Jump to content

Препоручена порука

nisam se sablaznio nego mi se slosalo, ne osudujem nego mi je muka, trebao sam da lepo zaboravim na to mesto sto sam otvorio temu i jos se desetostruko iznervirao, uvatilo me neko ludilo, al proci ce do sutra, danas bolje ni da ne pisem vise nista jer sam u stanju samo da sejem otrov

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Прво да направимо разлика измеѓу клетве и маѓије. Клетва је молитва Богу, која је антиблагослов. А магија је молитва или служба упатена Сатани и његове пале анѓеле. 

Постоје две врсте на клетве, оне које излазе из уста оног који куне и оне које излазе из дела оног кога га куну.

Прве су исти као и пцовке и штета има само онај који клетве произноси.

Опасне су овај други вид клетве кад долазе из рањеног срца... Њих Бог свакако чује и испуњава. Да не да Бог, да нас прокуну оне на које сме им погрешиле и они који због нас су пролиле горке сузе, јер таква клетва ќе нас стиќи. Чак је и Христос проклео. Проклео је смокву (односно сав Јеврејски род). Да пазимо да не заслужимо да нас куне. Свети Сава је проклео Стреза и сав његов народ у котлини Тиквешкој. Блаженејши Архиепископ Јован је проклео све оне несреќнике који су га протерали из Митрополије Велеске, проклео је и оне који су параклис у Нижеполе срушили. 

Ти ме волиш, ал ја не осећам.

Подели на овим сајтовима

@

Opet KLJUČNO i SUŠTINA je: Господ је често чинио чуда и она су увек била на добро и корист људи, јер ниједно чудо није учинио да би некога казнио. Ипак, како не би помислили да Он није у стању да казни, овде показује и ту способност, али не примењујући је, будући човекољубив, на људима већ на дрвету, као што је то раније учинио са крдом свиња.

Vidiš li razliku?Drastična je.

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

Јасна је разлика, наравно.

Оно што је feeble написао се односи на ситуацију када неко ко је свестан колико је клетва на човека тежак грех, ипак преузима тај грех на себе ради љубави према том другом човеку у нади да ће га та клетва застрашити толико да не почини још већи грех од саме клетве.

Не ваља свашта к срцу примати.

Подели на овим сајтовима

Чули сте дa је кaзaно: Љуби ближњег свог, и мрзи нa непријaтељa свог. A јa вaм кaжем: љубите непријaтеље своје, блaгосиљaјте оне који вaс куну, чините добро онимa који нa вaс мрзе и молите се Богу зa оне који вaс гоне.   Мт 5:43-44

људи траже слободу, а слобода тражи људе !

Подели на овим сајтовима

mislim da sam shvatio sta je to bilo, potpuno sam plitko razmisljao, jer sam mali, Vladika Nikolaj mu to nije rekao iz mrznje nego iz ljubavi, jer smrt je ustvari nista, cak ga je i spasao

znaci nije sve za svakoga

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

Подели на овим сајтовима

mislim da sam shvatio sta je to bilo, potpuno sam plitko razmisljao, jer sam mali, Vladika Nikolaj mu to nije rekao iz mrznje nego iz ljubavi, jer smrt je ustvari nista, cak ga je i spasao

znaci nije sve za svakoga

DYNABLASTER је`л си погледао филм који сам препоручио.  301  

Подели на овим сајтовима

nisam, mislim da je vec bilo reci o tom filmu na forumu, nisam ga gledao jer mi ne mirise, a necu ga ni gledati :)

Подели на овим сајтовима

• 1 year later...

У последњих пар година у мојој околини шири се муњевитом брзином као вирус заклињање. Ипак то није неко заклињање које је од вајкада у нашем народу постојало. Као што је живота ми итд...Појавило се заклињање у Крст и у Острог. Што је најгоре те ријечи нису више ни заклетве већ као узречице. У сваком случају куну се и Крштени и они који нису Крштени и они који су били у Острог и оно који нису. У сваком случају почнем да добијам оспице од тога. Кад кажем неком да престану са тим одма ме нападну. :)  Шта ви мислите по том питању?

