Jump to content

НиколајСвесрпски

Члан
  • Број садржаја

    198
  • На ЖРУ од

  • Последња посета

О НиколајСвесрпски

  • Рођендан 06/22/1994

Profile Information

  • Пол :
    Мушко

Скорашњи посетиоци профила

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

НиколајСвесрпски's Achievements

Интересује се

Интересује се (5/9)

474

Форумска репутација

  1. Дабоме И треба га ограничити да из Тврдоша не може да мрдне Са друге стране од куд знамо да се не прави по мало јуродивим? И ако може да се не шири ова тема више
  2. Па том логиком он то нигдје не би могао да спроводи. Он у Тврдошу нема никакву власт, и тамо је гост.
  3. Све зависи од перспективе како ко гледа. Не видим то као ману, већ као педагошки метод. Није ријетка појава да дођемо на Литургију па топла црква, а мирише тамјан, а фино се пјева, па се ушушкамо у тој атмосфери и само уживамо чулно у том благољепију ,а фактички духом нисмо присутни ту, него у кревету. Размишљамо ко зна о чему. То не мимоилази ни свештенство. Људи смо па деси се да будемо деконцентрисани. Тако онај тамо стоји уз трпезу, сијева очима лијево-десно, размишља ко зна о чему, онда га онај до њега ребне лактом у ребра па се цимне и поклони к архијереју и дофати се служебника па произнесе возглас. А вако кад те Таса испрепада размишљаш о томе да опет шта не урадиш погрешно па пратиш службу од А до Ш.
  4. Морам стати у одбрану Еп. Атанасија То што ради владика Таса није ни ствар која је проистекла из неке личне сујете, па да даје себи за право да опомиње кога стигне само због тога што је образован. То што он ради је врло корисно. Он тим прекидањем, опомињањем и паркирањем служитеља, њих у неку руку препада да пазе на службу. Врло се често може видјети да владика опомиње оне који су дуго у служби. Кад год види да неком нешто прелази у навику он је ту да пресијече ту механичку радњу. Када види самоувјереног свештеника или пак увјежбан хор он ће их опомињати. Али не толико због извијесних грјешака већ због будности на служби.. То што Таса ради није ни мало наивно и произвољно , већ врло добро промишљено.
  5. Браћо и сестре зна ли неко како на грчком гласи тропар:"Јелици во Христа..."

    1. feeble

      feeble

      evo na ovom youtube linku pise: Όσοι εις Χριστόν εβαπτίσθητε, Xριστόν ενεδύσασθε. Αλληλούϊα

      A imas i pojanje na vise jezika

    2. НиколајСвесрпски

      НиколајСвесрпски

      Благодарим! Још кад би ми неко транскрибовао на ћирилицу било би добро. Оси ес Христон еваптистхите, Христон ендисастхе. Алилуија. Ко зна нек исправи ако му није мука. ;)

  6. Изгледа да су примили и они паре да подржавају сепаратистичке намјере. Предлажем да се овдје на Поукама отвори онлајн кладионица да предвиђамо ко је будући хорорепископ што би значајно финансијски помогло одржавање форума.
  7. http://eparhija-prizren.org/index.php?option=com_content&view=article&id=1411%3Ahirotonija-horepiskopa-novobrdskog-i-panonskog-maksima-novakovica&catid=49%3A2015&Itemid=54 Стигао на ред још један хорорепископ. Фино ја прорекох шта ће да се деси.
  8. Избаци стастус на ФБ: "Какве су ти мисли, такав ти је живот!" Стигао му рачун за струју, кренуо да се 'беси.
  9. Дошао поп да пресече колач за славу. Он већ задригао од ране и мортус пијан. Поп рекао: "Христос је међу нама." Одговорио му: "Јешће и пиће!"
  10. Разговара са школованим свештеником и убеђује га да је није правило да се каже славско кољиво већ панаија. Јер Ера пева:"Крсна слава и три прста, панаија покрај крста..." Ово је стваран разговор којем сам присуствовао. =) ЛОЛ =) Ера Ојданић носилац црквеног предања.
×
×
  • Креирај ново...