Jump to content

Утробно чедоморство

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 1.2k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Mene samo zanima ko ima korist od abortusa kao sto me zanima gde zavrse svi ti fetusi?

U kokakoli naravno, fetusi su tajni sastojak kokakole... citao sam kod Lucica pre neki dan.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Jel u pravoslavlju nema problema kod koriscenja kontracepcije? Znam da katolici brane kontracepciju pa me zanima dal je kod rusa ista stvar, ili prosto seksualna neobrazovanost?

Брате, није то баш тако просто - научиш их да користе заштиту и све ће бити у реду. Та заштита би требало да буде резервна варијанта(под тим подразумијевам и чињеницу да не би смјела да буде забрањена тема), а прва и основна би требало да буде васпитање дјеце- како у породици, тако и у школи. Али, ако то изостане, а данас је то доста чест случај, онда је свакако боље да буду упознати са тим стварима него ли да дјевојка размишља о томе да ли би требало да роди или не.

Ирци, познати као тврдокорни католици, изгласаше данас закон којим је омогућен абортус. АЛИ, само ако је у питању опасност по трудницу.

Нек нам Бог да среће да се врате дани, славни дани наше прошлости...

Подели на овим сајтовима

Ја бих обратио пажњу и на Пољску, 1.9 %, забрана. У њеном окружењу наранџасто и црвено, стандард нижи него у западној Европи, све остале земље бившег источног блока са далеко већим процентима.

Da, ali u stvarnosti su ti brojevi isti kao u Rusiji, samo je "ispod radara", van evidencije, u nekim "klinikama" po podrumima i garažama...  

Подели на овим сајтовима

Dirnut sam tvojim smislom da svako ko ne deli tvoje naivno logicno ukalupljeno misljenje mora da trpi bezobrazluk tvojih sjajnih stihova gde ti ni fetusi nisu sveti.

Ako znas gde idu reci nemoj da mi se ovde pravis liberalni izbacivac teorijanaca o zaveri sa strogom kontrolom totalitarizma.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Jel u pravoslavlju nema problema kod koriscenja kontracepcije? Znam da katolici brane kontracepciju pa me zanima dal je kod rusa ista stvar, ili prosto seksualna neobrazovanost?

Код нас не постоји некаква "централа" која диктира тако да има разних мишљења.

Углавном "mainstream" православци немају ништа против контрацепције и не мешају се превише људима у спаваћу собу.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Da, ali u stvarnosti su ti brojevi isti kao u Rusiji, samo je "ispod radara", van evidencije.

Има ли неких података о томе или само претпостављаш? Пошто су у питању огромне разлике, ја нисам упућен наравно у ситуацију у Пољској, Португалу и Ирској, али на прву лопту ми пада напамет да уколико је тако као што кажеш, индустрија илегалних абортуса просто цвета, што значи да држава мора да буде свесна тога па ми је чудно што се не би обрачунала са тим криминалом кад већ има тако оштар став према абортусима. Други закључак који ми пада напамет је да или имају много проблема са смртношћу и другим последицама по жене као резултат илегалних абортуса, или су они који то раде толико постали добри да се ти нелегални побачаји не раликују по безбедности много од оних у болницама, што опет тешко може да прође непримећено од државе. 

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

па ми је чудно што се не би обрачунала са тим криминалом кад већ има тако оштар став према абортусима.

Postoji li tržište droge u Srbiji?

Da li je zabranom to istrebljeno?

Zabranom se i pomaže glavnima za distribuciju droge, ali to je druga priča...

Подели на овим сајтовима

Postoji li tržište droge u Srbiji?

Da li je zabranom to istrebljeno?

Zabranom se i pomaže glavnima za distribuciju droge, ali to je druga priča...

Па ово може да стоји једино ако поредиш нарко мафију са некаквом абортус мафијом. Дрога постоји јер на светском нивоу постоји повезана индустрија дроге, од које људи обрћу милионе а најмоћније светске државе имају користи од таквог стања, због дроге се воде ратови, људи робијају итд. итд.. Ништа слично кад су абортуси у питању... А и само поређење би било коректније поставити овако : да ли би у Србији било више или мање наркомана да се дрога легализује. Иначе, за легализацију дроге (сем најтежих дрога, не бих скупио петљу да легализујем нешто што може да убије из једног узимања) се залажем због човековог права да се трује (што је признато тиме што дуван и алкохол, кока кола итд итд нису забрањени) а не јер верујем да би због тога било мање наркомана.

Заборавих главну ствар, не мислим да ће се икад абортуси моћи истребити, само се питам да ли бих их било за толико мање када би се забранили, да та корист може да покрије штету од несрећа при илегалним, евентуалних самоубистава и сл.

"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Па мислим да највећи број сиромаха ипак воли да живи... Не могу да замислим већи грех од одузимања прилике некоме да постане човек у пуном смислу речи, да доживи ово непоновљиво, аутентично искуство живота, које је ипак мало изнад и најгоре сиротиње (какве ипак у Србији и нема...)... Највећа неодговорност, безобзирна и дрска је кад одрасли људи у 2013. успеју да доведу себе у стање нежељене трудноће, па онда свој пропуст реше на туђу штету.

Samim tim što osoba koja želi da ima dete živi u siromaštvu ona time oduzima priliku za normalan zivot detetu koje želi.To dete će se suočiti sa problemima počevši od ranog detinjstva,biće nesretno i isfrustrirano jer jednostavno neće moći da isprati sve one stvari koje mogu njegovi vršnjaci i to je put u jedan nesretan i isfrustriran život.E sad,jel bolje abortirati ili zadrzati dete koje će sutra izrasti u jedno nesretno i isfrustrirano biće koje će se vući u blatu i napraviti svoju decu kojoj nece moci da da ništa i iskaljivati svoje frustracije na njima,i tako u krug? :stadaradim:

Doćiće Dan Kada Dan Neće Doći

Подели на овим сајтовима

Sta to pricas?! Kakva crna dilema?!

