Jump to content

миомира

Члан
  • Број садржаја

    242
  • На ЖРУ од

  • Последња посета

Скорашњи посетиоци профила

2315 посетилаца

миомира's Achievements

Интересује се

Интересује се (5/9)

131

Форумска репутација

  1. Јесам ли ја нешто пропустила или овде нико не помиње чињеницу да се Бог Пантократор оваплотио искључиво и само у људском телу, и васкрсењем спасао сву творевину? "Воскресеније твоје, Христе спасе, всју просвети вселенују". Зашто је тежиште теме на антропологији, а не христологији?
  2. Da je tvoj sin akter jednog od snimaka s Kacavendom, da li bi bio isto tako smiren i spor na ocenu situacije? Ovo sto ti radis deluje kao cisto licemerje i trolovanje. Da, postoji 50% sanse da je covek oklevetan na pravdi Boga. I 100% sanse da je sve istina. Pitanje nije sta o tudjim gresima mislimo Milos, ti i ja, nego sta treba da radi Sinod. Episkopu moze da sudi samo sabor episkopa i to iskljucivo uzevsi u obzir izjave svedoka cija rec moze biti relevantna na crkvenom sudu, a to nije Bojan Jovanovic, jer je u pitanju ozenjeni monah i fakticki bivsi hriscanin. Ako se ne nadju drugi svedoci, Kacavendu ceka samo Bozji sud, a crkveni se nece desiti nikada i s tim po svoj prilici treba da se pomirimo. A zasto nikoga iz Patrijarsije ove sablazni ne motivisu da se nadje nacin da se problem resi kanonski? Zato sto imaju razloga da se prave slepi i neobavesteni. Verovatno bi Marko Nicovic imao sta da kaze i o tome, kao kad je jos pre nekoliko godina iznosio pretpostavke o odnosu Kacavende i onog pedera stripera, koje su se pokazale kao potpuno tacne. A da su jedan procent entuzijazma s kojim su polivali pomije po Artemiju i minuciozno izucavali svaki racun i papiric iz eparhije Rasko-Prizrenske upotrebili na rasciscavanje ovih Augijevih stala, mozda bi danas neprijatelji Crkve imali manje razloga za trijumf. Artemije je ocito neuporedivo veci negativac od Kacavende. On je raskolnik i rusitelj Crkve, dok je Kacavenda etalon smirenja i oko crkve sve dok je u poslusanju Sinodu. Mada ko je tu kome u poslusanju nije sasvim ocigledno.
  3. Ali zato imas slobodu da ih kacis macku o rep. Episkopi se na hirotoniji na Jevandljelju zaklinju da ce cuvati sve kanone, pa bih se i ja pre orijentisala prema tome, nego prema tvojoj smirenoj proceni da svestenici iz hrama sv. Save sada treba da se "javno ispovede i pokaju", pretpostavljam dok im se pogled gubi u daljini. Ako kanoni nisu merilo (etimoloski i sustinski gledano), kakvu li tek vrednost ima tvoja "presuda" i kakve blage veze Sveti Duh s tim ima? I ne masi autoritetom vl. Atanasija, jer koliko si ti daleko od njega, toliko je on daleko od Apostola, dok se na Strasnom Sudu ne dokaze suprotno.
  4. Које канону мачку о реп? Којом вером и дерзновенијем лично ти процењујеш који су релевантни, а који не?
  5. Према канонима (нпр. 25. апостолски), казна за крађу је свргавање, а не кајање и јавно исповедање. Ако су крали, треба да иду на црквени суд, а не да се премештају.
  6. Da imaju tal s proizvodjacima cipsa, kao sto su svojevremeno imali s uvoznicima duvana i alkohola, mozda bi bio manji greh? O, slatko pravoslavlje. https://ru.wikipedia.org/wiki/Табачный_скандал
  7. Sopstvenu pesmu skrnavi javnim izvodjenjem, peva uzasno. Kao da nema nijednog prijatelja da joj kaze da ne izlazi pred narod s takvim nedostatkom dara.
  8. А још је сличнији источнословенским језицима, тј. руском. Све до Владивостока ћеш чути "художественный сочинитель/композитор, глубокая река, лесный цвет". Шта ћемо сад? Назире ли се крај овој филолошкој дигресији, која благе везе нема с Миславом Хорватом, осим ако сви колективно не страдамо од Аспергера па видимо дубоки смисао у овом гњављењу на потпуно нефилолошкој теми?
  9. Браво! Као што у Јастребарском децу није клао Павелић лично, него само тамо неки шјор Шиме и шјор Анте. А Срби морони не увиђају разлику и клевећу поштеног човека и државника.
  10. Medicina nije egzaktna nego primenjena nauka. I u njoj po definiciji nema aksioma.
  11. Да ли је неко од савремених стараца-пророка најавио ово што нам се дешава? Оци Тадеј, Пајсије, Порфирије, било ко други (не сећам се ко је још волео да пророкује)?
×
×
  • Креирај ново...