Jump to content

Грађански рат у Украјини

Препоручена порука

Tрагедија у сваком погледу. Сви нешто пореде ово стање у Украјни са Босном, а мени је у глави Црна Гора. Не дај Боже.

Црна Гора, Војводина...

Надати се само што мање жртава и насиља а нереда ће бити...

NATO STEP BACK NO PLACE FOR YOU IN SERBIA!!!

EU YOU WILL NOT CONQUER LAND OF THE SERBS!!!

СРБИНЕ БРАТЕ ЗАР ИМ ВЕРУЈЕШ? ЖЕЛЕ НАМ ЗЛО ЛИЦЕМЕРИ ЗАПАДА, НЕ ДАЈ СЕ ПРЕВАРИТИ!!!

Подели на овим сајтовима

Two buses which departed from Lviv carrying activists on Friday, arrived in Kiev on Saturday morning, following a nine hour journey.

The trip to the Ukrainian capital was relatively uninterrupted, even though the busses passed through several checkpoints. Once inside Kiev, the bus was stopped about 2 kilometres (1.2 miles) from Independence Square.

Activists marched towards the square and had their names, year of birth and blood group noted at a barricade. They then made their way to their temporary accommodation near Independence Square.

Подели на овим сајтовима

Ma ljudi ne prizivajte necastivog i kod nas. Nase ``prolece`` je odavno proslo. Sta su imali da urade, uradili su.

Ono...slazem se sa tobom, ali ipak ako odluce mogu da naprave ovakve nerede gde god im padne napamet, pa i kod nas. Naravno da nam je sada svima jasno da ako se pobunimo da necemo u Evropsku zajdnicu, imacemo opet Otpor, ili Udar...Ovo je opomena svima, "Ko nece sa nama, razoricemo ga!".

Подели на овим сајтовима

Расколници објавили позив Московској Патријаршији да почну преговоре којима ће се њене епархије у Украјини ујединити са расколницима у једну "цркву" аутокефалну коју ће све помесне Цркве признати...

Опубликовал Прес-центр Київської Патріархії22.02.2014 15:51

з приводу необхідності невідкладного подолання
розділення Православної Церкви в Україні

Преосвященні владики, всечесні отці, дорогі брати і сестри!

У цей трагічний і доленосний момент історії українського народу як ніколи очевидною є потреба подолати розділення Православної Церкви в Україні, яке триває вже понад 20 років, та утворення в Україні єдиної Помісної Української Православної Церкви.

Існуюче розділення тісно пов’язане з розділенням у суспільстві, живить його і підживлюється від нього. Єдина Помісна Церква повинна і могла би відігравати потужну миротворчу та об’єднуючу роль в суспільстві, сприяти порозумінню між різними силами, недопущенню розпалювання ворожнечі на національній, релігійній, регіональній, мовній основі. Замість цього ми не раз бачили, як суперечності між нашими Церквами лише поглиблювали суспільні розділення. З допомогою Божою цьому слід покласти край.

Звертаємося до єпископату і духовенства Української Православної Церкви (Московського Патріархату) – нам слід відкинуті всі колишні образи та залишити в минулому суперечки. Маємо негайно розпочати діалог про об’єднання в єдину Помісну Православну Церкву.Переконані, що Вселенський Патріарх та більшість інших Помісних Православних Церков з радістю приймуть наше спільне рішення про подолання в Україні церковного розділення та визнають автокефалію єдиної УПЦ.

Дорогі брати і сестри! Від слів про необхідність об’єднання мусимо переходити до справ, бо лише у справах виявляється щирість нашого спільного бажання припинити розділення Церкви в Україні.

Нехай Бог допоможе нам у добрій справі на благо Церкви і України!

За дорученням Священного Синоду
УПЦ Київського Патріархату

З любов’ю у Христі –

ФІЛАРЕТ,
Патріарх Київський і всієї Руси-України

Такође су објавили позив и једној секти да се уједини са њима:

Звернення Священного Синоду Української Православної Церкви Київського Патріархату до Української Автокефальної Православної Церкви

Подели на овим сајтовима

Misljenja sam da Putin jako mudro u ovom momentu reaguje, pustice da se stvari odvijaju bas kako njemu odgovaraju a onda nece sigurno dozvoliti da budu Rusi ugrozeni. 

Slusao sam neke price o tenkovima i slicnim glupostima, svima je postalo jasno da se tenkom vise nista ne postize, videcemo za par dana sta ce se desiti.

Ne verujem da u Srbiji mogu da budu ovako krvavi sukobi, mislim da su Srbi jako opasni kad su ugrozeni od stranog neprijatelja a medjusobno od Timocke bune ne znam ni za jedan veci sukob medju samim Srbima.

Naravno ne racunajte podelu na komuniste i cetnike. Komunista medju sSrbima je bilo relativno malo a u protestima i carkama manje je poginulo ljudi nego u obracunima mafijasa po ulicama Srbije.

Подели на овим сајтовима

Киево-Печерскую Лавру охраняет самооборона Майдана

23 лютого 2014

NEW! В 01:49 спикер УПЦ протоиерей Георгий Коваленко на своей официальной странице в фейсбуке сообщил: 

«Людей возле входа в Лавру становится больше, в том числе и верующих УПЦ. Братия не спит, студенты семинарии не спят, звонит колокол семинарского храма. Ситуация спокойная, но напряженная».

ПРОСИМ МОЛИТВ!

Следить за ситуацией можно по веб-камерам, установленным вокруг Лавры.

Например, у входа в монастырь: 

На овом линку погледајте шта се дешава у Манастиру:

http://www.ivideon.com/tv/camera/100-cd29a1000f86a2a81e727ede63779461/0/?lang=ru

Подели на овим сајтовима

Не свиђа ми се ово ништа, Руси су слабо реаговали...

„Ако хоћеш да промениш свет, поправи прво себе."
(Свети владика Николај Српски и Свеправославни)
Онај ко хоће пронађе начин, онај ко неће пронађе оправдање.

Подели на овим сајтовима

Во всех храмах Русской Православной Церкви молятся за мир в Украине

Святейший Патриарх Московский и всея Руси Кирилл выступил с обращением ко всей полноте Русской Православной Церкви в связи с событиями на Украине.

Также по благословению Святейшего Патриарха во всех храмах за Литургией 23 февраля на сугубой ектении будут возноситься особые прошения о мире на Украине, а также будет совершена заупокойная ектения с включением прошения о упокоении погибших в результате столкновений на Украине.

Подели на овим сајтовима

Не свиђа ми се ово ништа, Руси су слабо реаговали...

Ja bih ipak bila uzdrzanija u svojim navijackim zeljama. Sta nama ima da se svidja ili ne svidja.

Nije nasa koza i nisu nasi zivoti i sudbina u pitanju.

I nije ovo utakmica pa da ti se nesto svidja ili ne svidja.

Подели на овим сајтовима

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...