladan :::. and 7 осталих је реаговао/ла на ово 6 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
StefanLugic Написано Јул 1, 2019 Пријави Подели Написано Јул 1, 2019 Тренутно на Хиландару Dominika, шпиља, БанеЛ and 10 осталих је реаговао/ла на ово 6 5 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Јул 1, 2019 Пријави Подели Написано Јул 1, 2019 Napraveli mi tortu pa sam duv'o svećice ?? БанеЛ, Milica Bajic, Поет and 7 осталих је реаговао/ла на ово 3 4 3 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vladan :::. Написано Јул 1, 2019 Пријави Подели Написано Јул 1, 2019 @Драшко Ооооо, хепи брздеј! Milica Bajic, Драшко and БанеЛ је реаговао/ла на ово 2 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Јул 1, 2019 Пријави Подели Написано Јул 1, 2019 Управо сада, Vladan :::. рече @Драшко Ооооо, хепи брздеј! Tenk ju bradr Vladan :::. and БанеЛ је реаговао/ла на ово 1 1 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anika Написано Јул 1, 2019 Пријави Подели Написано Јул 1, 2019 Драшко, Milena B. and БанеЛ је реаговао/ла на ово 2 1 "Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Flojd Написано Јул 1, 2019 Пријави Подели Написано Јул 1, 2019 пре 2 часа, StefanLugic рече Тренутно на Хиландару Pirg Kralja Milutina, ja ne stigoh da se popnem gore. Pogled je prelep. StefanLugic је реаговао/ла на ово 1 Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Flojd Написано Јул 1, 2019 Пријави Подели Написано Јул 1, 2019 Minijature crkava u Krusevcu na Bagdali. Od Krusedola do Pecke patrijarsije. Предраг М, Dominika, ronin and 5 осталих је реаговао/ла на ово 6 1 1 Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука