Jump to content

Грађански рат у Украјини

Препоручена порука

Bivsi vagnerovci - "potpuna izdaja, pokusaj udara u kicmu u vreme rata."

....

T.ME

‼️🇷🇺Совершено предательство, удар в спину во время беспощадной войны с Западом Бородай А.Ю. и бывшие "Вагнеры" записали обращение от имени Союза...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Mitroploit Merkurije u obracanju vagnerovcima - "nevreme ce uskoro da prodje, i eto nam opet sunca; znamo za vase podvige, ne ocrnjujte ih pokusajem bratoubistva." Ovo je sjajno, Samo jos jedan pokaz vise koliko je istinita i ziva Crkva neunistiva.

...

T.ME

☦️🇷🇺Обращение к братьям: Митрополит Меркурий обратился к бойцам ЧВК "Вагнер" и всем соотечественникам: "Всё будет хорошо! Буря скоро...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, obi-wan рече

Samo jos jedan pokaz vise koliko je istinita i ziva Crkva neunistiva.

...

Зато што Црква зна узроке таквих појава - гордост, жеља за више славе и власти. Небитно је како се проказује. Код већих људи веће последице, код мањих мање, а ствар је иста. Кад се жена побуни у кући исто је као кад се Пригожин побуни у рату - исти је извор. И тако до Адама и наље до Сатанила. све је то исто...али стварно проста, непогрешива формулација и свает и молба - надахнуто од Духа Утешитља против духа зла. То је то...

По ободима Москве су митраљеска гнезда, Црвен трг затворен, у Граду бладају антитерористичке мере - не могу они успети, али њима је доста д анапакосте, да имају разоге да лажу свет, праве паре од тога на тужој муци и крви.

Подели на овим сајтовима

19:10

Лукашенко разговарао са Пригожином: "Вагнеровци" пристали на деескалацију
  • 24. јун 2023 • 19:28

19:28

Пригожин: Враћамо се назад

Вођа "Вагнера" Јевгениј Пригожин рекао је да је донео одлуку да заустави колону својих возила која је, наводно, из Ростова на Дону кренула ка Москви и да се враћају назад, пренеле су "РИА Новости".

• 19:10

Лукашенко разговарао са Пригожином: "Вагнеровци" пристали на деескалацију

RT.RS

Руско Министарство одбране упозорило је припаднике "Вагнера" да су преварени "у Пригожиновом злочиначком коцкању и учешћу у оружаној побуни", да су многи...

Председник Белорусије Александар Лукашенко разговарао је данас са оснивачем "вагнероваца" Јевгенијем Пригожином, након разговора и по договору са председником Русије Владимиром Путином, јављају белоруски медији блиски руководству из Минска.

Како додају из прес службе Лукашенка, Пригожин је пристао да заустави кретање "вагнероваца" по територији Русије и сложио се да ће предузети даље кораке ка деескалацији тензија. 

Подели на овим сајтовима

Najnovija vest.

...

Clip.jpg.783d8ec2c24f4f686bf9ad4568fca261.jpg

...

https://t.me/intelslava/49338

Подели на овим сајтовима

Na vojnom forumu neki su smatrali da je ovo sve vreme maskirovka, tj. nekakva predstava da zbuni zapadne. Obzirom da je bilo prave pucnjave licno sumnjam u tu mogucnost, ali ostaje da se vidi.

Dajte da cujemo vasa misljenja ovde, ako neko ima da kaze, bas bi rado voleo da vidim sta vi mislite.

Подели на овим сајтовима

T.ME

‼️🇷🇺Пригожин: ЧВК "Вагнер" разворачивает колонны и уходит обратно в лагеря согласно плану, чтобы не пролилась русская кровь 🇷🇺‼️ "ЧВК "Вагнер" хотели...

Подели на овим сајтовима

Vrlo zanimljivo. FSB je ovu situaciju iskoristio da popuni spiskove mogucih domacih izdajnika, koji su se odali javnim objavama.

...

Clip_2.jpg.4c571bbdb863c87c1edd9213f9bd285e.jpg

https://t.me/intelslava/49340

Подели на овим сајтовима

пре 48 минута, obi-wan рече

Na vojnom forumu neki su smatrali da je ovo sve vreme maskirovka, tj. nekakva predstava da zbuni zapadne. Obzirom da je bilo prave pucnjave licno sumnjam u tu mogucnost, ali ostaje da se vidi.

Dajte da cujemo vasa misljenja ovde, ako neko ima da kaze, bas bi rado voleo da vidim sta vi mislite.

1. Мислим да нико није погинуо, ако је разнето неко возило, има гвожђа доста у Русији

2. Зависно од епилога - ако се заврши "добро за све", онда мислим да је све циркусијада.

