Александар Милојков Написано Фебруар 8, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2015 Нема правила као таквог, Григорије. Библија се тумачи Предањем, животом и искуством Цркве. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Фебруар 8, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2015 Нема правила као таквог, Григорије. Библија се тумачи Предањем, животом и искуством Цркве. Otkrovenje se koliko znam ne tumaci bukvalno. Ali sta je sa prorockim knjigama iz SZ? Meni sve to zvuci bajkovito i nerazumljivo. Primer Izlazeci, gledat cu trupla ljudi koji se od mene odmetnuse: crv njihov nece umreti i njihov se oganj nece ugasiti - bit ce na gadost svim ljudima. Isaija 66,24 Na ove stihove se poziva Hristos kada govori o ognju i crvu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Klement Tulipov Написано Фебруар 8, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2015 Mene zanima , osoba koja odstupi od Crkve tj. promijeni vjeru pa zeli da se vrati kako se vrsi cin prisajedinjavanja , kroz ispovijest ili .. ? Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Фебруар 17, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2015 Evo konacno sam nasao snimak Ignjatije and Klement Tulipov је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Четник Написано Март 6, 2015 Пријави Подели Написано Март 6, 2015 Приметио сам да одређени верници додирују челом икону коју целивају.Поготово је по Русији то распрострањено,колико сам видео.Не нађох по интернету ништа о томе.Па ћу поставити питањe.Шта такво целивање значи и да ли је исправно тј да ли је пожељно? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Март 6, 2015 Пријави Подели Написано Март 6, 2015 Da li pravoslavni hriscanin koji je pozvan na rucak kod pripadnika druge vere , vegana, svojih rodjaka, treba da prihvati poziv za vreme posta ili ne ?Da li pravoslavni hriscanin sme da pozove svoje rodjake,druge veroispoveti ,vegane ,na rucak , na slavu ili na rodjendan ? Sme li da prima poklone,garderobu ,nakit ,zdravu organsku hranu ,sme li da ih ljubi ko bracu i sestre... ? Плутон је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
milan. Написано Март 6, 2015 Пријави Подели Написано Март 6, 2015 Da li pravoslavni hriscanin koji je pozvan na rucak kod pripadnika druge vere , vegana, Vegani su neka vera? Плутон је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zlaja Написано Март 6, 2015 Пријави Подели Написано Март 6, 2015 Приметио сам да одређени верници додирују челом икону коју целивају.Поготово је по Русији то распрострањено,колико сам видео.Не нађох по интернету ништа о томе.Па ћу поставити питањe.Шта такво целивање значи и да ли је исправно тј да ли је пожељно? Ovakvo pitanje na ovom mestu pokazuje koliko ljudi malo razumeju koje su to dogmatske teme. Александар Милојков је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Март 6, 2015 Пријави Подели Написано Март 6, 2015 Vegani su neka vera? Pa nisu vergani... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Март 6, 2015 Пријави Подели Написано Март 6, 2015 "верници додирују челом икону коју целивају." U konkretnim situacijama radim i ja tako.. Na primer, nakon pricesca kad uzimam naforu od drugog svestenika, ne celivam mu ruku da ne bi ostao trag Svetog Pricesca, vec celom dodirnem njegovu ruku, i to u znak pokornosti, a ikonu ili mosti po nekad dodirnem celom kao molitveni gest za prosvecenjem uma. Samo to nije dogmatski problem ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Blaža Željko Написано Март 7, 2015 Пријави Подели Написано Март 7, 2015 Poštovani Aleksandre, imam problem sa preko pola Vaših odgovora - umesto slova nizovi znakova pitanja! Ovo mi se prvi put dešava na ovom sajtu, pa pošto toga nije bilo pre, a sa istog računara se uvek logujem, predpostavljam da sa Vašim "encodingom" nešto nije kako treba!? Ne znam da li još neko ima isti problem ...ali ja naprosto ne vidim 60 - 70% Vaših odgovora a naročito izvesnom "Karađorđu". Ni quote ni Vaš tekst - sami upitnici! Ako drugi svi vide onda je moj računar pobrljavio! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Март 7, 2015 Пријави Подели Написано Март 7, 2015 Poštovani Aleksandre, imam problem sa preko pola Vaših odgovora - umesto slova nizovi znakova pitanja! Ovo mi se prvi put dešava na ovom sajtu, pa pošto toga nije bilo pre, a sa istog računara se uvek logujem, predpostavljam da sa Vašim "encodingom" nešto nije kako treba!? Ne znam da li još neko ima isti problem ...ali ja naprosto ne vidim 60 - 70% Vaših odgovora a naročito izvesnom "Karađorđu". Ni quote ni Vaš tekst - sami upitnici! Ako drugi svi vide onda je moj računar pobrljavio! Forum je 2011. prešao na novu verziju i desilo se da su neki raniji postovi izgubljeni (ne samo na ovoj temi), tj. vide se samo upitnici umesto reči. Nije do tvog računara. Александар Милојков је реаговао/ла на ово 1 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Фидер Написано Март 8, 2015 Пријави Подели Написано Март 8, 2015 Ако је антропоморфизација Бога погрешна јер Он је ванвременски и ванпросторни, дакле непојмљив за човека, на шта се онда односе речи из књиге Постања, ''Потом рече Бог: хајде да начинимо човека по свом обличју, као што смо ми...''? пошто видим да Александра нема неко време на форуму, може и неко други од теолога да одговори, ако то није против правила теме. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жика Написано Март 8, 2015 Пријави Подели Написано Март 8, 2015 Свети Григорије из Нисе каже да је Бог створио човека из бесконачне доброте и да се савршени облик доброте може видети како у стварању човека ни из чега, тако и у томе што га је у потпуности обдарио свим добрим даровима. Свето Писмо то изражава говорећи да је човек створен по образу Божијем што значи да је Бог људску природу начинио причасном сваком добру, јер ако је Божанство пуноћа добра, а човек је његов образ, онда образ налази сличност са Прволиком. Фидер је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Март 9, 2015 Пријави Подели Написано Март 9, 2015 Vegani su neka vera? Ma ,otkud znam . Moze biti ... ...nije im to neka vera ,ali je nacin zivota totalno drugaciji . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука