Jump to content

Zašto su Ateisti Srbije protiv Srpske pravoslavne crkve?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Онај ко се роди у исламској држави, породици, мора да буде Муслиман. Напуштање вере се кажњава смрћу. У исламским државама је забрањено проповедање других вера.... забрањено је много шта само због тога што није у складу са Исламским шеријатом.

Праволсавље је посебно и боље у сасвим другом контексту од тога што си навео, али и у томе макар када је Ислам у питању.

Ne menjaj temu, ne pricamo sad o napustanju religije nego o pristupanju i o tome da li religija nesto od tebe ocekuje ili ne... da li od tebe nesto zahteva ili ne... u tom domenu nema neke velike razlike izmedju ma koje dve religije...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Ааааа то ли је у питању. Осећаш негативне последице због тога ? Постоји решење. Раскрсти се код Марка, потпиши раскрштеницу и решен проблем. Већ смо причали о том ритуалу, ако се сећаш :)

Tebi pretpostavljam da ne bi smetalo da ti neko kaze da su te kao bebu ritualno podneli Satani i tim cinom tvou dusu zauvek predali njemu?

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Већ смо причали о том ритуалу, ако се сећаш

Ali onda sa druge strane, sam "kod njih", a ipak neću ni to. Kao što me ni u jednu političku stranku nisu učlanili na rođenju, pa sad nisam član ni jedne. Bilo bi lepo da me nisu krstili, a ne sad me stalno smaraju kad me vide da ne postim kako sam ja vernik i hrišćanin jer sam kršten. 

Подели на овим сајтовима

Ali onda sa druge strane, sam "kod njih", a ipak neću ni to. Kao što me ni u jednu političku stranku nisu učlanili na rođenju, pa sad nisam član ni jedne. Bilo bi lepo da me nisu krstili, a ne sad me stalno smaraju kad me vide da ne postim kako sam ja vernik i hrišćanin jer sam kršten. 

Крштењем се физички ништа не дешава. Није то ритуал са неким сакаћењима или хипнозом. па да имаш било какве лоше последице у животу због тога.

Ако те неко смара због тога што не постиш није ту крива Црква, него ти смарачи. Црква те не тера да постиш само зато што си крштен. Проблем, значи, није у Цркви. Ја једини постим у кући а сви смо крштени. Никада нисам терао родитеље да посте, нити они мене да не постим. Опет је проблем у људима а не у вери. Као што сам Стевану и написао.

Подели на овим сајтовима

Одахвинге баш си сладак када гунђаш, ко дете од 5 година.  :10900:   Биће то све у реду, научићеш да се крстиш и да постиш, само полако, не брини. ;) 

Подели на овим сајтовима

увек ми је био смешан тај став атеиста да је религија крива за сва зла на свету . То би било као када би неко реаговао на убиство ножем тако што би покупио и уништио све ножеве на свету резонујући да ће се, кад не буде више ножева, људи волети и престати са убиствима. У ствари, људи би се и даље мрзели и разбијали једни другима главе камењем, једина разлика би била што не бисмо више имали чиме да сечемо леба.

Подели на овим сајтовима

Ne razumem ovu recenicu? Ateisti su upuceniji u tematiku od hriscana, radjene su mnoge studije na temu.

Jesi radjene su sutije na temu u americi. Gde vlada protestantsko hriscanstvo.

Ti prvi pokazujes koliko nisi upucen u pravoslavnu teologijui koliko si neupucen u hriscanstvo generalno, samim ti sto ne znash razliku izmedju pravoslavlja i protestantizma. 

To je tvoja interpretacija Biblije. Postoje milioni vernika koji je drugacije interpretiraju. Nije samo tvoja interpretacija tacna.

Ne, nije. To je intepretacija pravoslavnih hriscana koja je dogmatske prirode. To je teologija koja je utemeljena

Ti je takodje koliko ja vidim provlacis kroz prizmu evoluiranog morala koji vecina nas poseduje, odbacujuci neke stvari koje ti se ne dopadaju iz starog zaveta. To je jos jedan argument za protiv morala iz Biblije, ako se incest, robovi i genocid moze nazvati moralom.

Jos jednom napadas strawmanom. Pricas o necemo sto je osnova preotestantizma a ne pravoslavlja. Moral je savrsheno irelevatan za pravoslavca. Ljubav je sustina pravoslavlja a ne "dobro i lose" i "moral"

Prvo se uputi u razliku izmedju pravoslavlja i protestantizma, pa onda dodji da diskutujemo o pravoslavlju, a nemoj da mi prepisujes argumente protiv protestantizma. 

evo ti nesto za pocetak, onako, osnovno...

http://christianityinview.com/comparison.html

увек ми је био смешан тај став атеиста да је религија крива за сва зла на свету . То би било као када би неко реаговао на убиство ножем тако што би покупио и уништио све ножеве на свету резонујући да ће се, кад не буде више ножева, људи волети и престати са убиствима. У ствари, људи би се и даље мрзели и разбијали једни другима главе камењем, једина разлика би била што не бисмо више имали чиме да сечемо леба.

Slazem se. Teisticki pokreti t.j religije su svakako uzeli svoja zla ali su takodje i ateisticke ideologije itd...