3. Пригожин је карактер такав ако прави паре на ратовању, значи да може да преузме на себе много тога да се ружно говори о њему, осим тога, рекао сам, Кремљ је њега крио једно време, а вршили су акције по свету - сад је постао јаван, дакле НЕмогуће је да је постао што је постао без Кремља - а да ће они гајити змију у недрима, имају грешака али...тешко таквих

4. Мада, Кремљ зна, исто је са аутономијом Чеченије - Чечени не могу бити толико јаи да победе Русију - дакле: или буди лојалан, и ради остало по своме, или зна се шта следи - стога Пригожин није ни близу да може да угрози Кремљ

5. Кад то знамо - питање је онда: па што се мишић устремио на гризлија? Пригожин је рекао многе ствари о пропустима у војсци....може бити пензионисања "уз све почасти" за интерес Матушке и Родине - видећемо од епилога. Ако се Пригожин извуче часно, и буде смена у министарству и врху војске - онда је све тетар. На крају - Вагнеровци се возилакали по Москви. Нису никаво насиље показивали. Ће видимо...шта је мотив и је ли мотив реалистичан? Не знао мотив али није реалистичан.

Ако буде смена у Министрству и војсци...иникативно је то што је Пригожин био анониман, и одједаред пуштен да прича шта му се ћефне по интернету...мало је много и за Русе да би била истина.

ПС

И начин ратовања од доласка Суровикина је "дефанзиван", дакле Руси "навлаче" противника и уништавају, не прете, не силе се него "крчакају" - ако је ово театар, онда је у складу и са ратном тактиком "ниског профила". Можда је ово наштимана показна "конрареволуција" кој апоручује свима, Олигарсима и другим: Ако моћни Пригожин нема куражи - боље вам је да ништа не покушавате. просто "консолидивање редова" у неопходној слози. Најјачи удар страним обавештајцима.

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, Ćiriličar рече

Мислим да нико није погинуо

Ostaje da se vidi sta je sa 3 oborena helikoptera. Ako stvarno jesu oboreni, jeste moguce da su posade nastradale.
A onda sigurno nije nikakva predstava, nego stvarni dogadjaj.

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, obi-wan рече

Ostaje da se vidi sta je sa 3 oborena helikoptera. Ako stvarno jesu oboreni, jeste moguce da su posade nastradale.

Ја сам видео снимак кад "алигатор" испаљује гранату, али нема на кога...и Пригожин каже да су неке њихове уништили хеликоптерима - ако је театар, треба да буде и веродостојно а не провидно. Углавном, ако се питамо: А што би Руси правили овај тетара? Па ако се заврши добро биће велике користи: Пригожинове примедбе су већином тачне, дакле може се на врху мало прочистити типа: "хвала пуно за труд" и пензија. Дала се порука било коме и било кавом покушајима унутрашњег подривања да се нико не игра главом. А вероватно Кремљ има планове друге са Вагнером. Њихова улга је да раде "прљав посао" - тако да је њима ништа примити неку љагу на себе за добробит Русије, то им је уосталом и улога. Били су анонимни за јавност, негирани  можда је време да више не буду тако у медијском светлу.

Путин је негде рекао да су се појавили млади, способни генерали....наговештено је да ће бити промена...сам видиш само колико с епроменило са Суровикином...сад, Шојгу је урадио много на опремању војске - направио је намоћнију силу света (мислим на "тешка" наоуражања и напреднија, хиперсонична), није баш за ратовање...а нико није незаменљив. Ситуација захтева другу врсту људи, реорганизацију а вероватно и тактику ...која се наравно крије.

Подели на овим сајтовима

пре 56 минута, obi-wan рече

Dejan Beric
🇷🇺 Руске власти у овом тренутку ћуте о целој ситуацији са најављеним споразумима. Један од могућих сценарија за развој догађаја многи називају оставку руског министра одбране Сергеја Шојгуа и начелника Генералштаба Валерија Герасимова, што је Пригожин покушао…
🇷🇺️ Највероватније је главни циљ - оставка руководства Министарства одбране РФ - ипак постигнут.

У замену за то, Пригожин ће вероватно или распустити ПМЦ или их пребацити у јединице руског Министарства одбране, остављајући место шефа.

С обзиром на то да су ПМЦ последњих недељу дана активно тражили стране преводиоце за арапски и француски језик, опција враћања дела ПМЦ-а у Африку и Блиски исток је сасвим реална.

(rybar)

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Ćiriličar рече

Ја сам видео снимак кад "алигатор" испаљује гранату, али нема на кога

Pre par strana postavio sam 3 snimka gde se jasno vidi da helikopteri unistavaju vozila na putu. Nije u prazno.
Ali ostaje pitanje sta se u stvari nalazilo unutra.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, obi-wan рече

Ali ostaje pitanje sta se u stvari nalazilo unutra.

Па чак с еможе наштимати да се возило креће - а ако није у покрету, то је комад гвожђа, таквих има рђају по руским депоима колико ти воља...видеће се све з апар дана.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...