Jump to content

Препоручена порука

У нашем народу је уобичајено да ћене,а и мушкарци иду у цркву или манастир и куну неког.....То наравно није својствено Хришћанству,али људи ипак раде,чак иду у цркву и пале наопако свеће некоме да би му наводно нанели зло....Мени отворено каже једна жена да она и њена мајка иду у цркву и да ме куну и да ми пале свеће наопако.Да ли ме заиста може стићи њихова клетва?

a cime si ti zasluzio to da te zensko kune????? a ??? 4chsmu1  svalercinooo  ;):) sala  0102_laugh

Pa znas kako....ja lepo dosao iz Nemacke,iskreno prema njoj,hteo da je zenim,da je odvedem iz one juznjacke kaljuge,a onda shock :krstix:...........pronadjem joj drugu SIM katricu i skapiram da je ´mutna voda....naravno,onda seljacke metode,ona i  njena majka kunu i bacaju neke vradzbine i tako to

Strasno, nego trazi neku slicnu sebe, u svojoj blizini...pusti te pokusaje sa dva svijeta razlicita....pa ako treba nadji si i Indijku, Tajladjanku, mozda ces biti sretniji.... a u te njihove pokuse ne vjeruj mnogo, mozda to tek djeluje kad pocnes da vjerujes da djeluje, zato ti fino ako nista srijedom i petkom posti, otidji nedeljom u crkvu, koju stignes i upali svijecu za svoje zdravlje i ostalo sto nemas...

Ma ima raznih ljudi, ne samo zbog ljubavi nego i iz zavisti to su kao mnogi poceli da rade sa crnom magijom i slicno....ja mislim da su to sve te babetine sa svojim ritualima, ne mogu one mnogo same...ali ako znaju nekog specijalca za to...hm, mozda i pocnu cuda se desavaju...mislim da sam te sad bas utjesila...

umri prije smrti dok jos nije prekasno!!!

Подели на овим сајтовима

У нашем народу је уобичајено да ћене,а и мушкарци иду у цркву или манастир и куну неког.....То наравно није својствено Хришћанству,али људи ипак раде,чак иду у цркву и пале наопако свеће некоме да би му наводно нанели зло....Мени отворено каже једна жена да она и њена мајка иду у цркву и да ме куну и да ми пале свеће наопако.Да ли ме заиста може стићи њихова клетва?

a cime si ti zasluzio to da te zensko kune????? a ??? :)  svalercinooo  :cheesy: sFun_bat sala  4chsmu1

Pa znas kako....ja lepo dosao iz Nemacke,iskreno prema njoj,hteo da je zenim,da je odvedem iz one juznjacke kaljuge,a onda shock :)...........pronadjem joj drugu SIM katricu i skapiram da je ´mutna voda....naravno,onda seljacke metode,ona i  njena majka kunu i bacaju neke vradzbine i tako to

Strasno, nego trazi neku slicnu sebe, u svojoj blizini...pusti te pokusaje sa dva svijeta razlicita....pa ako treba nadji si i Indijku, Tajladjanku, mozda ces biti sretniji.... a u te njihove pokuse ne vjeruj mnogo, mozda to tek djeluje kad pocnes da vjerujes da djeluje, zato ti fino ako nista srijedom i petkom posti, otidji nedeljom u crkvu, koju stignes i upali svijecu za svoje zdravlje i ostalo sto nemas...

Ma ima raznih ljudi, [glow=red,2,300]ne samo zbog ljubavi nego i iz zavisti to su kao mnogi poceli da rade sa crnom magijom i slicno...[/glow].ja mislim da su to sve te babetine sa svojim ritualima, [glow=red,2,300]ne mogu one mnogo same...ali ako znaju nekog specijalca za to.[/glow]..hm, mozda i pocnu cuda se desavaju...mislim da sam te sad bas utjesila...

Tacno tako...to znam 100%

А плод Духа јесте: љубав, радост, мир, дуготрпљење, благост, доброта, вера, кротост, уздржање. За такве нема закона. (Галатима 5:22,23)

Подели на овим сајтовима

Hm, upravo se pitam koliko li je danas na svijetu ljudi koji su hriscani a koji skoro nikad ne idu u crkvu, koliko je pravoslavaca koji svoju slavu slave, koliko je onih koji posnu slavu mrse, koliko je onih, koji imaju banbracnu dijecu, kolliko je vjencanih a razvedenih i za kraj koliko li ih je vjencanih sretno, kojima se na toj sreci od strane drugih zavidi...jaoooooooooooo...necu vise na ovaj forum, glava me sad boli  :291291291:

umri prije smrti dok jos nije prekasno!!!

Подели на овим сајтовима

Hm, upravo se pitam koliko li je danas na svijetu ljudi koji su hriscani a koji skoro nikad ne idu u crkvu, koliko je pravoslavaca koji svoju slavu slave, koliko je onih koji posnu slavu mrse, koliko je onih, koji imaju banbracnu dijecu, kolliko je vjencanih a razvedenih i za kraj [glow=red,2,300]koliko li ih je vjencanih sretno[/glow], kojima se na toj sreci od strane drugih zavidi...jaoooooooooooo...necu vise na ovaj forum, glava me sad boli   confused1

Vrlo malo,vrlo malo...tvrdim :291291291:

А плод Духа јесте: љубав, радост, мир, дуготрпљење, благост, доброта, вера, кротост, уздржање. За такве нема закона. (Галатима 5:22,23)

Подели на овим сајтовима

• 1 year later...

Citam juce knjizicu Arhimandrit Danilo "Kazivanja o raznim cudima" izdanje Dobrica knjiga

Arhimandrit-Danilo-Kazivanja-o-raznim-cu

i naidjem na sledecu pricu:

"Kletva za povratak

Jos za zivota, vladika Nikolaj je molio vladike Svetog sinoda i Sabor da mu kosti ne ostanu u tudjini, vec da ga prenesu u rodno mesto Lelic.

Vladika je imao rodjenog sinovca u Beogradu koji je zavrsio Pravni fakultet i bio clan Komunisticke partije. Za vreme rata imao je cak svoju komunisticku cetu. Posle rata postao je predsednik Vrhovnog suda. Vladika Nikolaj je pokusao da ga odvrati od komunizma i ateizma, da ga vrati pravoslavnoj veri. Ovaj nije hteo da poslusa. Na kraju ga je prokleo i kazao:

- Dabogda ziv ne docekao moje kosti kada se budu prenosile u selo Lelic.

Kad su se prenosile njegove kosti u Beograd iz Amerike, spremao se i njegov sinovac da ih doceka i - pade mrtav!

To mi je vladika Vasilije pricao da ceo Sabor zna."

E sad, meni nije jasno kako moze biti hriscanski nekome zeleti smrt pa ga jos i prokleti, koliko znam Hristos nije naucavao tako nesto...

Da vam ispricam, za usporedbu, jednu epizodu od pre 15ak godina, sedimo drugar i ja u kaficu, on je inace tad proucavao magiju, sedimo tako i sedimo, cekamo da nas usluze, cekamo vec pola sata i nista, a uz to i neka uzasna muzika, drugaru prekipelo, i kaze "sad cu da im bacim kletvu", ja rekoh "ma daj", odgovara on meni " da, da to radi!", i naravno nije bacio kletvu, kletva bi verovatno bila nesto tipa da im propadne biznis ili sta ti ja znam

Ako uzmemo ova dva primera i uporedimo, i Vladika Nikolaj i drugar su imali licne motive za bacanje kletve- to im je zajednicko, e sad, jedan velikodostojnik hriscanin pozeleo je smrt svom sinovcu i prokleo ga, a drugi niko i nista proucavatelj magije nije pozeleo bezazleno zatvaranje kafane ili sta znam kakvu stetu....

Nemojte mi samo reci da je u slucaju Vladike Nikolaja to bila volja Bozija da umre sinovac, ako je Bog svemocan onda bi trebalo da sinovac preumi, jer ako je apostol Petar nekadasnji gonitelj i mucitelj hriscana bio spasen tj preumio, onda ne vidim uopste mesta da se ova kletva pravda

Nesto mi tu ne stima...

Uopste kakvo je misljenje u hriscanstvu o bacanju kletvi na ljude?

Tema mi je odvratna, najradije ne bih ni pitao, ali morao sam da pitam jer sam se zblanuo

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

izvinjavam se brkam imena, mislio sam na apostola Pavla nekadasnjeg Savla, sad se setih

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

Подели на овим сајтовима

Сви смо ми људи и свако од нас може да буде повређен до те мере да, упркос православном науку, пригрли на часак нешто што није одлика Православља. Још кад то долази  од рођака, који очигледно значи пуно а који је са друге стране врста "разочарења" због одбацивања вере, онда може да се разуме овакав тренутак и изјава.

Осим што је прича о клетви из треће руке, тешко проверљива, постоји још један моменат а то је разумевање наведених речи. Наиме, видимо да владика није пожелео зло, у основи. Јер су његове кости могле да се врате и после 100 година, што је могуће да буде врста предвиђања. У том погледу, могло би се рећи да је владика пожелео да му синовац, комуниста, поживи дуго али да не дочека доношење његових земних остатака јер је, можда, сумњао у то да ли ће му бити обезбеђен исправан обредни укоп.

Наравно, и ово моје тумачење је само то, тумачење, али ништа мање реално од неког другог.

Ово друго не бих коментарисао, пуно клинаца је замишљало да су Хари Потер после појаве књиге а поготово филма. Или неки други чаробњак...

Моје мишљење је да је клетва начин да се изрази неслагање са свешћу да је немогуће утицати на промену стања.

Не верујем у исте али су ми понекад интересантне као изражавање народне досетљивости и изражавање маште.

Подели на овим сајтовима

Па шта овде није јасно?

Владика Николај неје рекао дабогда умро, него у смислу да овај не дочека његово тело пошто је водио живот такав какав је водио.

Ни ја не бих волео да ме сахрањује безверник, па био ми син, отац или неко од фамилије, рекао бих му да ме не сахрањује.

Уосталом у нашем народу постоји израз ,, На сахрану да ми ниси дошао! ,, што потврђује да кад је неко огорчен нечијим поступцима не жели да му тај неко дође на сахрану, а код нас је обичај да кад је неко у свађи, често се појави на сахрани уместо да се покаје и за живота дође код тог коме се замерио и каже ,,Опрости,,.

Подели на овим сајтовима

ne znam, znam samo da mi se zbog toga cela knjizica smucila, i evo ceo dan sam ko da me neko poklopio blokom od 1000 tona

PS: to za klinca i hari potera je promasena prica, nisi upucen izgleda kako sta funkcionise, i dobro je tako

Подели на овим сајтовима

PS: to za klinca i hari potera je promasena prica, nisi upucen izgleda kako sta funkcionise, i dobro je tako

Извини, је л` се то односи на магију? Молим те реци ми, да ли се то односи на магију?

На оно да се твој другар "бавио магијом"?

Мислим, ако се шалиш, ево, ја ћу да поверујем да си озбиљан па као успео ти штос, важи?:)

Подели на овим сајтовима

ima tema o tome da ne razglabamo ovde, a i nesto nema ni koristi pricati na tu temu, svakako ne bi ni mogli da pricamo jer imamo suprotna misljenja

Подели на овим сајтовима

Па шта овде није јасно?

Владика Николај неје рекао дабогда умро, него у смислу да овај не дочека његово тело пошто је водио живот такав какав је водио.

Ни ја не бих волео да ме сахрањује безверник, па био ми син, отац или неко од фамилије, рекао бих му да ме не сахрањује.

Уосталом у нашем народу постоји израз ,, На сахрану да ми ниси дошао! ,, што потврђује да кад је неко огорчен нечијим поступцима не жели да му тај неко дође на сахрану, а код нас је обичај да кад је неко у свађи, често се појави на сахрани уместо да се покаје и за живота дође код тог коме се замерио и каже ,,Опрости,,.

nije sija nego vrat... tolko mi se sve smucilo da mi se smucilo i sto sam pokrenuo ovu temu

Подели на овим сајтовима

Јоооо, брате, зар ти падаш у очај због тога.

Ево ако ниси гледао овај познати филм ,,Клетва" , погледај, нећеш се покајати.

youtube.com/watch?v=3fnzVJRuvkU

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...