Jump to content

Грађански рат у Украјини

Препоручена порука

Хунта је данас објавила да је код Лугањска гађана вишецевним ракетним бацачима ГРАД група избеглица... људи су убијени на месту... и оптужила је новорусе. Новоруси тврде да је то дело хунте...

Понавља се случај малезијског Боинга... хунта је опет изгубила иницијативу на фронтовима (као и у тренутку када је оборен Боинг)... 

Вест је објављена још јутрос али до сада осим саопштења ништа друго није објављено... иако обе стране увелико причају о овоме...

Подели на овим сајтовима

17.45 - Ангела Меркел каже да санкције Запада против Русије "морају да остану на снази како би се показало колико смо озбиљни" када је реч о украјинској кризи, преноси АФП.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Cuh jutros na nekim nasim vestima da je zauzeta policijska stanica u Lugansku od strane ukrajinske vojske, je li tacno to?

То је било још прекључе (или јуче), ушли су у неко предграђе (нешто као Ресник или Калуђерица код Београда), па су онда објавили да су заузели Лугањск... и још само да почисте град од "заосталих терориста"... И данас јављају како су борбе у самом граду и да имају још "две куће" до центра...

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

09:00  МУП Украјине и екстремистички "Десни сектор" се договорили о сарадњи -  Министарство унутрашњих послова Украјине и организација Десни сектор договорили су се о сарадњи у оквиру војне операције на истоку земље, написао је саветник украјинског министра унутрашњих послова Антон Герашенко, на својој страници на Фејсбуку. 

По његовим речима један од аспеката сарадње биће размена информација. Герашенко је нагласио да се министар унутрашњих послова Украјине Арсен Аваков с поштовањем односи према доприносу чланова организације Десни сектор спровођењу специјалне операције. Герашенко је, такође, додао да постоје могућности да јединице Десног сектора буду легализоване и произведене у званичне структуре Украјине.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

16:30  Кијевске снаге се спремају за зиму - Украјинска армија је купила све што је неопходно у случају да се војна операција на истоку земље продужи и зимус, стоји у саопштењу председника информационо-аналитичког центра Савета за националну безбедност и одбрану (СНБО) Украјине Андреја Лисенко. Према његовим речима, део топлих ствари за војнике је већ послат у јединице. „Ми се већ спремамо – а, не када стигне зима. За сваки случај, ако будемо морали да ратујемо у прохладним, кишним итд. условима. Ми ћемо бити спремни за то“, истакао је он.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Mihalkov: "20 godina u Ukrajini neguju mrznju prema Slovenima..."

https://www.youtube.com/watch?v=C62BTqCw_2w

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Sta bi sa Luganskom, opet ovi nasi pisu (RTS) da se ovde ulicne borbe.

Око Лугањска воде се борбе. Нисам баш сигуран али изгледа да су хунтине трупе (оне са аеродрома које су се пробиле до Новосветловке и блокирале овај важан пут) одсечене од главнице својих снага.

Борбе се воде у селима око града (предграђа). Хунта покушава да заузме Шчастје (преко реке, па после да је пређе) и да се одатле споји са својим трупама и одсече Лугањск. Јављено је о обарању хунтиних хеликоптера (или можда авиона, нисам сада сигуран).

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Да, јављају и о јуришном авиону, који је оборен код Новосвјетловке, али је пилот успео да се катапултира, и о два срушена хеликоптера Ми - 24 код Георгијевке. (Извор) Исти извор каже да је код Луганска ситуација од тешке постала нормална - наравно, мисли на нормално у ратно време, ако је ту ишта нормално.

Подели на овим сајтовима

Хвала Ромејац што се трудиш око овога...

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Sta bi sa Luganskom, opet ovi nasi pisu (RTS) da se ovde ulicne borbe.

18.20 - Из Кијева је саопштено да су владине трупе после два дана уличних борби преузеле контролу над већим делом Луганска, који су држали у окружењу, преноси АП.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...