Jump to content

Spavanje, ritam i poremecaji

Препоручена порука

Ovu temu sam otvorio zbog otac Ivana i njegovog pitanja da li uopšte spavamo. Razmislio sam o tome malo proračunao i shvatio da spavam oko 6-7 sati u proseku, a da retko kad spavam više od 8 sati. I to nije problem što kasno ustajem, nego što kasno ležem, a jednostavno i kad legnem ranije sem u ekstremnim situacijama ne mogu da zaspe. Mislim navikao sam da legnema da legnem da spavam oko 3 sad evo uopšte mi se nespava. I ono odspavam 7 sati i to je 10 sati vreme za ustajanje, i još ako imam neke obaveze pa moram ranije da ustanem. 

Sad mi je malo lepše što se predavanja na faksu tiče pa nemoram rano da ustajem, ali znam kad sam morao u 6 da ustajem, na spavanje sam išao oko 1. To je je**no samo 5 sati spavanja. Da li treba da se zabrinem. A što je najgore ne osećam se uopšte umorno u toku dana, sve normalno.

Mada sam jedno vreme pokušavao uberman sleeš, tehnika da spavaš samo 2 sata, pa da nije ostavilo neke osledice :D

A kad zaspem spavam ko beba kako legnem tako se probudim, čak u 90% slučajeva ništa ni ne sajnam.

Koliko i kako vi spavate. Da li neko još ima ovakvih problema

Подели на овим сајтовима

Blago vama, ja nikako da dostignem taj ideal od 6-8h, sto i jeste najzdraviji prosek spavanja. Ja spavam 10h svaku noc, kad sam bila mladja i po 12. hah, mozda to zavisi od nekih drugih faktora u bioloskoj strukturi coveka, ne znam. Jer ja licno ako spavam samo 8h posle se ceo dan osecam kao da nisam spavala uopste, nakon 10 se osecam odlicno. A eto potreba za snom se godinama smanjuje, mozda kad budem imala 80 cu se svesti na taj prosek od 6-8h :D

Подели на овим сајтовима

Imam dete od 2 godine i zamislite imam jos jedno dete od 1 godinu. :)

E da imam i podocnjake od nespavanja zbog njih :) puno pozdrava san je nekad gubljenje vremena a ponekad lek :)

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Nedovoljno.

Sitna deca. I to sto spavam nije kvalitetno. Uvek na oprezu da ih cujem. 4-6 sati kako kad.

Хвала, такође :) До скора нисам ни толико...

Земаљско је за малена царство, а небеско увек и до века.

Подели на овим сајтовима

Спавање... шта је то ??? :) Имам бебу од 4 мј и дјечака од 4 год. Беба ноћу 2 пута једе, а дјечак устаје у 6 ујутро... Ја лијежем око поноћи... хммм спавам ли бар 2 сата???? :)

"Данашњи људи не мисле о вечности. Нису схватили дубљи смисао живота. Нису никада осетили оне друге, небеске радости."

Старац Пајсије Светогорац

Подели на овим сајтовима

da li uopšte spavamo

Јако, јако мало! У просјеку 5 сати и то у тих пет сати урачунавам и оних петаестак минута, до пола сат, што се понекад одкуња поподне! Навикла сам организам тако! Једном ми се десило да нисам спавала четири или пет дана, али то је био посебан период мог живота :)

Све у свему, не спавам! Тј. спавам, али јако мало!  :-  

Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4)

Подели на овим сајтовима

pitanje za ove tri mame (Taša, Jelena*, Duška) :Zašto bdijete celu noć nad decom?

Ни сама не знам... али бдијем...

"Данашњи људи не мисле о вечности. Нису схватили дубљи смисао живота. Нису никада осетили оне друге, небеске радости."

Старац Пајсије Светогорац

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...