Jump to content

Грађански рат у Украјини

Препоручена порука

Претпостављам да немају самоходно оклопно возило... Па су направили ову приколицу, коју тегли неки "набуџени" џип....

Подели на овим сајтовима

00:00 - LjAŠKO PRIZNAO: POLOVINA BATALjONA AZOV - KRIMINALCI

Poslanik Vrhovne Rade Oleg Ljaško priznao je da bar polovinu pripadnika bataljona "Azov" koji učestvuje u kaznenoj operaciji na istoku Ukrajine čine ljudi sa kriminalnim dosijeima. On ne vidi u tome ništa loše, bitno je da su na pravoj strani.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

12:2  Кијев: У хеликоптеру обореном код Славјанска били официри СБУ - У хеликоптеру, који су јуче обориле снаге Самоодбране код Славјанска, осим војника налазили су се официри Службе безбедности Украјине, саоштила је прес-служба украјинске војске.

Снаге самоодбране обориле су јуче хеликоптер украјинских војних снага у рејону Славјанска у Доњецкој области. Погинуло је, по инфорамцијама Националне гарде, девет људи.

Украјинске снаге тврде да је за последња три дана регистровано 44 случаја, у којима су снаге Самоодбране прекрешиле режим прекида ватре. Самоодбрана пак оптужује украјинске војне снаге за наставак пуцњаве.

mi81.jpg

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

23:54 - BURKHALTER: RUSIJA UČESTVUJE U REŠAVANjU UKRAJINSKE KRIZE

Predsedavajući OEBS-a, predsednik i ministar inostranih poslova Švajcarske Didije Burkhalter saopštio je večeras u Beču posle razgovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, da Rusija želi da učestvuje u rešavanju ukrajinske krize.

Razgovor o podršci mirovnog plana u celini je bio pozitivan, a posle primirja, cilj je trajna obustava svih sukoba, rekao je Burkhalter novinarima posle razgovora sa Putinom.

Primirje omogućava početak dijaloga, dodao je Burkhalter.

Putin je, u jednočasovnom razgovoru istakao da samo primirje nije rešenje i dodao da nema mogućnosti da o svemu sam odlučuje u regionu, preneo je predsedavajući OEBS.

Burkhalter je naglasio da nije sve crno i belo u ukrajinskoj krizi i da ima nekih strana koje ne žele primirje.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Није ми јасно чему ова ограда служи?

Pretpostavljam da je tu da kako-tako zameni aktivno-reaktivni oklop, odnosno one ploce koje se cesto vide naslagane na oklopima savremenih tenkova i oklopnih vozila. Te ploce imaju ulogu da kumulativna punjenja kojima se gadja to vozilo aktiviraju pre samog oklopa, tako da je kumulativni mlaz onda prakticno manje-vise beskoristan.

Nesto tako bi mozda mogla da bude i ova ograda - sredstvo koje aktivira minu/raketu pre udara u sam oklop...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Pretpostavljam da je tu da kako-tako zameni aktivno-reaktivni oklop, odnosno one ploce koje se cesto vide naslagane na oklopima savremenih tenkova i oklopnih vozila. Te ploce imaju ulogu da kumulativna punjenja kojima se gadja to vozilo aktiviraju pre samog oklopa, tako da je kumulativni mlaz onda prakticno manje-vise beskoristan.

Nesto tako bi mozda mogla da bude i ova ograda - sredstvo koje aktivira minu/raketu pre udara u sam oklop...

Нашао сам објашњење да је та ограда са мрежом заиста ово што си рекао. Али да је ефикасност веома мала. Углавном не помаже много.

Подели на овим сајтовима

Нашао сам објашњење да је та ограда са мрежом заиста ово што си рекао. Али да је ефикасност веома мала. Углавном не помаже много.

Pa... kad nemas drugo, daj sta das...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

12:4  Кијев и југоисток Украјине почели размену заробљенка - Урајинска војска и снаге Самоодбране почели су током трајања примирја размену заробљеника. Ово је саопштио вршилац дужности министра одбране Михаил Коваљ. Према његовим речима већ је размењено више од десет људи. Председник Украјине утврдио је прецизан план, у складу са којим се током целокупног трајања примирја спроводе одговарајуће активности, међу којима је и размена заробљеника, нагласио је он. Коваљ је такође, нагласио да се број размењених заробљеника сваког тренутка мења.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...