Odgajanje dece u siromastvu i nemastini nije nikakav greh, daleko bilo, i nema nikakve veze sa utrobnim ubistvom!

Po meni,odgajanje dece u siromaštvu u današnje vreme jeste greh,jer ako je neka osoba siromašna to znači da je to osoba koja se nije snašla u životu usled svoje nesposobnosti ili nekih drugih okolnosti i takva osoba bi trebalo da bude dovoljno samosvesna da i ne poželi decu jer samim tim to dete siromašnih roditelja bi bilo osuđeno da ispašta i pati zbog nesposobnosti svojih rodetelja koji nisu bili u mogućnosti da detetu omoguće sve ono što moderno vreme zahteva.Znači po meni je greh odgajati decu u siromaštvu jer to neminovno nosi psihološke posledice i frustracije raznih vrsta,od šikaniranja od naj ranijeg detinjstva pa od izbegavanja u vrtiću i školi itd...

Doćiće Dan Kada Dan Neće Doći

Подели на овим сајтовима

Samim tim što osoba koja želi da ima dete živi u siromaštvu ona time oduzima priliku za normalan zivot detetu koje želi.To dete će se suočiti sa problemima počevši od ranog detinjstva,biće nesretno i isfrustrirano jer jednostavno neće moći da isprati sve one stvari koje mogu njegovi vršnjaci i to je put u jedan nesretan i isfrustriran život.E sad,jel bolje abortirati ili zadrzati dete koje će sutra izrasti u jedno nesretno i isfrustrirano biće koje će se vući u blatu i napraviti svoju decu kojoj nece moci da da ništa i iskaljivati svoje frustracije na njima,i tako u krug? :stadaradim:

Па ово би могло да стоји кад би постојало неко правило по коме сви који одрасту у сиромаштву постају несрећни и исфрустрирани људи који се после истресају на другима. А неко опште животно искуство нам не говори да је увек, или чак ни најчешће тако... То што неко одрасте као сиромашан не значи да неће моћи да заради током живота довољно за пристојан живот своје деце, нити да се деци никако не може надокнадити недостатак новца на неки други начим, кроз васпитање, другачије погледе на свет итд. Моје лично искуство је да мало деце има неке битније последице од сиромашног живота, под условом да расту у нормалном окружењу, са родитељима који их воле... У крајњој линији свако може да се убије сваког тренутка ако је толико незадовољан животом, зашто му онда не дати прилику да сам одлучи да ли ће живети или не.

Подели на овим сајтовима

Заборавих главну ствар, не мислим да ће се икад абортуси моћи истребити, само се питам да ли бих их било за толико мање када би се забранили, да та корист може да покрије штету од несрећа при илегалним, евентуалних самоубистава и сл.

Ako zabraniš drogu, ko hoće da se drogira će se i dalje drogirati.

Ako zabraniš abortus, onaj ko hoće da ga uradi će ga i uraditi, a troškovi održavanja takve zabrane u režiji države su veoma veliki.

Država nije "cost effective" sistem (ne bih znao na srpskom da formulišem) uopšte, ni ovde ni u Americi, nigde i nikad. Amerikanci troše desetine milijardi na "war on drugs", i to je sve veliki neuspeh, priznaju i demokrate i republikanci, procenat korisnika droga je isti kao i uvek. A novca za tu "borbu" se izdvaja sve više.

Па ово може да стоји једино ако поредиш нарко мафију са некаквом абортус мафијом.

To je prirodna posledica zabrane. Zašto nemaš paprika mafiju i krompir kartele?

Zato što je to legalno i dozvoljeno prodavati.

Kad su tridesetih u Americi zabranili alkohol, imao si booze kartele. Da ne pominjem da ta zabrana nije ništa postigla sem ekspanzije kriminala; pijanstva i slučajevi alkoholizma su bila podjednako česti kao i pre te gluposti, s tim što je bilo i Al Kaponea & co.

Подели на овим сајтовима

Ako zabraniš abortus, onaj ko hoće da ga uradi će ga i uraditi

Поента је што ја нисам сигуран у ово. 

Што се тиче САД и рата против дроге, ми никако не знамо колико би се људи дрогирало да се сва дрога легализује у САД, а друга ствар, верујем да је та борба јако неискрена, а не знам што би држава која брани абортус била неискрена у борби против њега, кад га већ брани.

Подели на овим сајтовима

Po meni,odgajanje dece u siromaštvu u današnje vreme jeste greh,jer ako je neka osoba siromašna to znači da je to osoba koja se nije snašla u životu usled svoje nesposobnosti ili nekih drugih okolnosti i takva osoba bi trebalo da bude dovoljno samosvesna da i ne poželi decu jer samim tim to dete siromašnih roditelja bi bilo osuđeno da ispašta i pati zbog nesposobnosti svojih rodetelja koji nisu bili u mogućnosti da detetu omoguće sve ono što moderno vreme zahteva.Znači po meni je greh odgajati decu u siromaštvu jer to neminovno nosi psihološke posledice i frustracije raznih vrsta,od šikaniranja od naj ranijeg detinjstva pa od izbegavanja u vrtiću i školi itd...

Да, срам да буде родитеље Едварда Карнегија и Џона Рокфелера.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...