Jump to content

Грађански рат у Украјини

Препоручена порука

Џаба ми паметујемо када се светске силе сукобе.

To mi raja mislimo da se oni sukobljavaju, oni su neprestano na vezi da nisu na vezi samo sat vremena ode svet u .... Tako da ne smemo biti naivni, pomenuo sam izjavu juče ili preključe jednog američkog zvaničnika da ih je Rusija obavestila o vojnoj vežbi, iso tako oni obaveštavaju Ruse, i javnosti naravno deluju jedni protiv drugih, ipak su one sile i prestiž im je važan a i svaka ima svoje interese . Setimo se i Obamine predizborne kampanje kada je pred novinarima misleći da su mikrofoni isključeni rekao Medvedevu "ne brini sve ćemo se dogovoriti samo da prodju izbori kod nas pričekaj malo " tako nešto, to je dokaz da ništa krupno ne rade a da jedna od strana nije upoznata sa time.

NEKA BES I GORČINA UTIHNU , TAMO GDE JE NEMA , NEKA ZAVLADA HARMONIJA, BUDIMO U MIRU SVI

Подели на овим сајтовима

Po čemu si zaključio da je Putin diktator ??? Svakako da nivo sloboda, ljudskih prava nije u Rusiji kao u nekoj potpuno uredjenoj zemlji sa dugo uredjenim sistemom, ali ne može se reći da je čovek koji je Rusiju izvukao iz blata diktator. Neke njegove metode možda idu u prilog takvom zaključku, ali iako je zapad uredjen, nije svaki deo sveta isti, pa tako ne možemo ni sva zapadna merila primeniti na ceo svet. Pogotovo sada kada znamo da zapad nije zlato, a u ovim godinama krize to je postalo najočiglednije.

NEKA BES I GORČINA UTIHNU , TAMO GDE JE NEMA , NEKA ZAVLADA HARMONIJA, BUDIMO U MIRU SVI

Подели на овим сајтовима

Новац је само средство и има га на претек...ако зафали, наштампаће се....

Циљ је доминација...патуљци `оће да порасту...

Ma isto se lomi, novac = moć.

A bogatstvo se ne stvara u štampariji...

nadam se da to predstavlja vraćanje Rusije ka onome što je SSSR bio nekada a to je da može poput SAD voditi akcije na globalnom nivou u svakom momentu i u bilo kom delu sveta.

Au, to bi bilo divno.

Opet bismo bili na ivici apokalipse kao u divnim danima Hladnog rata... 

Подели на овим сајтовима

ko ono sa Kosovom nije u redu, kako može biti u redu ovo?

Ako kažeš da je ovo u redu, onda je i ono sa Kosovom bilo u redu, pošto tvrdite da je ista stvar...

Зато што су то два различита проблема.

Крим је био руски, па је отет, тј. комунисти су га поклонили Украјини.

Rublja je rekordno niska takođe, loše stanje na berzi...

http://www.blic.rs/Vesti/Svet/447167/Rublja-ubrzala-rast-za-vreme-Putinovog-obracanja

Putin je diktator, a da li mu je ovaj potez bio dobar ćemo da vidimo.

Ruski narod niko ne mrzi, a ni njega lično.

Можемо да расправљамо да ли је Путин диктатор, али како год било то нема везе има са ситуацијом у Украјини и истином о дешавањима тамо. Није у питању добар или лош потез, него је ствар да је све што раде Руси изнуђено. Исто што сад раде у Украјини су урадили у Црној Гори. Само је то у Црној Гори прошло "мирно", на референдуму и сад је Црна Гора само сусједна држава мрској јој Србији, а некад је била... Види се исти печат у Украјини.

Taj razgovor je verovatno snimljen u Službinom studiju negde na nepoznatoj lokaciji u Moskvi...

Опа, неке теорије завјере?

Нек нам Бог да среће да се врате дани, славни дани наше прошлости...

Подели на овим сајтовима

Au, to bi bilo divno.

Opet bismo bili na ivici apokalipse kao u divnim danima Hladnog rata... 

Ni govora o hladnom ratu govorio sam samo o globalnom delovanju, za sada samo SAD imaju države satelite preko kojih deluju vojno i kako god, noseće krstarice i ostalo po gotovo čitavom svetu. U tom smislu voleo bih da se Rusija vrati na stare staze slave. Ona već 20 godina ne deluje globalno ali počeće uskoro jer sad ima tehniku. Kinezi još mogu samo da sanjaju o tome. Balans koji pravi više svetskih sila je poželjan. Videli smo gde je svet bio dok je postojala jedna jedina super sila, sreća tome je došao kraj.

