Jump to content

Брак - заједница мушкарца и жене

Оцени ову тему

da li biste stupili u brak bez ljubavi?  

186 члановâ је гласало

1. 1. da li biste stupili u brak bez ljubavi?

• da
      5
    • ne
      158
    • mozda
      13
    • da iz interesa
      5

Препоручена порука

A te osobine je stekao skoro vas muz ili ih je imao i ranije? Posto ste vec duze u braku, imate i decu.

I ne razumem kako krade? Je li imao problema sa zakonom? Zatvor i slicno?

Како краде ? Нпр. скине ти новац са картице и не пријави ти (ако зна твој пин), или ти пријави кад провалиш па каже да је заборавио да ти каже. За то се не иде у затвор.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• Одговори 3.3k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

Моја сестра има другарицу која је у браку већ 10 година. Имају двоје деце. Наследила је новац који је он присвојио и потрошио на дрогу. Тако је и открила да је наркоман. Одлазили су у саветовалишта. Увек се надала да ће се коначно променити. Одлучила је да се разведе, али ипак није. Он се и даље дрогируцка и крадуцка и лажуцка и агонија се настављуцка.

Мој пријатељ ради у Хитној помоћи. Довезли су девојку мртву. Оверила је. Покушавали су да је оживе и у томе су успели. Кад је отворила очи, рекла је мом пријатељу:

— П. ти м. упропастио си ми стонд.

Он јој је шокиран одговорио: — Девојко, донели су те мртву.

А она ће њему: — Заболе ме.

До људи који користе опијате је јако тешко допрети јер им ништа није важно. Они око себе шире огромну несрећу. Нек вам је Бог у помоћи.

Подели на овим сајтовима

Draga Nado, ja bih se prvo obratila nekom bračnom savetovalištu u blizini, uz pretpostavku da ima neko u blizini. Za to, naravno, mora da postoji motivacija i kod supruga i kod Vas. Ljudi mogu da se menjaju AKO TO ŽELE.

Trajanje procesa može da varira, ali ume da bude jako bolan. Usput, niko ne garantuje da će se sve završiti sveopštim veseljem. Međutim, kao dete razvedenih roditelja, mislim da je bolje za decu da se roditelji na iole razuman način razvedu nego da otežu sa tim. To može izuzetno loše da utiče na sve, da se upletu u neke jako loše obrasce odnosa.

Ako može da uspe može; ako ne može, pa, potrudili ste se...

I kao najvažnije, razmislite dobro o sopstvenoj motivaciji za ostanak u braku ili za razvod. Mislim da nam nije dobro kad nas najviše na to primorava krivica, a ne ljubav prema ljudskom biću...

"We are such stuff
As dreams are made on; and our little life
Is rounded with a sleep."

Подели на овим сајтовима

Како краде ? Нпр. скине ти новац са картице и не пријави ти (ако зна твој пин), или ти пријави кад провалиш па каже да је заборавио да ти каже. За то се не иде у затвор.

Naravno. Ako ona ima svoju karticu.

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Драга Надо,

ако твом мужу нису ауторитет - срећа деце и срећа тебе, његове жене,

да ли он има некога кога он доживљава као ауторитет и кога ће послушати?

Да ли си покушала да идете код брачног саветника, ради проналажења компромиса?

Молитву Богу не запостављај, како за себе и децу, за њега још и више.

Појма немам које добро ће из тога произаћи, знам да је Бог Добар и Многомилостив.

Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији!
Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761

Подели на овим сајтовима

Моја мука је мој муж. Моја радост су моје двоје деце. Али ова мука не иде са овом радошћу, зато...

Хоћу да вас питам... Када муж краде, лаже, користи лакше наркотике (марихуану), има проблем са наглашеним либидом и просто не налази у себи вољу да те ствари промени

Због тог наглашеног либида ,као млада и наивна девојка си и изабрала свог супружника. Стварно не капирам,да жене толико греше у процени приликом избора партнера за цео живот,до те мере,да ће ускоро да праве четврти, под називом "сигурна насеља"(противу мушког насиља)

Сад као одговор иде она прича,али он је био пре супер,али се у браку променио и одлепио!?

Па и ако је тако,онда треба размислити,шта га је навело да тако клоне духом,и не нађе утеху у жени и деци,већ у вутри,која је синоним за губљење воље...

Било како било пре свега због деце,брак треба по сваку цену спасавати,јер чисто сумњам да и њему деца нису радост,па таман био наварен ко мајка...

И још једна ствар: Никако не примај савете од људи из растурених,промашених разведених бракова,већ се пре свега посаветуј са добрим и исусним духовником.

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Помаже Бог,

Моје име није Нада, али је та нада једино што ми је у неким обрисима остало. Па...

