Jump to content

Утробно чедоморство

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ако човек каже да је ~90% мушка одговорност, осим у том неком малом проценту кад жена сама донесе одл. упркос вољи мужа, мислим да се и он позива на исте речи Павла "Али хоћу да знате да је свакоме мужу глава Христос, а муж је глава жени, а Бог је глава Христу." ..ја му верујем, јер и свештеник Шугајев (као Намесник цркава Талдомског округа, прочитах..) има неко искуство, незанемарујући ни твоје знање теологије.

Праштај, свако има права да прихвати тумачење које му срце осећа.

Ovo ce na kraju da bude 11ta zapovest greengrin greengrin greengrin

Подели на овим сајтовима

• Одговори 1.2k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Прича од iskra_mala ме уопште не чуди. Претпостављам да је дволичност и недостатак човечности можда релативно честа појава међу мушком популацијом...

Ма да,ево ја нпр,по цео дан стварно се трудим бити дволичан,али првенствено нечовечан,а то примећујем и код свих мојих мушких пријатеља... ^-^

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Прича од iskra_mala ме уопште не чуди. Претпостављам да је дволичност и недостатак човечности можда релативно честа појава међу мушком популацијом...

Česta je pojava generalno u populaciji bez obzira na pol.

Подели на овим сајтовима

Ма да,ево ја нпр,по цео дан стварно се трудим бити дволичан,али првенствено нечовечан,а то примећујем и код свих мојих мушких пријатеља... ^-^

Погледај однос броја сигурних кућа за жене и децу, према броју сигурних кућа за мушкарце...

"He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster... when you gaze long into the abyss the abyss also gazes into you..." — Friedrich Wilhelm Nietzsche

Подели на овим сајтовима

Ако човек каже да је ~90% мушка одговорност, осим у том неком малом проценту кад жена сама донесе одл. упркос вољи мужа, мислим да се и он позива на исте речи Павла "Али хоћу да знате да је свакоме мужу глава Христос, а муж је глава жени, а Бог је глава Христу." ..ја му верујем, јер и свештеник Шугајев (као Намесник цркава Талдомског округа, прочитах..) има неко искуство, незанемарујући ни твоје знање теологије.

Праштај, свако има права да прихвати тумачење које му срце осећа.

нико ти не брани, а да праштам немам шта.

проблем је што и срце уме да вара, човек је сам себи највећи непријатељ ...

Свећа је телу око. Ако дакле око твоје буде здраво, све ће тело твоје бити светло; ако ли око твоје буде кварно, и тело је твоје тамно.

свето Јеванђеље по Луки, глава 11, стих 34

ако тако свештеник пише и тумачи, онда тај човек греши, јер погрешно тумачи Свето Писмо и (до)даје му димензију коју нема негирајући личну одговорност оног који учини нешто и намеће је другом. поготово што негира и слободну вољу и одговорност да жена ишта сме да чини без мушкарца. то се зове недостатак поверења и клин је у браку. остали клинови су недостатак љубави, недостатак мира и недостатак добре воље. практичним примером, ако малолетно дете убије неког, јел треба отац (или мајка) да иде у затвор? јесте грешан отац (и мајка подједнако као отац) што није дете боље научио и што га није везао за Христа, али не може да се негира одговорност детета које је својом слободном вољом учинило нешто.

отац јесте, у идеалном случају (пошто Свето Писмо говори о идеалним случајевима који треба да се достижу, али нема идеалних међу људима јер нема ни безгрешних), глава и духовник породице али одговорност је подједнака међу укућанима и то не према служби већ према слободи воље. да је другачије, онда би Апостол истим речима био тумачен као Адам, оптужујући Бога Оца за одговорност као Главе и Творца кад је упитан што је био непослушан: Жена коју си удружио са мном, она ми даде с дрвета, те једох. (прва књига Мојсијева, глава 3, стих 12)

да не улазим у дубиозу наслова књиге (Једном за цео живот) кад Црква благослови до три пута брак за лаике.

а то што је неко свештеник или владика, ништа само по себи не значи. не значи да има разума и знања, поготово не светости, ако носи благодат тајне свештенослужења и ако није подобан Богу, Светом Писму, Светом Предању и Цркви. човек најгоре себи уради кад игнорише разум и светлост знања науштрб духовништва које негира нешто јер није подобно чему што заступа и то се зове идолатрија или гуруизам, зависи да ли гледаш са стране чеда или духовника.

не кажем ни да сам ја мерило, него је и мени и теби и том свештнику мерило Христос и оно што је оставио иза Себе - знање и сведочанство једног здравог искуства Цркве као Тврђаве Истине.

према томе, не веруј ни мени већ испитуј сваки разум, разлучуј и не буди слепо послушан ником.

Подели на овим сајтовима

Česta je pojava generalno u populaciji bez obzira na pol.

тачно, пол не игра улогу у избору и одговорности.

поготово кад се ради о мери одговорности ко чини а ко се удаљава од одговорности.

Подели на овим сајтовима

Ovo ce na kraju da bude 11ta zapovest greengrin greengrin greengrin

то и јесте заповест, као и покривка главе жене, није савет.

заповести има мало више него 10 из Закона.

Подели на овим сајтовима

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1323373511' post='540208]

то и јесте заповест, као и покривка главе жене, није савет.

заповести има мало више него 10 из Закона.

:blink:

Подели на овим сајтовима

има делова у Светом Писму где се јасно каже да су савет Апостола, ал све што каже Господ је ниво заповести, послушање.

заповест и послушање није доминација или истицање власти, већ има смисла и тражи од човека да размишља што је тако и како да приступи свакој заповести а не да буде слепи послушник.

Бог није идол, па да Му се клања за сваку реч буквално, већ се слуша, разуме и примењује, живи.

у неким околностима то је форма, у неким суштина а у неким оба.

Подели на овим сајтовима

Jednostavno, to nisam ja. Zastarelo je.

застарело је јер ти нечему дајеш значење које нема, раскорак мушкарца и жене у патријархалности погнуте главе а не скромност духа оба пола где сваки има своје ал који још ниси упознала ...

ал добро, разумећеш временом.

Подели на овим сајтовима

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1323376232' post='540257]

застарело је јер ти нечему дајеш значење које нема, раскорак мушкарца и жене у патријархалности погнуте главе а не скромност духа оба пола где сваки има своје ал који још ниси упознала ...

ал добро, разумећеш временом.

Hm... :rolleyes: , not sure I want to 0409_feel

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...