Danijela Написано Септембар 25, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2016 "Talac" Posle početka Drugog svetskog rata na Metinom brdu je u drugoj polovini novembra 1941. godine formiran logor, u kojem su postojale tri barake sa po dve osmatračnice, ambulanta i stražarnica. Prvi dovedeni u logor bili su taoci iz Kragujevca, politički radnici, odbornici narodnooslobodilačkog odbora, Romi, Jevreji i svi oni koji su nemačkim fašistima bili sumnjivi. Logoraše su odvajali na grupe određene za streljanje, transport na Banjicu i Sajmište i na ženski deo. Osim svakodnevnih likvidacija, poznato je da su masovna streljanja bila 2. i 19. marta 1942. godine, kod Medne u Donjoj Sabanti. Logor je rasformiran u junu 1942. godine. Na mestu gde je bio logor, sada se nalazi spomenik „Talac“, simbol ljudi vezanih (sapetih) ruku, kao opšteg čina stradanja, rad našeg vajara Dragana Panića. -Владимир-, Биљана 1234, Драшко and 7 осталих је реаговао/ла на ово 10 "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Септембар 26, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2016 Биљана 1234, Ненад Р., Данче* and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Септембар 27, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 27, 2016 ¡Vamos a la playa! Данче*, Лидија Миленковић, Ненад Р. and 7 осталих је реаговао/ла на ово 10 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Септембар 28, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 28, 2016 Akt I АлександраВ, Juanito and Биљана 1234 је реаговао/ла на ово 3 "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Септембар 28, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 28, 2016 Akt II -Владимир-, GeniusAtWork, Ненад Р. and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Септембар 28, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 28, 2016 Рапсоди, PredragVId, -Владимир- and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Септембар 28, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 28, 2016 Yup PredragVId је реаговао/ла на ово 1 "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 28, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 28, 2016 Био сам синоћ да им објасним пар ствари... Веома живописно место, зграде су из XVIII века, а студенти ту још станују: Било је савршено место за састанак велике ложе. Рапсоди, Биљана 1234, АлександраВ and 7 осталих је реаговао/ла на ово 10 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 28, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 28, 2016 Управо сада: Седим у кафићу преко пута, па ако сте за кафицу... Juanito, Милан Ракић, Лидија Миленковић and 7 осталих је реаговао/ла на ово 10 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Септембар 28, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 28, 2016 41 minutes ago, Grizzly Adams рече Управо сада: Седим у кафићу преко пута, па ако сте за кафицу... то после мисионарења Juanito, PredragVId and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 3 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Септембар 29, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 29, 2016 12 hours ago, Grizzly Adams рече Веома живописно место, зграде су из XVIII века, а студенти ту још станују: Није то ништа, овде зграде још старије и скучене, а у њима живе породице и још им лепо. А мени ко у трећеразредном хорор филму, уопште не разумем ту естетику... PredragVId and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PredragVId Написано Септембар 29, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 29, 2016 Данче*, Биљана 1234, Рапсоди and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PredragVId Написано Септембар 29, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 29, 2016 Недеља породичног јединства GeniusAtWork, Рапсоди, Grizzly Adams and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана 1234 Написано Септембар 29, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 29, 2016 Данче*, Лапис Лазули, Светислав Павловић and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана 1234 Написано Септембар 29, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 29, 2016 imala sam ideju o bio vrtu..i baštovana svoga...davno jednom, prošle godine Grizzly Adams, Лапис Лазули, АлександраВ and 7 осталих је реаговао/ла на ово 10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука