Jump to content

Како видимо нашу литургијску заједницу

АНКЕТА: Да ли и колико често одлазите у Цркву?  

97 члановâ је гласало

1. 1. АНКЕТА: Да ли и колико често одлазите у Цркву?

• Свратим, понекад, да упалим свећу.
    • Да, одлазим редовно на Литургију.
    • Једном, два пута годишње, на венчања, крштења...
    • Не одлазим у Цркву. Нисам верник.
    • Да, више пута у току недеље, на Вечерње службе и Литургију.
    • Само када је неки Празник...
    • Да, идем у Цркву, некад, али нисам ја тамо неки верски фанатик

Препоручена порука

докторе, како ћеш ти даље, то добро размисли, која је твоја таргет група, провинција или центар...

ја у ову прилику потсетићу те на речи атинског архиепископа Јеронима, коме је дражи свежи ваздух провинције...

а Бога ми и мени и потпуно га разумем :)

Знаш како, ако поново кренемо на својим дијалектима, поново ће нас (не)праведно осудити за великосрпски хегемонизам, прекрајаче историје итд.

Нек Бог опрости ал' ја баш волим кад мишије гузице узиграју! greengrin

Па шта ће којем да смета куј ће како да прича?Битно да се људи познаву, да не бидне да једни прич'у овако, а они там' онако, те да се не разум'у. Кад се изађе од литургију, кад метнемо кафу, па куј ће и да запали, онам' дол' према затвóру - има једна клупица, метнумо ју туна - ми причамо како којем Бог дао да прича. Ја мис'им г'е је по битно шта се прича, него како ће да причамо. Мислим, тако је у Поморавље и Ресаву..

likefaceeeeeeee

Подели на овим сајтовима

Istina - i kod nas je bio u nedelju... I lepo nam je bilo!

PS: U petak u 3-4 auta se trpamo mi iz Preobraženja i idemo

u selo Konak, kod jednog poznanika / prijatelja da ispečemo prase

(subota) i budemo na liturgiji u obližnjem manastiru (nedelja),

te s toga 1/2 faca koje znaš neće biti u BG na Agapama.

Па гдје баш прасе....!?

Господе, буди милостив мени грешној.

Подели на овим сајтовима

• 5 months later...
  • Гости

Одговорите на анкету Вашим гласом и прокоментаришите Ваш став.

Захваљујемо се Хелени на постављеној анкети. Предложите и Ви анкету:

https://www.pouke.org/forum/topic/23075-%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D1%98%D0%B5-%D0%B7%D0%B0-%D0%B0%D0%BD%D0%BA%D0%B5%D1%82%D1%83-%D0%BD%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D1%81%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%BD%D0%BE%D1%98-%D0%BF%D0%BE%D1%83%D0%BA%D0%B0/page-2

Подели на овим сајтовима

Захваљујући пре свега мојој вери а после и нашем  zru  редовно идем на Литургију а у току недеље кад имам времена од унука одем и на вечерње службе !

``А ти Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никад ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала своју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и преживиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу и он ће те осветлити и спасити"

Свети Николај Српски

Подели на овим сајтовима

сваке недеље обавезно (осим у случају болести)...и кад ми то посао дозволи и на празнике ако не , ипак свратим у прву цркву да обиђем иконе и упалим свеће ...

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

U vecini slucajeva sam redovan nedeljom i praznicima. Desava se da preskocim neki put zbog obaveza ( skoro svima je to neradni dan pa se bas tada sete da nesto rade i zovu u pomoc ) i bolesti.

Подели на овим сајтовима

Идем редовно на литургију, недељом обавезно а суботом и другим радним даном идем ако нисам на послу.

Моји пријатељи, који се баш и не разумију у распоред богослужења, мисле да сам сваки дан у цркви. sHa_sarcasticlol

Ове године сам се нешто улијенила па ријетко одем на вечерњу, мало ме посао стисо па кад дођем кући таман ми се приспава око 5 кад је вечерња, а то је љеност а ја је користим као изговор да сам преуморна. 301

Господе, буди милостив мени грешној.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Trudim se da redovno idem :). Nekada sam i redovna na večernjim službama, zavisi kako sam u (ne)mogućnosti.

Kada sam kod kuće idem ređe- crkva mi je dalje nego kad sam u BG- treba mi nekih 40 min, a ako su još vremenske (ne)prilike onda je skoro pa podvig ;):D. Samo činjenica je da dok sam bila srednja škola ni kiša ni mećava teško da su me zaustavljale, a sad... 

Подели на овим сајтовима

Trudim se da redovno odlazim na Liturgije,mada u slucaju bolesti i puta preskocim koju. Prava sam lenjivica kada su u pitanju vecernje sluzbe, bruka! 301

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

Па где д' идем ? Литургија ми највећа радо'с...Овако би било само кућа - пос'о, по'со - кућа и ћао-здраво...Оно јес' велика парохија, а долазе 4 деде и 3,5 бабе (туга једна), ал' ја идем, па макар секире да падају...

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

Pa nemam sad baš, Bog zna šta, za reći! 

Nedeljom Liturgija, srijeda i petak Večernja i praznicima (ako mogu izaći sa posla, a obično mi dozvole da izađem)!

Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...