Jump to content

Грађански рат у Украјини

Препоручена порука

22:26 - OEBS ŠALjE MISIJU U UKRAJINU

Organizacija za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) prihvatila je zahtev Ukrajine da u tu zemlju pošalje vojnu posmatračku misiju. Predstavnik Sjedinjenih Američkih Država u OEBS Danijel Ber rekao je da je na današnjem sastanku u Beču 15 članica te organizacije, uključujući SAD, prihvatilo da učestvuje u misiji, prenosi Asošijeted pres. Prema njegovim rečima, članovi misije otputovaće za Kijev već u sredu, a cilj je poseta Krimu.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

22:39 - VIŠE OD 1.000 DEMONSTRANATA NA ULICAMA DONjECKA

Više od 1.000 demonstranata, noseći ukrajinske zastave, izašlo je danas na ulice Donjecka, u istočnoj Ukrajini, prvi put nadmašivši broj proruske omladine koja je zauzela zgradu gradske vlade na kojoj se vijori ruska zastava. Noseći transparente sa sloganima kao što je "ja sam Rus, ne treba mi zaštita", demonstranti su prošetali blizu okupirane zgrade vlade, ali su ostali na dovoljnoj udaljenosti da izbegnu sukobe sa proruskom omladinom koja se i dalje nalazi u zgradi.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Монтирано је све то... што би се рекло фабриковано. Русија не сме да одступи, мислим да се овде повлачи линија.

Зло добра донети не може!

Подели на овим сајтовима

Изоставио си ову вест, Миланче.

22: 40   Потпредседник Европске комисије: Проналажење решења без сагласности Русије је немогуће - Украјинска криза не може бити решена без дијалога са Русијом, рекао је потпредседник Европске комисије Антонио Тајани. По његовом мишљењу, Европа може да игра водећу улогу као посредник у одбрани територијалног интегритета Украјине, као и одржавање дијалога са Русијом. Проналажење решења без сагласности Русије је немогуће, додао је Тајани

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

"Na Ukrajincima da reše krizu"

Izvor: Tanjug

Moskva/Ankara -- Turski premijer Erdogan rekao je u telefonskom razgovoru ruskom predsedniku Vladimiru Putinu da je u velikoj meri na Ukrajincima da reše krizu u državi.

Erdogan je rekao Putinu da je "odgovornost, pre svega Ukrajinaca da reše državnu krizu" i istakao da bi "nestabilnost (Ukrajine) imala negativne posledice za ceo region", saopštio je Erdoganov kabinet.

U saopštenju Moskve navodi se da su se dvojica lidera saglasila u velikoj meri.

NEKA BES I GORČINA UTIHNU , TAMO GDE JE NEMA , NEKA ZAVLADA HARMONIJA, BUDIMO U MIRU SVI

Подели на овим сајтовима

22:39 - VIŠE OD 1.000 DEMONSTRANATA NA ULICAMA DONjECKA

Više od 1.000 demonstranata, noseći ukrajinske zastave, izašlo je danas na ulice Donjecka, u istočnoj Ukrajini, prvi put nadmašivši broj proruske omladine koja je zauzela zgradu gradske vlade na kojoj se vijori ruska zastava. Noseći transparente sa sloganima kao što je "ja sam Rus, ne treba mi zaštita", demonstranti su prošetali blizu okupirane zgrade vlade, ali su ostali na dovoljnoj udaljenosti da izbegnu sukobe sa proruskom omladinom koja se i dalje nalazi u zgradi.

Данас сам читао изјаву Павла Губарева (који је први позвао народ у Доњецку на протесте против побуњеника у Кијеву), где он објашњава да је новопостављени губернатор (олигарх који је финансијер Јулијине партије), већ кренуо да доводи људе који ће да праве демонстрације против руса, неће да нападају и праве екцесе само ће да шетају и као протествују, предвиђено је и да један дан буде одвојен за женске демонстрације (као мајке против рата и за јединство Украјине...).

Подели на овим сајтовима

Изоставио си ову вест, Миланче.

22: 40   Потпредседник Европске комисије: Проналажење решења без сагласности Русије је немогуће - Украјинска криза не може бити решена без дијалога са Русијом, рекао је потпредседник Европске комисије Антонио Тајани. По његовом мишљењу, Европа може да игра водећу улогу као посредник у одбрани територијалног интегритета Украјине, као и одржавање дијалога са Русијом. Проналажење решења без сагласности Русије је немогуће, додао је Тајани

Pogledaj prethodnu stranicu. Vest je bila od 22:00h.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

22: 50   ОЕБС у Симферопољу - Делегација Организације за европску безбедност и сарадњу у Европи (ОЕБС) је стигла у Симферопољ. Никакве изјаве нису даване.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

23:19 - UKRAJINKA RUSLANA DOBILA AMERIČKU NAGRADU ZA HRABROST

Ukrajinska pop zvezda Ruslana, pobednica Evrovizije koja je mesecima pevala proevropskim demonstrantima u Kijevu, jedna je od 10 žena koje su SAD danas nagradile za hrabrost.

"Veoma je važno što sam ovde kao predstavnik svoje zemlje", rekla je Ruslana Ližičko za AFP nakon što joj je američka prva dama Mišel Obama uručila Međunarodarodnu nagradu za hrabrost žena za 2014.

"Mi se borimo protiv diktature i sada možemo da vidimo lice ove diktature. Žao mi je, ali to je Putin", rekla je pevačica na englskom, stiskajući plavo-žutu ukrajinsku zastavu za koju je rekla da je njena "srećna amajlija".

Mišel Obama je odala priznanje 10 aktivistiknja izabranih za ovogodišnju nagradu za hrabrost, rekavši da dobitnice treba da budu inspiracija ženama svuda u svetu.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Управо сам наишао на неки кримски сајт (сличнa форма као vostok.rs), који објављује шта се догађа...

Најзанимљивија вест је да је стотину људи са Крима звало неку врућу линију (није онај хот лајн), коју су установиле власти Лавова у западној Украјини, и тражило да оде код њих да се склони. Сви ти људи су чланови евромајдана и њима се прети па су одлучили да оду са Крима и траже уточиште у Лавову (занимљиво како баш нађоше Лавов који је на другом крају Украјине а не неки ближи град...).

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...