Optuzivati religiju za sva zla je isto kao i optuzivati ateizam za staljinova zla... 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Ne znam da li je sv. Nikolaj Zicki pisao nesto o tome a sto se ostalog tice evo  http://www.youtube.c...n28jEo#t=01m20s

Iskreno kao da mi nista nisi postavio. Ovo je predpostavljam amerciko crkveno lice. Srpska Pravoslavna crkva postoji 900 godina, mnoge svetitelje je dala, kroz sve i svasta je prosla, mnoga cuda se desavaju i mnogi svetitelji se pojavlljuju. Posto Duh Sveti govori kroz njih, Srpska Pravoslavna crkva kao neko ko postoji 900 godina bi trebala imati nekoga ko se oglasio na ovu temu. Ako je tako popularna kao sto ti kazes da svi vernici u to veruju, nece ti biti tesko da pronadjes.

Ne može dobro stablo donijeti zlih plodova niti nevaljalo stablo dobrih plodova. Svako stablo koje ne rađa dobrim plodom siječe se i u oganj baca. Dakle: po plodovima njihovim ćete ih prepoznati. (Matej 7, 15)

Подели на овим сајтовима

Iskreno kao da mi nista nisi postavio. Ovo je predpostavljam amerciko crkveno lice. 

A kakve veze ima da li je u pitanju lice koje je iz SPC, GPC, APC, RPC? 

Ja sam eto cuo kroz +Davida da nema nikakvih problema sa naukom. 

Srpska Pravoslavna crkva kao neko ko postoji 900 godina bi trebala imati nekoga ko se oglasio na ovu temu

Ne oglasavaju se jer ta tema postoji 100 godina, i crkva je imala drugih problema i u Srbiji nema tih problema. 

Подели на овим сајтовима

A kakve veze ima da li je u pitanju lice koje je iz SPC, GPC, APC, RPC? 

SPC postoji 900 godina, ima mnogo vise crkvenih lica nego APC, posto kazete da svi veruju u big bang zasto je tako tesko to pokazati? Citiraj Vladiku Nikolaja ili Patrijarha Pavla kao dve najvece licnosti od kako ova ideja postoji ili nekog monaha iz Srbije kako veruje u ovo i objasnjava.

Ne može dobro stablo donijeti zlih plodova niti nevaljalo stablo dobrih plodova. Svako stablo koje ne rađa dobrim plodom siječe se i u oganj baca. Dakle: po plodovima njihovim ćete ih prepoznati. (Matej 7, 15)

Подели на овим сајтовима

SPC postoji 900 godina, ima mnogo vise crkvenih lica nego APC, posto kazete da svi veruju u big bang zasto je tako tesko to pokazati? Citiraj Vladiku Nikolaja ili Patrijarha Pavla kao dve najvece licnosti od kako ova ideja postoji ili nekog monaha iz Srbije kako veruje u ovo i objasnjava.

A kakve to veze ima koliko lica ima, ne razumem? Pravoslavna dogmatska teologija - je dogmatska, nigde nije problem izmedju Big Banga i pravoslavne dogmatske teologije.

ja ti rekoh cuo sam +Davida da nema problema sa evolucijom, nije direktno pricao o tome ali je prezeo kroz govor.

Подели на овим сајтовима

@@Denci,

Pobogu čoveče.Crkva se ne bavi naukom niti "odobravanjem" i neodobravanjem" naučnih teorija.Kakve veze ima crkva sa naučnim teorijama da bi se neko od otaca bavio pitanjima velikog praska ili TE?Crkva se bavi duhovnom stranom,oboženjem i brigom za duhovni napredak ljudi i vernika.Ali BITNO je da Crkva i nauka NIKAD u pravoslavlju NISU bile u sukobu osim kod protestanata koji pošto poto žele da poture svoju# hrišćansku ideologiju i filozofiju" i tako veštački izazovu nekakav sukob Crkve i nauke.U pravoslavlju NIKAD toga bilo nije.Ali uvuko se u pravoslavlje ovaj pogubni trend i evo sad imamo ljude poput tebe koji prihvataju SVE nekritički i nerazumno odbacujući nauku a pri tom ne znajući mnogo o istoj.

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

Pravoslavna dogmatska teologija - je dogmatska, nigde nije problem izmedju Big Banga i pravoslavne dogmatske teologije.

Ako kazes da svi veruju u to, zasto je onda tesko citirati recimo Patrijarha Pavla? Nemoguce je da svi veruju a da duhovni vodja nije to nigde zapisao ili rekao?

Подели на овим сајтовима

Ako kazes da svi veruju u to, zasto je onda tesko citirati recimo Patrijarha Pavla? Nemoguce je da svi veruju a da duhovni vodja nije to nigde zapisao ili rekao?

Zato sto je to irelevantno za pravoslavnu teologiju. Za pravoslavnu teologiju je bitno da je bog stvorio svet, ali ne kako je stvorio. 

Подели на овим сајтовима

Zato sto je to irelevantno za pravoslavnu teologiju. Za pravoslavnu teologiju je bitno da je bog stvorio svet, ali ne kako je stvorio. 

Ako ti kazes da svi veruju, hajde onda da vidimo da li pravoslavni vrh veruje u to, nemoguce je reci da svi veruju a niko ne prica o tome.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...