Jump to content

Утробно чедоморство

Оцени ову тему

Препоручена порука

Uhapšena dvojica lekara zbog sumnje da su obavili nezakoniti abortus i uzeli 600 evra

Dvojica lekara Ginekološko-akušerske klinike "Narodni front" uhapšena su danas zbog sumnje da su nad pacijentkinjom, koja je bila u četrnestoj nedelji trudnoće, obavili nezakoniti abortus i za to uzeli 600 evra, saznaje "Blic"

Prema prvim informacijama, uhapšeni lekari su u aprilu prošle godine, nezakoniti abortus obavili u privatnoj ginekološkoj ordinaciji u Beogradu.

Uhapšenim lekarima je i određeno zadržavanje od 48 sati, a krivična prijava podneta je i protiv vlasnika ordinacije "Irina".

Abortus može da se zakonski obavi do deset nedelje trudnoće. U slučaju da lekar konstatuje određene anomalije kod ploda prekid je dozvoljen do 20 nedelje, ali samo uz saglasnost konzilijuma.

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/303665/Uhapsena-dvojica-lekara-zbog-sumnje-da-su-obavili-nezakoniti-abortus-i-uzeli-600-evra

.. Нек пропадне није штета !..

Подели на овим сајтовима

• Одговори 1.2k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1327592658' post='568211]

а за шта ће да их суде - за повреду докторске етике или за убиство?

Za povredu dr etike. Devojka je htela da abortira kasnije nego sto je smela, platila, nije ucinjeno nista protiv njene volje koliko sam ja shvatila.

Подели на овим сајтовима

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1327595241' post='568225]

кад уопште почиње (не)рођено дете да се рачуна међу живе и са правима човека?

Ne znam za prava, ali itekako je zivo.

Cetrnaesta nedelja

http://4.bp.blogspot.com/_Fo99SlfhfN0/SonvPFdkaLI/AAAAAAAAFjE/174-_bhu2B8/s400/14wk.jpg

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...

"На консултацијама се не говори о томе, али сваки гинеколог зна да свако хормонско контрацептивно средство има многа пропратна дејства. Осим тога, постоје и подаци да жене, које узимају хормонална контрацептивна средства, наносе штету здрављу своје будуће деце. Код такве деце се много чешће сусрећу хромозомске аномалије, а посебно Даунов синдром. "

Ovo nisam znala. Moja doktorica mi je preporucila kontraceptivne pilule, cak i kada nisam imala odnose, sa obrazlozenjem da su one resenje za sve moje probleme, kao sto su neredovni ciklusi i bubuljice. A i nisam jedina, vecina devojaka ih pije zato sto im je njihov ginekolog to savetovao.

Подели на овим сајтовима

"На консултацијама се не говори о томе, али сваки гинеколог зна да свако хормонско контрацептивно средство има многа пропратна дејства. Осим тога, постоје и подаци да жене, које узимају хормонална контрацептивна средства, наносе штету здрављу своје будуће деце. Код такве деце се много чешће сусрећу хромозомске аномалије, а посебно Даунов синдром. "

Ovo nisam znala. Moja doktorica mi je preporucila kontraceptivne pilule, cak i kada nisam imala odnose, sa obrazlozenjem da su one resenje za sve moje probleme, kao sto su neredovni ciklusi i bubuljice. A i nisam jedina, vecina devojaka ih pije zato sto im je njihov ginekolog to savetovao.

Znam za ovaj podatak,to im savetuju kada devojke imaju hormonalne probleme pa im kontraceptivne pilule urede hormone. Nisam za tu vrstu terapije. Za vreme mojih trudnoca imala sam susrete se cetiri,pet ginekologa i svima su se misljenja znatno razlikovala,nisu usaglaseni,ucenja su im totalno razlicita. Opet kao sto ume moja devojcica u sali da kaze,napisacu cu ovde ''mislite svojom glavom'' uz savete koje dobijate od ginekologa :)

Подели на овим сајтовима

Da, ali kada je devojka mlada, ne zna puno o tome, najvise veruje ginekologu i svojoj mami. Nije fer ne upozoriti je na posledice ukoliko znaju za njih :unsure:

Verujem da ne znaju,ni jedan lekar nece svesno da ugrozi zdravlje svog pacijenta. Dobrodosla :)

Подели на овим сајтовима

• 7 months later...
  • Гости

Naleteh na temu, pa i ja malo da je 'oživim' :)! Meni je ovo takva radost! Prvi put kada sam gledala, bila sam užasnuta (težinom njenog životnog puta, da preciziram), a sad se samo radujem... Imati saznanje da si bio odbačen i prezren i pre nego što si dobio šansu na ovom svetu, a opet se roditi kao plamen da obasjaš tamu ljudskog srca... I imati ljubavi!!! Zaista... Slava Bogu!!!

Подели на овим сајтовима

• 4 weeks later...

E, Srbijo ne treba tebi neprijatelj . Kukaš kako je u prvom svetskom ratu poginuo od ruke neprijateljske svaki treći stanovnik Srbije . Kukamo kako je za vreme drugog rata u Logorima NDH ubijeno 800 000 srba .Slušamo kako nam na putevima svake godine pogine nekoliko hiljada ljudi . Tragično i mnogo .

Ali dali ima išta tragičniej od sledećeg statističkog podatka? Godišnje u Srbiji u državnim zdrastvenim ustanovama koje moraju da vode evidenciju se ubije 200 000 nerođene dece predpostavlja se da u privatnim ordinacijama još 100 000 abortusa obavi ??????????

Godišnje TRISTA HILJADA nerođene dece !!!!!! Zadnjih dvadeset godina to je 6 000 000 ŠEST MILIONA . Koliko Srbija ima stanovnika ? Koliko bi imala ?

Da li je među tih 6 miliona bio novi: Nikola Tesla , Mihajlo Pupin , Ivo Andrić , Milanković ....................... ????????????????

Puno sam postavio pitanja . A samo je jedan odgovor , pod hitno zabraniti abortuse .

Подели на овим сајтовима

Zabrana neće nista riješiti.Obavljati će se abortusi ilegalno, a to često završava sasmrtnim posljedicama za žene.

ALLAH,SOURYA,BASHAR W BASS

w, eh
rah betkoun el waheed

Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....

Подели на овим сајтовима

Ima već gomila tema o abortusu. Ne znam koliko je tačno godišnje, ali cifra od 300.000 je besmislena, ispada jedan abortus na svaka dva minuta. Kao da se u Srbiji ništa drugo ne radi po ceo dan nego se vrše abortusi...

Подели на овим сајтовима

Zvanična statistika za 2011 koju moraju da vode medicinske ustanove .Podatak objavljen uz propratni snimak ostataka sa abortusa , to nisam hteo da stavljam ovde mislim da je strašno snimati i prikazivati unakažena tela nerođne i ubijene dece .

Verujem da je tačan podatak pošto sam pre par godina pričao sa Dr iz Pančeva koji je odlazio u penziju i pohvalio se da je porodio oko 40000 dece , a nažalost uništio abortusom skoro 100 000 .

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...