Jump to content

Грађански рат у Украјини

Препоручена порука

Јулија је окупљенима на Тргу Независности ("евромајдану") рекла:

Уверена сам да ће Украјина у скорије време бити члан Европске Уније и онда ће се све променити!

Za jedno 20-30 godina možda i bude...

Подели на овим сајтовима

Ovi su legendarni. Protesti, protesti i samo protesti...do eshatona. :))

23:23

Ultra-Radical Ukrainian opposition group Right Sector said on Saturday it would continue protests in the capital Kiev despite parliament's vote to oust President Viktor Yanukovich.

Гледао сам, на Бибисију, новинар иде и испитује људе на тргу у Кијеву шта сада после освајања власти и они одговарају:

Па можда ћемо се повући...

Остајемо на тргу и не идемо нигде без обзира на све...

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Гледао сам, на Бибисију, новинар иде и испитује људе на тргу у Кијеву шта сада после освајања власти и они одговарају:

Па можда ћемо се повући...

Остајемо на тргу и не идемо нигде без обзира на све...

:))  A koji su im sad zahtjevi?

Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti.

Подели на овим сајтовима

:))  A koji su im sad zahtjevi?

Мени су деловали као нормални људи док нису зинули и рекли шта имају...

А да сада се сетих. Један од људи је изнео захтев да се Јанукович обеси ту на тргу на јелки и да његово тело виси да га сви виде и још је рекао да поред Јануковича треба обесити још неке политичаре који нису подржали њихову побуну...

Подели на овим сајтовима

Meni nije jasno, Ukrajina ništa neće da dobije, samo ponovo se proliva krv, mladih ljudi, a moji Poljaci pozivaju se od Poljske Vlade na solidarnost sa Ukrajincima koji nose zastave OUN i deruse "BANDERA je pobedo"!!! a oni su fašisti koji su uzeli Poljsku zemlju i stalno atakuju na Poljake.

Nadam se da većina vas sa foruma zna ko je bio Stjepan Bandera ?

Подели на овим сајтовима

20.35 - Јанукович би требало да се врати овде и суочи са демонстрантима, поручила Јулија Тимошенко са Трга независности у Кијеву.

Kao što bi Timošenkova trebalo da dođe u istočnu Ukrajinu i suoči se sa demostrantima. :)

• Волим 1

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Evo još zanimljivih linkova od nas:

Česi protestuju neće ukrajinske banderovce kao izbjeglice, Sobotka je premijer 

SOBOTKO, NECHCI V ČESKU BENDEROVCE! 

http://www.smartnews.cz/2014/02/22/sobotko-nechci-v-cesku-benderovce/

Jedan stariji članak koji sam ja postovao i na FB i ovdje na Forumu odmah čim je izašao a koji je

kako sad to vidim, mogao naznačovat da je nešto trulo u državi Ukrajini, zanimljiva je i ta slika tamo.

Radilo se o tom da tada Ukrajina u oktobru 2013. nije poslala nikog na pristupne pregovore u EU,

trebali poslat delegaciju u Evropski Parlament u Štrazburu ali se navodno nisu mogle obe strane

dogovorit na tom ko će im biti na čelu te delegacije, neko s vladine strane ili opozicije, sad je jasno da se

radilo o namjernoj opstrukciji i sabotaži iz vladnih krugova i Janukoviča a odatle je sve ovo zlo i započelo.

Nisu se čak ni izvinuli ili poslali obavještenje da ne dolaze, tamo u Štrazburu se čekalo na njih, koji carevi.

Vučić bi za ovako nešto u Srbiji ponudio ne ostavku kompletne vlade već grupni vladni harakiri ili tako nešto.

Šok pro EU! Ukrajinci nenašli lídra delegace do EP – tak to odpískali

http://www.smartnews.cz/2013/10/15/ukrajinci-se-nedohodli-kdo-p-ovede-delegaci-do-ep-tak-tak-se-na-to-vykaslali/

tele-dv%C4%9B-matky-kopie-400x266.jpg

Подели на овим сајтовима

21.00 - Потенцијално угрожена два српска монаха у манастирском комплексу у Кијеву где се догодио инцидент, јавља специјални извештач РТС-а из Кијева. Демонстранти су упали у први део манастрирског комплекса, а два српска монаха са осталим свештенством се налазе у другом делу. За сада су добро, али у лаври влада паника јер су демонстранти антируски настројени и желе лавру да предају Украјинској православној цркви.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

The Obama administration on Friday called for quick implementation of an agreement between Ukraine's president and the opposition to end violence, yet warned the deal was fragile and that it could prove difficult to persuade hard-line protesters to lay down their weapons.

http://seattletimes.com/html/nationworld/2022967001_apxunitedstatesukraine.html

:aplauz:

Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti.

Подели на овим сајтовима

Sada Kliczko koji pregovara sa unijom i SAD mora da nahrani Ukrajince i da im da mnogo više do tanjira nego što su hteli da im daju Rusi, Ako ne daju to znači da je Majdan bio potreban da jedna oligahija zameni drugu a Majdan će postati simbol gluposti traćenja života za te koji će to iskoristiti.

Подели на овим сајтовима

Готовится захват Киево-Печерской лавры

22.02.2014

Десятки боевиков с битами «взяли под охрану» (заблокировали мусорными контейнерами) входы на территорию Киево-Печерской лавры, сообщает источник «Украинской правды».

Они пытаются договориться с монахами Московского патриархата о том, чтобы те освободили «украинскую святыню» добровольно, пока они не получили «добро» от т.н. «патриарха Украины-Руси Филарета». Команду от последнего они ждут в течение ближайших часов.

Как сообщала "УП", евроинтеграторы заблокировали подъезды и к воротам Почаевской лавры.

Колико сам успео да разумем:

Десетине милитаната са палицама "преузели су под своју заштиту" (блокирали контејнерима) Кијево-Печејску Лавру

Они покушавају да преговарају са монасима да добровољно напусте "Украјинско светилиште" јер немају "благослов" такозваног патријарха украјинског Филарета.

Улаз у Кијево-Печејску Лавру је блокиран.

Подели на овим сајтовима

Колико сам успео да разумем:

Десетине милитаната са палицама "преузели су под своју заштиту" (блокирали контејнерима) Кијево-Печејску Лавру

Они покушавају да преговарају са монасима да добровољно напусте "Украјинско светилиште" јер немају благослов такозваног патријарха украјинског Филарета.

Улаз у Кијево-Печејску Лавру је блокиран.

Kako sektasi i raskolnici odmah ugrabe priliku!

Подели на овим сајтовима

«Правый сектор» привязал начальника Чопской таможни к столбу

chopskaya_tamozhnya.jpg?itok=m6Za89tE

http://ukrpravda.ua/sites/default/files/styles/img_650x650/public/chopskaya_tamozhnya.jpg?itok=m6Za89tE

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...