Jump to content

Како неправославни виде нас православне вернике ?

Оцени ову тему

Guest ага пије млеко

Препоручена порука

• Гости
Guest ага пије млеко

Дакле,како неправославни верници искрено, без преувеличавања врлина или занемаривање мана, виде нас православне вернике? Да ли ми сведочимо оно у шта верујемо и причамо ?  Да ли је нама Христова љубав на 1. месту или је то нешто друго ? Мислим да би било интересантно, а посве на духовну корист, да видимо какву прецепцију имају други према нама ...

Према томе, драга браћо и пријатељи изволите..... 1405_love

Подели на овим сајтовима

• Одговори 231
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Уф,баш би волео и то из прве руке,да чујем овог човека...  1405_love

Постављена слика

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

• Гости

Па већ си имао прилике то да урадиш, поједини чланови једног форума помно прате његове изјаве и преносе их тамо 0104_cheesy. Тако да си га већ чуо из прве руке 1405_love.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest ага пије млеко

??,??? ?? ????? ? ?? ?? ???? ????,?? ????? ???? ??????...  0110_hahaha

Постављена слика

??, ???.....?????? ? ???????? ???? ???? ?? ????? ??????.

?? ??? ????? ?? ??? ?? ???? ???? ???? ????? ????? ????????? Josifa Varsave ? Zawisze.... 0442_feel

Подели на овим сајтовима

Ne mogu generalizovati, važno je kakav sam ja prema braći iz drugih hrišćanskih zajednica.

Meni je poswbno teško da procenjujem jer u mojoj crkvi su većina mešoviti brakovi, pa slavimo zajedno sve praznike po dva puta. Kad se pogode datumi za Uskrs onda je posebno slavlje.

Nisam upućen mnogo u vašu organizovanost,  smeta mi to prekidanje liturgije od strane nekih čuvara vere. Tu postoji koliko sam ja primetio kao posmatrač sa strane , jedna podela između neukih i obrazovanih vernika, pa se nametnulo u tim prekidima kao da jedino neuki vernici imaju sluh za istinu. Tu se ne pravi nikakva razlika između toga je li tu reč o poznavanju svetog pisma ili uopšte o bilo kakvom profanom znanju.

Za mene je to samo naivna i plitka demagogija koja nema nikakvog temelja u autentičnoj hrišćanskoj poruci kao ni u hrišćanskoj istoriji.

Slušam kako pokušavaju da proture tvrdnju kako su dvanaest ribara utemeljilo crkvu, a prećutkuju da su oni bili u Isusovoj školi i da su stekli ključno poznavanje starozavetnog Svetog pisma, bez čega ne bi mogli biti to što su bili. A ćute i o tome da je pisac Prvog evanđelja bio carinik činovnik, Trećeg evanđelja lekar, da je sv. Pavle završio najviše židovske teološke škole.

I kad vidim kako histerično se bacaju na vladike, probudi se u meni onaj stari rimokatolik i kaže : "Ništa bre bez inkvizicije".

Moram da ovde prekinem opominjume da sam preterao i da je vreme za spavanje davno prošlo...

Подели на овим сајтовима

I kad vidim kako histeri?no se bacaju na vladike, probudi se u meni onaj stari rimokatolik i kaže : "Ništa bre bez inkvizicije".

????, ???????? ??? ???, ???? ???????????, ???? ????? ?? ????????, ?? ??? ?? ????? ???? ????(???? ???? ??????? ?????????? ? ????????) ?? ?? ?? ???? ??????? , ??? ?? ?? ???? ?????.

Подели на овим сајтовима

Помаже Бог браћо,

Лепа тема како бих написао свој први пост на овом форуму. Пре свега православне гледам као своју браћу у Христу а то је духовно сродство које превазилази и надјачава оно путено - крвно. Сарађујем са својом православном браћом а моје дугогодишње присуство на једном другом православном форуму је између осталог имало утицаја и на формирање мојих садашњих богословских ставова...

Центар за истраживање религије, политике и друштва

http://www.cirelstud.org

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

?????? ??? ?????,

???? ???? ???? ??? ??????? ???? ???? ???? ?? ???? ??????. ??? ????? ??????????? ?????? ??? ????? ????? ? ?????? ? ?? ?? ??????? ???????? ???? ??????????? ? ????????? ??? ?????? - ?????. ????????? ?? ?????? ???????????? ?????? ? ???? ??????????? ????????? ?? ?????? ?????? ???????????? ?????? ?? ?????? ??????? ????? ??????? ? ?? ????????? ????? ???????? ???????????? ???????...

??????? ?? ?? ??????????? ????? ????? ?????? ??? ????? ????? ? ??????. ??????, ?? ???? ??? ? ?????, ???? ????? ????????? ????????? ????? ????? ?? ??????? ?? ?????????, ?? ??? ???? ? ??? ???? ??????? ??? ?????. ?, ?? ????? ?? ???? ?? ??? ???? ??????: "?? ???? ??? ????, ?? ?????? ??..."-??? ??? ????? ?????? ????? ????-???? ?????????.

?? ?????? ?? ??? ??? ???? ???? ??????????? (?? ????? ????? ?????? ?? ????-??????, ?????????...) ???? ??? ???? ?????????, ????????? ????, ??????? ???? ?? ???? "????" ?? ?? ??? ???? ?????... ???????, ?? ?????????? ??? ??, ???????, ?????. ??? ?? ????? ???? ????? ????? (???. ???? ??????????? ???? ?? ????? ????? ??????? ?? ?????), ? ?? ????????? ???? ?????????, ?? ???? ?? ??? ??? ? ???. ??, ???????, ??? ????? ????????? ?????, ????????? ???? ??? ????? ????? ?? ????? ?????.

?????? ??? ???? ???? ???? ? ???????? ??? ??? ?????? ???????????? ???? ??? ????? ? ?????? ?????? ?? ???? ??????? ? ????????? ?????????? ???? ??????? ?? ?????????, ?????????? ??? ??????? "???????????, ????????, ?????????"???? ? ???????? ??????: ?? ??? ?? ????? ???????, ?? ???? ?????..., ??? ? ?????????? ???? ?? ????????? ? ?????? ??????????. ? ?????? ??? ????????

Подели на овим сајтовима

@ отац Иван

нису потребни и двољни услови за живот који они живе и познају.

просто речено, подсмех и разни облици презира ''слабијем''.

ја то сматрам ''њиховом'' друштвеном селекцијом у напредовању до титуле алфа мужјака или женке, односно носиоца права и потомства, јесте, као да се ради о животињама, не о људима. трпе се неумножени децом, само они који су умножили ''интелигенцију''.

остали се једноставно блаже или грубље одстрањују мислима и речима ''чудак'', ''уседелица'', ''јадник'', и сличним ''дисфункционалним'' класификацијама обележених појединаца.

нажалост, такав облик негативног васпитања и понашања датира већ јако дуго и постаје врло тешко искорењив у првој генерацији потомака.

''захвалимо'' се на таквој идеји проносиоцима такве мисли: нацистима, еугеници и ''социјалном дарвинизму'' 19. века.

''ми'' смо изгледа они који имају срца за све оне који не могу сами себе да носе, па се помажемо међусобно, а наши светитељи су ''истактнути представници'' који су понели радост и тугу свих оних који су ''слабији''.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...