Jump to content

Јефимија Крунић

Члан
  • Број садржаја

    484
  • На ЖРУ од

  • Последња посета

Everything posted by Јефимија Крунић

  1. Iskreno, meni nije jasno kad su davali monaske zavete, poslusnost, skromnost itd, a sad tolika bitka i mozes misliti razocarenje sto nisam episkop. Svaki put je izgibenije na saboru, jer eto monasi ne mogu da prihvate da nisu sposobni, pametni i duhovni...Ovo je za rubriku " Bez reči".
  2. Znaci od reci do reci je istina, to se desavalo i svim drugim zemljama, ali su nama tada bile daleke i nisu nas interesovale...Pa drugovi to je to, istorija je pokazala i pokazuje da se scenaria uvek ponavljaju. jos jednom BRAVO za dobru analizu i dijagnozu
  3. Bogorodice djevo raduj se, blagodatna Marijo!, Gospod je sa tobom! Blagoslovena si Ti medju zenama , i blagosloven je plod utrobe tvoje jer si rodila Spasitelja dusa nasih!
  4. http://zoranvujcic.com/2013/07/bitka-gaziranih-pica-protiv-domacih-sokova-i-zdravlja-izgubljena-bitka-ako-budemo-pametni-i-posteni.html#more-100
  5. Недавно сам пронашла ове странице на интернету, и обрадовала сам се, јер се напокон удружила научна и стручна јавност, да се обрачуна са разним продавцима магле. На овој фб страници скупљени су људи од струке, људи који су читав живот провели по лабараторијама и на факултету,који имају иѕа себе акдемске каријере, који су објављивали своје научне радове али и који знају ко је ко у научном свету и коме треба веровати. Основали су ову страницу да би се борили против надрилекарства у Србији, које је завладало задњих двадест година. Један од иницијатора је професор са хемисјког факултетеа Зоран Вујчић који је почео да се бори на свом блогу "Хемија око нас"http://zoranvujcic.com/ остали су прихватили и отворили ову фб страницу https://www.facebook.com/groups/302677899828770/?fref=ts. Мислим да смо ми као хришћани одговорнији од осталих, и да треба да дигнемо глас против оваквих погубних деловања разних надрилелара
  6. " Момак мора да буде јунак, а девојка не сме да поружња, ако је момак јунак девојка неће да поружња". + Владика Данило Будимски
  7. Уф, овоје много озбиљнија тема, имате код Скот Пека, који је писао неке књигице лаке психологије, али његова књига " Људи лажи" управо описује искуства која ја имао са психопатама који су долазијли код њега. Описао је управо то демонско у њима, и није се шалити са тим, јер су у стању да преваре и искусне психијатре. Постоји доста литеретуре о томе, али их је тешко препознати, осим ,као што неко рече ниси имао искуства. Моје искуство је било погубно, иако кад сам дошла себи и кад сам схватила, хтела сам да му дам то на знање и отпутовала сам хиљаде километара да би га истукла! Моја пријатељица се једва извукла, и још има последице, ,итд, Немамо ми одбрамбене механизме за те људе, они су углавном изузетно интелигентни, јер наравно да им мозак ради триста на сат,не спречава их савест,иопасно је сукобити се са њима, а још опасније мислити да их можете променити. Ко је са њима живео, и био емотивно укључен, или је изашао из тога са траумама, које само Бог може да зацели, или ако останеш у тој вези да би преживео, временом постајеш исти.Циљ психопате је да разори личност, и да све што виде да је добро, имају потребу да униште. Постоји један кинески назив за такве људе, и каже се да су то они којима је срце од сламе.
  8. Ово ми је занмљиво, али која боја се користи, и да ли тако могу да се фарбају сви материјали, или само пластика и метал?
  9. У овим зрелим годинама, човек почиње да размишља о томе, највише зато што претходна генерација полако одлази, и наш ред долази. Елем, ја кад размишљам о смрти знам да ћу бити у страшном страху, јер сам присуствовала смрти ближњих, а и знам у каквом су страху били и неки монаси , који су читав живот провели стремећи ка Господу. Страх је огроман и неће ме сигурно заобићи, али надам се да ћу угледати Христа и да ће ме његова светлост неисказана привући. себи, и да ћу видети у њему и све моје ближње.
  10. Мислим да нам је тешко схватити шта се дешава у тој безвременској димензији, где не влада ни време ни материја оваква какву ми познајемо, тако да то чекање на васкрсење из наше перспективе, мислим кад умремо, може изглдети као трен, то јест нећемо бити свесни тада колико је прошло времена које познајемо. Овде баратамо само са оним што нам је познато , и покушавамо да пренесемо тамо, где то нема никакво значење. Мислим да је свесност присутна, али која и какава ми то не знамо, чак и неки подвижници који су имали искуство виђења, иако никад нико од њих није сигуран да ли је то стварно, нису знали да опишу свој доживљај, већ су користили неку важећу терминологију која би што ближе то представила. .
  11. Ono...slazem se sa tobom, ali ipak ako odluce mogu da naprave ovakve nerede gde god im padne napamet, pa i kod nas. Naravno da nam je sada svima jasno da ako se pobunimo da necemo u Evropsku zajdnicu, imacemo opet Otpor, ili Udar...Ovo je opomena svima, "Ko nece sa nama, razoricemo ga!".
×
×
  • Креирај ново...