Подели на овим сајтовима

Srbija na svojoj teritoriji ima jednu američku vojnu bazu i to je svakako dobro, sada bi bilo nužno da i Rusima damo jednu npr... u istočnoj Srbiji osećao bih da sam na najbezbednijem mestu na svetu. :)

Подели на овим сајтовима

Надам се да си мислио да само као сила Русија буде у рангу некадашњег СССР, јер је тај СССР највеће зло које је снашло руски народ. Колико је људи побијено, колико завршило у гулазима, како је вјера уништавана... Не дај Боже никад више. Ни крвнику. Имали смо ми слична искуства. 

Ако би се нека следећа велика сила понашала као САД, па која је онда разлика?

Нек нам Бог да среће да се врате дани, славни дани наше прошлости...

Подели на овим сајтовима

Надам се да си мислио да само као сила Русија буде у рангу некадашњег СССР, јер је тај СССР највеће зло које је снашло руски народ. Колико је људи побијено, колико завршило у гулазима, како је вјера уништавана... Не дај Боже никад више. Ни крвнику. Имали смо ми слична искуства. 

Ако би се нека следећа велика сила понашала као САД, па која је онда разлика?

Da jasno sam napisao u vojnom smislu jer nekada je SSSR mogao da kao SAD danas, deluje vojno na globalnom planu.

Imali smo jednu svetsku silu i policajca 20 godina, pokazalo se koliko je to pogubno. Kada ih je bilo više , svet je bio koliko toliko...mirniji...došlo je do balansa. A sad tu činjenicu da su to svetske sile kako god ne možemo odbaciti, sile su uvek postojale i postojaće dok je sveta i veka.

Подели на овим сајтовима

Prvi put čujem za te četnike danas, u smislu da su organizovana grupa, mislio sam da je to samo vezano za obeležavanje datuma kada se održava svečetnički sabor na Ravnoj Gori negde u Srbiji.. Ok pozdravljam organizaciju, samo jedno pitanje kada kreću neokomunjare sa svojim odredima u Ukrajinu? :)

Подели на овим сајтовима

Само да нас не бомбардују опет због "удруженог злочиначког подухвата" са Русима. 

Нас и Руса двеста милиона, сад су готови светски империјалисти :)

Подели на овим сајтовима

15:30   Украјинском парламенту поднет нацрт закона о чланству у НАТО -  Врховној ради Украјине поднет је нацрт закона, који дефинише опредељење ове земље за улазак у НАТО, саопштено је данас из секретаријата парламента.

Нацрт закона поводом чланства Украјине у НАТО припремили су посланици пратије „Отаџбина“, која сматра да ванблоковски статус Украјине земљи није донео гаранције безбедности“.

Закон, који дефинише „ванблоковски статус“ Украјине донет је у Врхоној ради 1. јула 2010. године.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

15:50   У Кијев стижу војни посматрачи из САД, СРН и Швајцаске -  САД, Немачка и Швајцарска шаљу војне посматраче у Украјину на захтев Кијева, саопштио је ОЕБС. Одговарајуће одлуке донете су пошто је Украјина упутила позиве земљама чланицама ОЕБС-а (Европске организације за безбедност и сарадњу).

Међутим не ради се о слању мисије под „заставом“ ОЕБС-а, већ о слању ненаоружаних војника посматрача ових земаља. Свака земља може да упути на позив друге навјише два војна експерта. За боравак на Криму неопходна је дозвола локалних власти.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

16:15   Естонски министар спољних послова потврдио аутентичност разговора о снајперистима у Кијеву - Естонски министар спољних послова потврдио је да је снимак његовог разговора са шефом спољне политике ЕУ аутентичан. Урмас Пает рекао је да су снајперисти који су пуцали на демонстранате и полицију у Кијеву унајмили лидери "Мајдан" . 

Пает је рекао да је разговарао са Кетрин Ештон прошле недеље одмах после пензионисања из Кијева, али се уздржао од даљих коментара, рекавши да мора да "саслуша траку прво." 

"Веома је разочаравајуће да је био такав надзор. То није случајност да што је овај разговор постављен на интернет данас ", нагласио је он. 

"Мој разговор са Ештон одржани су прошле недеље када сам се вратио из Кијева. У то време сам већ био у Естонији ", додао је Пает. 

РТ је такође контактиро портпаролку Ештонове, Мају Коцијанчић, која је рекла да  "не коментарише процурели телефонски разговор."

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...