Jump to content

Грађански рат у Украјини

Препоручена порука

Нешто размишљам...Хитлер се олупао о Русију

I Napoleon...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

На Тајланду се из дана у дан повећава број жртава, а оног несрећног говрника су упуцали пред свима. И?

У Египту око 30 мртвих. И?

Ко прича о томе?

Ау, да. Ти људи који су погинули нису погинули за рад борбе за улазак у ЕУ тако да се њихов живот не цијени подједнако!

"Британски министар спољних послова Вилијам Хејг изјавио је „да догађаји у Украјини нису сукоб између Русије и Запада“. Мене догађаји у Украјини враћају, односно подсећају, на ставове Вашингтона око догађаја у СФР Југославији 1991. Све се одиграва по истом сценарију.

Могао бих да извучем из архиве „Политике“ текст који сам писао 1991. и да само уместо СФРЈ ставим Украјина.

Наиме, почетком 1991. Вашингтон је стално упозоравао врх ЈНА да се у очувању Југославије не сме користити сила, док такво упозорење онима који су силом радили на рушењу те државе није упућено. А до распада Југославије дошло је управо бруталном силом.

Сада из Вашингтона и Брисела долазе скоро иста упозорења властима у Кијеву „да се сукоб мора решити на миран и политички начин“. И наредни потези, који се најављују, ако Јанукович не послуша западне савете, исти су као и 1991. за Југославију.

Економске и политичке санкције, стављање одређених украјинских политичара на црне листе за визе и путовања и њихова медијска сатанизација…

САД су против тога да Јанукович уведе ванредно стање у граду и земљи где улица силом заузима владине зграде. Да ствари погледамо формалноправно, је ли Јанукович добио власт на легалним изборима? Јесте.

Има ли већину у параменту? Има. Одлучио се због економских разлога на заокрет према Москви, избиле су демонстрације опозиције, демонстранти и полиција се сукобљавају. Нико ту није нежан. Молотовљеви коктели и камене коцке демонстраната исто тако су опасни предмети као и гумени меци полиције.

Ко је бојевом муницијом усмртио пет или шест демонстраната још није доказано. Мотива за тако нешто имају и једни и други. Најпрофитабилнија улога у таквим сукобима јесте статус политичке жртве. Одмах сте на ударним вестима Си-Ен-Ена, сва вам је помоћ доступна.

Међу демонстрантима на улицама Кијева и на барикадама неколико пута су били највиши функционери ЕУ. Дали су подршку опозицији, што је мешање у унутрашње ствари једне земље.

У владиним зградама нису примећени функционери Русије. Они су Украјини дали прву траншу од 15 милијарди долара кредита.

Покушајте да силом заузмете било коју владину зграду у било којој држави на Западу. Америчка национална гарда силом је интервенисала када су у Лос Анђелесу пре тридесетак година избили расни немири.

Американци имају у приручнику копнене војске поглавља која таксативно регулишу употребу армије САД у случају грађанских немира.

Битка за Украјину јесте почетак битке за Русију."

Нек нам Бог да среће да се врате дани, славни дани наше прошлости...

Подели на овим сајтовима

Сада из Вашингтона и Брисела долазе скоро иста упозорења властима у Кијеву „да се сукоб мора решити на миран и политички начин“. И наредни потези, који се најављују, ако Јанукович не послуша западне савете, исти су као и 1991. за Југославију.

Dok u isto vreme naoruzavaju pobunjenike po Siriji ...

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

I to je jedan od dokaza da je Ukrajina veštačka tvorevina. "Uwaga" je poljska reč i bukvalni prevod bi bio "pažnja". Inače je Ukrajina otela Galiciju i Voliniju mojim Poljacima.

A ko je  Poljacima dao Galiciju i Voliniju? Posto je, velis, njihova ...

Подели на овим сајтовима

A ko je Srbima dao Kosovo?

ma njih zbunjuju ti nazivi: volinjski, galicija, ja koliko znam to su istorijske poljske zemlje,

kao na primjer što je zakarpatska Rus češka istorijska teritorija i bila u njenom sastavu:

http://cs.wikipedia.org/wiki/Podkarpatsk%C3%A1_Rus#Historie

Подели на овим сајтовима

ma njih zbunjuju ti nazivi: volinjski, galicija, ja koliko znam to su istorijske poljske zemlje,

kao na primjer što je zakarpatska Rus češka istorijska teritorija i bila u njenom sastavu:

A od kada su Cesi tu gde su pa je to istorijski njihova zemlja?

Подели на овим сајтовима

A od kada su Cesi tu gde su pa je to istorijski njihova zemlja?

čitaj tamo na linku što sam ti ga dao

Češka kao i Hrvatska je bila u personalnoj Uniji s austrougarskom

krunom što  znači da te zemlje nikad nisu postale habzburško

vlasništvo ali vi Srbi to volite nazivat okupacijom ili ropstvom

jer vam se to valjda zbog nečeg tako više sviđa iako  je ustvari

personalna Unija pravno, međunarodno i istorijski sasvim nešto

drugo, zemlje u tom statusu nikad nisu postale tuđima i zato su

po raspadu Habzburške monarhije odmah bile vraćene Česima

i Hrvatima a to bez ikakvih dilema i sporenja. Problem je što Habzburzi

nisu ispoštovali status Češke i Hrvatske u personalnoj Uniji čijim garantom

je čak bio i Vatikan a i zbog toga je Vatikan među prvima priznao Hrvatsku.

Подели на овим сајтовима

Malo su preterali, u Poljskoj se samo uslovno rečeno bolje živi nego na Ukrajini i to zahvaljujući jakoj dijaspori. Poljaka ima više u svetu nego u samoj Poljskoj. U Poljskoj ima jeftine hrane zahvaljujući dobroj organizaciji ljudi koji se bave tim poslom.

Drugi link nije ništa neobičan, u Boru je katolički sveštenik Ukrajinac, i kod našeg prvog susreta ja ga pitam : "Ko Vam je bio od predaka Poljak"? i onda počinje " pa jeste pa nije pa... " i na kraju neko jeste.

Kličkovi su Nemci, oni su naseljeni za vreme Katarine Velike Oleh Jaroslavovič isto ima poreklo nemačko, Jacenjuka je iz kuće Petrovića...

Подели на овим сајтовима

čitaj tamo na linku što sam ti ga dao

Kaze sloveni od 4. veka su poceli da se naseljavaju a pre njih su bili Dacani, Get i Kelti ... E sada sloveni su i cesi i istali ...pa sada ne znam ...

Подели на овим сајтовима

Isti onaj koji je dao Poljacima Galiciju ili Ukrajincima ...Pa danas jednima a sutra drugima ....

Više ima groblja ili kako mi kažemo mogila poljskih oko Lavova, Ternopilja i Ivanova nego što ima Ukrajinaca u celoj Malopoljskoj.

Moji su svi rođaci iz Malopoljske a imam ih koji se izjašnjavaju i kao Ukrajinci.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...