Jump to content

Размена мишљења о разним животно-психолошким темама

Препоручена порука

Skromnost u materijalnom smislu. Ja sam konstantno Žedan. I to Žedan vere i da se o Bogu zbori.  Što se tiče vere halapljivo želim više da se približim Bogu. Da ga volim svim svojim bićem. 

Naravno mislio sam u materijalnom smislu, ali i u smislu ponasanja u drustvu i odnosu prema drugim ljudima, ne podnosim bahatost.

Подели на овим сајтовима

Одмереност, оно кад имаш осећај за филинг. Мислим на оно кад у правом тренутку кажеш праву реч. Али, мало таквих сам срео... То се ваљда зове бити кул...

Подели на овим сајтовима

Ми се увек хотећи или нехотећи откривамо другима, јако ценим кад други не злоупотребљавају то што виде и што им се покаже...

Пошто је изговорите, реч вама влада. Док је неизговорена, ви владате њоме.

Арапска пословица

Подели на овим сајтовима

Ми се увек хотећи или нехотећи откривамо другима, јако ценим кад други не злоупотребљавају то што виде и што им се покаже...

Odlicno a ja bi to stavio pod skromnost, sta mislis?

Подели на овим сајтовима

Postenje, jer sadrzi sve ostale vrline.

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Спремност за конфотацију и стајање иза свог мишљења...

никако не подносим људе који стално мјењају мишљење

„Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“

(Дин Расел)

Подели на овим сајтовима

па сад, тај појам искрености је мало шири појам...

...ја ту више мислим на отвореност....када нема фолирања, кад је човек оно што јесте.....нема скривања....када ти све каже и увек знаш шта мисли, и сигуран си да је то тако....и ти можеш све њему да кажеш....нема саблажњивања и сл.

Potpuno se slazem... ;)

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Čestitost. Odanost. Poštenje.

Čestitost - jedna čistota. Duše. Srca. Neiskvarenost.

Odanost - sposobnost da se daš, požrtvovanost, da voliš jednu/og, da se posvetiš.

Poštenje  - poštenost uma. Jasne misli, direktne. Svetle. Otvorenost. Čim je um takav, ni dela neće biti drugačija.

:)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...