Тему сам насловила овако јер просто не могу да нађем пригодне речи да опишем њену тежину. Пријавила сам се на форум јер бих волела да чујем речи људи који су у вери, а то ми много значи.

Праштајте ако кога саблазним.

Моја мука је мој муж. Моја радост су моје двоје деце. Али ова мука не иде са овом радошћу, зато...

Хоћу да вас питам... Када муж краде, лаже, користи лакше наркотике (марихуану), има проблем са наглашеним либидом и просто не налази у себи вољу да те ствари промени, да се осврне око себе и види колико је свет леп, колико су му дечица дивна, колико је Господ милостив, колико га супруга његова трпи...

Шта онда? Шта онда та супруга да ради, како са тим да живи? Један смо организам. У светој тајни брака. А опет, како можемо бити један, када један део тела лаже други, безочно лаже...?

Ћутати = саглашавати се.

Изаћи из приче = одбацити човека и показати небригу за његово спасење.

А опет, има и она пословица - неће баба силом у Рај.

Волела бих да чујем ваше мишљење. Хвала и свако добро.

Draga Nado ,dobrodošla na forum,i kako reče o. Ivan nadam se da ćeš lakše doći do odluke, kako da postupiš.Na velikom si iskušenju i od tvoje konačne odluke zavisi i budućnost vaše porodice.Sigurna sam da to imaš u vidu bez obzira koliki teret nosiš i koliko ti je teško.Koju god odluku da doneseš,neće ti biti lako i na to moraš računati.Jako teško je odgajati djecu pored svakodnevnih problema koje imaš,ali će isto tako biti teško toj djeci objasniti zašto si odlučila (ako odlučiš) da dalje u život idete bez oca i supruga.Ako još uvijek ima ljubavi među vama (bar malo) bori se za nju (ako imaš snage) i potraži pomoć u savjetovalištu ili kod duhovnika i pokušajte zajedno unijeti svjetlost u brak gdje je ušao mrak kako ti reče.....Toplo te pozdravljam i želim da ti u životu bude mnogo bolje nego sada ......Svako dobro tebi i tvojoj porodici!

"Samo nas ljubav može spasiti!"

Подели на овим сајтовима

Па и ако је тако,онда треба размислити,шта га је навело да тако клоне духом,и не нађе утеху у жени и деци,већ у вутри,која је синоним за губљење воље...

Било како било пре свега због деце,брак треба по сваку цену спасавати,јер чисто сумњам да и њему деца нису радост,па таман био наварен ко мајка...

И још једна ствар: Никако не примај савете од људи из растурених,промашених разведених бракова,већ се пре свега посаветуј са добрим и исусним духовником.

Управо ово болдовано не треба радити. Ни по коју цену.

Он је клонуо духом, па се мало "дрогируцка", а жена треба да има разумевања и да трпи ... Ма важи...

И сад да дам савет по твом рецепту : Надо, никад не примај савете од старијих неожењених фрустрираних мушкараца који би своју позадину продали само да имају за кога да се ожене.

Подели на овим сајтовима

Ako još uvijek ima ljubavi među vama (bar malo) bori se za nju (ako imaš snage)

А где је ту његова љубав ако је лаже и поткрада ?

Јел то радимо кад некога волимо, или га поштујемо, искрени смо и све се са њим договарамо ?

Илузорно је причати о трпљењу и очувању љубави тамо где је љубав једносмерна.

Подели на овим сајтовима

А где је ту његова љубав ако је лаже и поткрада ?

Meni samo nije jasno ovo "potkradanje"? kako to? Pa valjda je sve zajednicko u braku? I novac. Kako moze muz da potkrada zenu? Hajde da kazemo da jer raspikuca, ide i pije, banci, drogira se i slicno, ali kako da "krade" iz svog vlastitog dzepa?

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

пре свега због деце

Ja pre svega pričam iz perspektive deteta iz takvog braka, doduše, odraslog, zato i tvrdim da pod hitno treba nešto da menjaju Nada i njen suprug.

Šta i na koji način, to je njihovo da odluče.

"We are such stuff
As dreams are made on; and our little life
Is rounded with a sleep."

Подели на овим сајтовима

Ух, тешка је ово и веома мучна тема! И тешко је уопште било шта рећи, јер сваки брак је прича за себе! Не постоји неко универзално рјешење! Ја ти никакав савјет не могу дати, а у веома смо сличним ситуацијама! Једино шта могу, то је да се молим! Колико за тебе да коначно ријешиш тај "проблем", за твоју дјецу, да буду жива и здрава, а толико и за твог мужа да пребродите све те недаће!

Нека је Господ с вама!

Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4)

Подели на овим сајтовима

Због тог наглашеног либида ,као млада и наивна девојка си и изабрала свог супружника. Стварно не капирам,да жене толико греше у процени приликом избора партнера за цео живот

Стварно не капираш.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...