А ја вам кажем: не куните се никако: ни небом, јер је престо Божји;
Ни земљом, јер је подножје ногама Његовим; ни Јерусалимом, јер је град великог Цара.
Ни главом својом не куни се, јер не можеш длаке једне беле или црне учинити.
Дакле нека буде ваша реч: да - да; не - не; а шта је више од овог, ода зла је.
(Мт. 5. 34,35,36,37)

Подели на овим сајтовима

Nije to ništa strašno,

kako kaže i Ap Pavle, "pozivajući se na većeg od sebe"

odatle treba krenuti, kako bi se izbjegle zamke osuđivanja i mrzovolje.

Znajući nestalnost osjećanja i slabosti svoje uzima se kao mjerilo istinitosti nešto što je veće od nas.

Hristos nas je svojim učenjem pozvao u veću realnost, dok ovi koji su još pod vaspitanjem starog zavjeta, 

u tome ne nalaze mane. Naravno ukoliko i ispunjavaju zapovijest ispuni što si se Bogu zakleo itd itsl

"Kakvi su da su, moji su" Džizs

Apokrifno jev. po Oglu

-taj njihov svijet će te ubiti

Подели на овим сајтовима

Mislim da ne treba da se kunemo, jer smo gosti na ovome svetu, prolaznici, Bog nas je postavio za "nastojitelje imanja". Dakle, ništa nije moje, a kako onda da se kunem u ono što nije moje?
Mislim, ovako se trudim da posmatram stvar...

Mislimo podjednako sa tim da ja ne upozoravam nikog ali se zaista u sebi Bogu pomolim i to me spašava osudjivanja.

Sa ovim se slažem  8086.gif 
Mada ja više ne obraćam pažnju, tu iskoristim svoju indolentnu, nezainteresovanu prirodu... Eto, jedna od retkih stvari gde može za koliko-toliko dobro da posluži... :)

"Gledajući ljude sažali mu se, jer bejahu smeteni i rasejani kao ovce bez pastira."
(Mat. 9, 36)

Подели на овим сајтовима

Mislimo podjednako sa tim da ja ne upozoravam nikog ali se zaista u sebi Bogu pomolim i to me spašava osudjivanja.

Мене то страшно иритира. Стварно ријетко коме приговарам је пођем прво од себе али што је превише превише је.

Нпр.

А :"У петак вече Крста ми ја изашла са Јеленом у град кад Острога ми он тамо. Ја само прошла нисам му се ни јавила."

Б : Најјаче , Острога ми. Па ниси стварно то урадила?"

А : " Јесам Крста ми. А знаш како ме је гледо. Брука!"

Б : " Каква си ти сељанка Крста ми!"

Особа А и Б нису Крштене и нису ишле у Острог!  ( што је најмање битно)

Данас сам присуствово расправи између двије особе које су се посвађале око нзм чега већ и у тој расправци која је трајала 30-ак секунди  су се 4-5 заклели. ЈЕЖИМ СЕ!

Подели на овим сајтовима

Nije to ništa strašno,

kako kaže i Ap Pavle, "pozivajući se na većeg od sebe"

odatle treba krenuti, kako bi se izbjegle zamke osuđivanja i mrzovolje.

Znajući nestalnost osjećanja i slabosti svoje uzima se kao mjerilo istinitosti nešto što je veće od nas.

Hristos nas je svojim učenjem pozvao u veću realnost, dok ovi koji su još pod vaspitanjem starog zavjeta, 

u tome ne nalaze mane. Naravno ukoliko i ispunjavaju zapovijest ispuni što si se Bogu zakleo itd itsl

Ја колико се разумијем у Нови Завет Христос је у беседи на гори рекао :

А ја вам кажем: не куните се никако: ни небом, јер је престо Божји;

Ни земљом, јер је подножје ногама Његовим; ни Јерусалимом, јер је град великог Цара.

Ни главом својом не куни се, јер не можеш длаке једне беле или црне учинити.

Дакле нека буде ваша реч: да - да; не - не; а шта је више од овог, ода зла је. (Мт. 5. 34,35,36,37)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...