Jump to content

Утробно чедоморство

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 1.2k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Preterivanje.Za abortus je kriv muškarac koliko i žena ukoliko zna da dete postoji i ako ga odbaci.Žena izvrši abortus,kriva je,takođe i muškarac koji nije želeo dete.A ko je više kriv,ne bitno je.Bitno je da su odgovorni oboje.Znala sam da će ova tema da ode u krajnost,jer uvek će vladati mišljenje da je žena u konkretnim situacijama i okolnostima jedini krivac,a ne verujem da je pred Bogom sve crno i belo,mislim da Bog gleda mnogo šire i dublje od nas.Ja ne prebacujem klrivicu na roditelje okolinu,komšiluk,već na aktere koji su stvorili dete i onda ga nisu želeli.

Нису жена и мушкарац сами на свету као Адам и Ева па да сами носе одговорност. Ако је жена била остављена и очајна, зашто јој нико није пружио руку, посаветовао је. Није ми намера да пребацим одговорност на жену, већ сматрам да се таква одлука не доноси тек тако, није то вађење зуба. Ако је мушкарац испао битанга, где су били остали, родитељи, пријатељи, свако носи део одговорности.И наравно да је абортус и мушки грех, хтео сам само рећи да је бесмислено расправљати чији је грех већи и ко је одговоран, јер ће одговарати многи.

Подели на овим сајтовима

Нису жена и мушкарац сами на свету као Адам и Ева па да сами носе одговорност. Ако је жена била остављена и очајна, зашто јој нико није пружио руку, посаветовао је. Није ми намера да пребацим одговорност на жену, већ сматрам да се таква одлука не доноси тек тако, није то вађење зуба. Ако је мушкарац испао битанга, где су били остали, родитељи, пријатељи, свако носи део одговорности.И наравно да је абортус и мушки грех, хтео сам само рећи да је бесмислено расправљати чији је грех већи и ко је одговоран, јер ће одговарати многи.

Za mene,najbolji post na temi.Bravo!

Nije važno da li te vole - važno je da ti voliš!

Starac Porfirije Kavsokalivit

Подели на овим сајтовима

likefaceeeeeeee

Подели на овим сајтовима

ajd nek mi neko kaze kakav je vas stav i stav Crkve po pitanju kondoma, da li se daje blagoslov za upotrebu kondoma?

Званично - став Цркве по питању било какве контрацепције је негативан. Другим речима - препоручује се суздржање као једини начин планирања породице и избегавања нежељене трудноће. Ко може. Ко не може - ко га шиша...

Катодна цев све трпи, а интернет свакога.

Подели на овим сајтовима

Званично - став Цркве по питању било какве контрацепције је негативан. Другим речима - препоручује се суздржање као једини начин планирања породице и избегавања нежељене трудноће. Ко може. Ко не може - ко га шиша...

pa cuo sam i tako... ali svestenici daju blagoslov i za upotrebu kondoma...slusajuci recimo o.justina savinskog ne bih rekao da su kondomi zabranjujuci...

mislim da crkva nema zvanican stav po tom pitanju

Подели на овим сајтовима

Питао си за званичан став - добио си одговор...

А ако си већ чуо за оца Јустина из Савине - ја ту немам шта даље да ти причам. Све што је он рекао - потписујем.

Катодна цев све трпи, а интернет свакога.

Подели на овим сајтовима

Није. И иначе, само онај ко има 7,8 оро деце може нешто да прича о томе, а ми остали боље да ћутимо да не би били као они који "говоре а не чине, него вежу бремена тешка и незгодна за ношење, и товаре на плећа људска; а прстом својим неће да их прихвате".

Подели на овим сајтовима

@Дијана

Што се логике тиче,што би реко Џони,ти ми је обезвређујеш...

Ево ти моје мишљење...уколико жена добровљно рашири ноге,искључиви кривац је она! Ако тај ... не размишља о последицама,ваљда би она требала знати,какав поредак даље иде...

А бре,где год сте могли осудили сте мушкарца на доживотну робију у недостатку смртне казне,а овамо се бусате о равноправности жене...

Nek' ja imam problem s logikom; ali ovo sto se ovde vidi je primitivizam i nekultura; a u psihologiji ima obrazlozenje za ovakve stavove.

Nista licno; dobro ukaza neko na projekciju licnih stavova.

Kako sa rasprave o etickoj i religijskoj perspektivi abortusa, dodjosmo na 'bojno polje u ratu polova', hm, priznajem svoj dio krivice :) Ali patrijarhalni moralizam 'kriva je uvijek zena' je iritantan.

Kriv je novinar zbog naslova :D. Ili sto se olako krivica tako definise ili-ili, a ne i-i-i-i.

Sta mi imamo i od utvrdjivanja krivice, kad do njenog povoda dodje? Kao kod sveg drustvenog zla, nikad se ne moze dovoljno uraditi na predupredjenju... Aspekt posmatranja treba inace sa krivice prebaciti na odgovornost, onu svjesnu i promisljenu, koja vidi unaprijed. Nije ni juridicki ni moralisticki odgovor na pitanje abortusa, iako naravno moraju biti prisutni i zakon i moral u shvatanju toga; nego edukacija, edukacija, istinska humanizacija odnosa u porodici i drustvu...

Подели на овим сајтовима

гледам шта се пише и како се млатара кривицом, ал ја сам некако нагнут на ову страну - нешто капирам да нико није крив.

да знају шта раде, па би и били, можда би и схватили где их то све води, овако ...

опет, ни не оправдавам - није на мени ни да правдам ни да судим.

Подели на овим сајтовима

Mislim da poenta ove teme nije bila, iako, priznajem, nisam procitala prvi post, naci krivca i upreti prstom u njega , nego nekako dozvati i muskarce svesti da su i oni i te kako saucesnici u tom (ne)delu,pod uslovom da znaju za zeninu (ovde mislim i na devojke sa kojima su u vezi) nameru da abortita.

Naravno, konacna odluka je zenina,i tu svoju odluku da prekine trudnocu ili da rodi,pa makar taj muskarac ne hteo ni nju ni dete, donosi ona i tu joj niko ne moze biti kriv posle. Svi mi imamo glavu da njome mislimo, a to sto nam je cesto lakse da idemo linijom manjeg otpora, imajuci u "rezervi" krivca na koga cemo da kukamo za ono sto nam ne odgovara je sasvim druga stvar.

Svaljivati celokupnu krivicu na muskarca je ravno ludilu.

Подели на овим сајтовима

Mislim da poenta ove teme nije bila, iako, priznajem, nisam procitala prvi post, naci krivca i upreti prstom u njega , nego nekako dozvati i muskarce svesti da su i oni i te kako saucesnici u tom (ne)delu,pod uslovom da znaju za zeninu (ovde mislim i na devojke sa kojima su u vezi) nameru da abortita.

Naravno, konacna odluka je zenina,i tu svoju odluku da prekine trudnocu ili da rodi,pa makar taj muskarac ne hteo ni nju ni dete, donosi ona i tu joj niko ne moze biti kriv posle. Svi mi imamo glavu da njome mislimo, a to sto nam je cesto lakse da idemo linijom manjeg otpora, imajuci u "rezervi" krivca na koga cemo da kukamo za ono sto nam ne odgovara je sasvim druga stvar.

Svaljivati celokupnu krivicu na muskarca je ravno ludilu.

Заиста је право освежење и релаксација прочитати један овакав пост .. Браво Лена.. prst ka gore

.. Нек пропадне није штета !..

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...