Jump to content

Размена мишљења о разним животно-психолошким темама

Препоручена порука

Bojim se samoce i neispunjenosti u starosti.Ono kad se okrenes iza sebe,oko sebe i zaviris duboko u sebe a vidis i osjetis prazninu,duhovnu prije svega.Starost je lijepa ako je imamo s kim podijeliti i gledati na zivot iza nas sa onom lijepom nostalgijom. :)

I lupi mi šamar onaj najjači, kad počnem da kukam nad životom i kad počnem da žalim sebe. Pokaži mi ono što imam,pokaži mi one koji to nemaju.Ne tražim ništa ,samo me podsjeti da dišem, i podsjeti me da ima i onih, ,koji ne dišu više..

Подели на овим сајтовима

samo bih volela da me tamo dočekaju unuci
bravo Sara....i ja veoma, takođe..... 1500_baby 1502_baby 1510_baby

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Каква бре старост, мало је људи којима сам појао опело у дубоким годинама...

Шта је старост?

40, 50, 60 година ?

Или 80, 90 ?

Људи у највећем броју умиру између 50 и 60 године, ко те прегура има шансу да "окошта" па да доживи старост.

Међутим појао сам на сахранама и онима који су имали 30, 20, 10, 1 година.

Ко хоће да се боји требао би да се боји наредног тренутка...мене мрзи, најке ми.

Подели на овим сајтовима

ne bih volela da se nadjem u kozi Paul Edgecomba (Zelena Milja film) nikako,ali ipak...kad pogledam...sta znam...

vise se bojim toga kad ce me Bog pozvati Sebi...

Подели на овим сајтовима

мало је људи којима сам појао опело у дубоким годинама
da, na žalost to je tačno...danas je izgleda srećan onaj ko doživi te 80.godine....i još ako je na nogama.....super!!!..

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Илузија  је погрешан, изобличен опажај извесних објеката или појава у стварности, условљен неким објективним или субјективним чиниоцима. Перцептивне илузије могу се срести у оквиру сваког чулног модалитета. Зато разликујемо: слушне, тактилне, густативне, олфакторне и сл. Код илузије, увек је реч о опажању (само искривљеном, нетачном) неког реално постојећег предмета или догађаја, за разлику од халуцинације, где не постоји реални објекат.

putevi.png

Da li ste se ikada zapitali ko ste Vi zaista? Da li ste se poistovećivali predstavom koju drugi imaju o Vama definišući Vas vašim zanimanjem, materijalnom situacijom, izgledom…? Koliko ste puta pogledali u sebe i tamo našli ogledalo koje je reflektovalo njihovo mišljenje kao Vaše?

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

najveći pronalazak u životu je pronaći sebe.

od kad se rodimo krene ispiranje mozga i zatrpavanje šablonima

i kako ostati svoj?

ako imaš sreće u nekom trenutku te nešto potakne da pronadješ ono što te čini jedinstvenim,

ali i ako uspeš da razdvojiš nametnutost od svojih stvarnih želja i osobina,šta ćeš s tim?

ispoljiti svoju originalnost u konformističkom društvu je mač sa dve oštrice.

svi smo manje više u iluziji da poznajemo sebe i druge.

I can't go back to yesterday because I was a different person then.  Alice in Wonderland

Подели на овим сајтовима

što se tiče poistovećivanja sa tudjom slikom o sebi, ne poistovećujem se jer ta slika bude najčešće sve samo ne ja,

ali imam običaj da pustim ljude sa predrasudama da razvijaju svoju pogrešnu sliku o meni i da ih ne demantujem

ljubav vidi sve,

neljubav je zaslepljena predrasudom

meni je stalo samo do prve

944569_10151367252621746_1021438715_n.jp

I can't go back to yesterday because I was a different person then.  Alice in Wonderland

Подели на овим сајтовима

Meni je ova definicija iluzije potpuna iluzija. Vise mi lici na definiciju halucinacije. Iluzija je nesto suptilnija precepcija, deo maste, a masta je izvor kreativnosti i ako je u skladu sa mogucnostima moze da lako postane realnost. 

Nekako me ovo pitanje asocira na konteplaciju nad smislom, tipa ''mozda je zivot samo san''. A svakako da za mene kao vernika znanje o zivotu i o sebi kao coveku spada u iluziju ako nije utemeljeno verom i svescu o Bogu, Tvorcu svega vidljivog i nevidljivog.

Подели на овим сајтовима

Jednom sam čula jednu zanimljivu stvar: " Nismo mi ono što mi mislimo o sebi, nego ono što drugi misle o nama" :)

P.S. Nemam iluzija, ali imam maštu :)

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...